Dochter vind zand maar niks

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
TB
afbeelding van TB
30 jul 2013 - 22:17
Dochter vind zand maar niks

Hoi Allemaal,

Ik heb een vraagje aan jullie. En vraag me ook af of dit misschien voor sommige van jullie ook herkenbaar is.

Mijn dochter van 2,5 vind zand maar niks. De zandbak niet, het strand vind ze maar raar om doorheen te lopen. Ze gaan huilen. En dan wilt ze gelijk dat haar handjes/voetjes, schoongemaakt worden. Als meerdere keren probeer ik het elke keer weer, maar nee, ze gaat het niet leuker vinden. Dit geld ook voor bijvoorbeeld als ze nat wordt, door met water te spelen. Dat vind ze niets, en gaat dan helaas vaak huilen. Ik doe, zeg en probeer alles, maar het lijkt niet te helpen. Zwemmen, douchen, en dat haar haartjes nat worden vind ze verder allemaal geen probleem.

Toch vraag ik me af hoe dit kan. En waar dit vandaan komt. Wat kan ik er aan doen, ik wil het ook niet forceren. Dacht altijd een kleintje vind het geweldig in het zand met een emmertje en een schepje.... Helaas. Hebben jullie tips, is het herkenbaar, en zal het "over" gaan?

Ik hoor het graag van jullie!

Groetjes Tamara

 

Stippie
afbeelding van Stippie
26 aug 2013 - 15:19

Hallo TB,

 

Wees gerust dat gaat over. Mijn dochter moest met 11 maanden erg huilen toen papa haar emmertje op het strand vol deed met zand een paar jaar later moest ik hele klodders zand uit haar haren wassen. Dat zelfde geldt ook voor waterspetters. Mijn dochter vond het verschrikkelijk als er in het zwembad iemand erin sprong en ze dan spetters in haar gezicht kreeg. Nu heeft ze haar A en B diploma en maakt zelf de grootste bommetjes.

Als mijn zoontje een korreltje zand in zijn schoen heeft moet deze meteen uit, maar op het strand ligt hij erin te rollen en maakt een "zandengel" (variatie op sneeuwengel). cheeky

Hoe het kan weet ik ook niet, maar uit ervaring weet ik dat het over gaat.

 

gr. Stippie

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

Gretha
afbeelding van Gretha
31 jul 2013 - 07:44

ken t niet van mn eigen kids maar heb t wel vaker om me heen gezien (kind op een kleedje in de zandbak in de speeltuin zegmaar :p om er toch bij te zitten maar hij vond zand ook echt vies of naar voelen etc) en wel gehoord van anderen. geen idee of het over gaat.. maar maakt het echt uit.. kinderen vinden verschillende dingen leuk. en tuurlijk is het even wennen als je kind anders is, maar hij/zij zal andere dingen weer echt leuk vinden denk ik ?

Lilypie First Birthday tickers