BMR vaccinatie

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Charlize
afbeelding van Charlize
20 feb 2009 - 14:10
BMR vaccinatie

Hallo allemaal,

In mei gaan wij 2 weken op vakantie naar een resort inTurkije met onze dochter van dan 9 maanden oud.Nu spreken diverse artsen, ggd en consultatiebureau elkaar tegen mbt het eerder geven van een BMR vaccinatie omdat er in Turkije regematig mazelen heerst. De een zegt dat zij de prik 2 weken voor vertrek moet krijgen en ook nog eens bij 14 maanden.En de ander zegt dat als je in een resort zit de prik niet nodig is.Je begrijpt dat ik mijn dochter niet onnodig extra vaccinaties wil geven maar natuurlijk ook geen risico wil lopen.

Graag hoor ik of andere moeders ervaring hiermee hebben.

 

 

Suus-en-Roos
afbeelding van Anoniem
31 mrt 2009 - 23:29

Dat ze hem 2 keer krijgen weet ik niet. Volgens mijn arts niet namelijk, alleen met 14 maanden en later weer geloof ik. Maar kan dat ook fout hebben natuurlijk.


Wij zitten ook met hetzelfde. Alleen hier in Nederland. Familie woont in gelderland en bij gouda in de buurt. Dus gebieden waar de bof nog wel eens voor komt. Wil Roos ook laten inenten. Heb nogal een oneenigheid met de buro arts.
Volgens haar moet ik er tot 14 maanden maar niet heen gaan. want het zou wel eens kunnen... ze weigert bijna de prik te geven...
Roos is nu net 8 maanden, dus zou nog een dik half jaar moeten wachten om de enige familie van mijn man te mogen zien.. Als het aan haar ligt tenminste.


Gelukkig net een andere arts gehad, en die wil hem wel geven, Ze zegt precies hetzelfde als jou arts Charlize. Idd 2wk voordat je weggaat en met 14 mnd nog een keer, omdat zen og niet genoeg weerstand kunnen opbouwen.

Dian
afbeelding van Dian
31 mrt 2009 - 22:51

Volgens mij krijgen ze sowieso 2 BMR prikken, 1 met 11 maanden en 1 met 14 maanden. In jouw geval zullen ze de eerste prik alleen vervroegen. De tweede prik geven ze dan gewoon met 14 maanden.

Wij hebben nl. hetzelfde. Wij gaan half mei 2 weken naar Bulgarije. De cb-arts heeft het voor mij uitgezocht en toch aangeraden de BMR-prik toch zo'n 5 / 6 weken voor vertrek te geven, en dan de tweede hiervan met 14 maanden. Volgende week zal Bente dan ook ingeënt worden.SoufMaisa
afbeelding van SoufMaisa
20 feb 2009 - 15:42

Hoi A,


Zelf heb ik hier nog nooit van gehoord. Wij gaan altijd naar Marokko op vakantie en op het concsultatiebureau hebben ze het hier nog nooit over gehad. Alleen dat je na een BMR vaccinatie 3 maanden geen andere inenting mag krijgen. Dus als je Hep. A wil vaccineren moet dat ervoor of gelijktijdig. Ik begrijp dat je geen risico wilt nemen, maarja, hoe groot is het risico dat ze besmet kan raken. En wat zijn de risico's van twee BMR vaccinaties. Aan de andere kant zijn er bijv. ook geen medicijnen tegen de mazelen, alleen middelen om eventuele koorts te remmen. Ik zou bij mezelf nagaan: zou ik gerust op vakantie kunnen als ze niet is ingeënt, of maak ik me dan alleen maar zorgen en ben ik bang dat ze ziek wordt? Bij de GGD of een traveclinic weten ze het denk ik wel het beste, die zijn dagelijks bezig met dit soort ziektes in andere landen.


Veel succes en een hele fijne vakantie.