Baby mee op de boot

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
ever-665518
afbeelding van ever-665518
4 mrt 2013 - 12:04
Baby mee op de boot

Hallo Mamma's,

Onze zoon is nu 5,5 maand. Als de mooie weekendjes er weer aankomen gaan we elk weekend weer lekker varen. Toch vind ik het allemaal wel spannend straks met zo n kleintje op de boot en al helemaal als die gaat kruipen.

Hoe doen jullie dit?

Iemand nog tips.

Groetjes, Kim

mama van j en w
afbeelding van mama van j en w
11 apr 2013 - 19:44

wij namen altijd het campingbedje mee als box maar dat moet maar net passen. Anders alle hoekjes en gaatjes goed bekijken of hij er niet door kan en anders afzetten met een plank oid.

Oja, niet te duur speelgoed mee aan boord er verdwijnt zo maar iets in het water ;)

Onze kinderen kregen een reddingsvest aan zodra ze konden lopen, dingen zijn idd onhandig maar wel veilig!

Geniet lekker van het varen, onze kids vinden het fantastich zoveel te zien!

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
4 mrt 2013 - 17:46

Dat is toevallig, mijn ouders hadden hun boot ook zelf gemaakt. Al was ik wel een jaartje ouder, ik kon al klimmen (des te enger). Maar echt supertips heb ik verder niet, behalve snel het timmerwerk binnen afronden. Je hebt wel zwemvesten voor die ukkies, maar ze zijn niet erg praktisch. Die dingen belemmeren een kind snel in de bewegingen, dus als je zoontje niet het risico loopt om in het water te kukelen, zou ik er geen gebruiken. Deze zomer is hij nog klein, dus je zou ook met hekjes een afgeschermd deel voor hem kunnen maken. En voor het volgende vaarseizoen opnieuw beoordelen hoe avontuurlijk hij is ingesteld. Ik was zelf niet zo'n bezig bijtje, dus mijn moeder kon me met een gerust hart laten spelen. Maar als ik dan mijn zoon zie gaan, die durf ik dus echt niet los te laten op een boot! Die klautert overal op, en nog razendsnel ook. Het ligt dus vooral aan je kind.

ever-665518
afbeelding van ever-665518
4 mrt 2013 - 14:02

Wij hebben een motorboot zelf gebouwd maar is ook nog niet helemaal af. Dus binnen is nog niet alles afgetimmerd. Dus hou me hard vast. Buiten hebben we een groot achterdek gelukkig met aan de zijkanten spatzeilen, daar zit te kleine wel veilig.

 

 

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
4 mrt 2013 - 13:56

Tja, dat ik klein was gingen we ook varen. Nu hadden wij een ruime kuip, je kon als kleintje met geen mogelijkheid in het gangboord terechtkomen. Ik weet natuurlijk niet hoe dat in jullie situatie is, een sloep, jachtje of zeilboot maakt groot verschil.