Baby 3mnd mee naar strand, wat moet ik mee?

9 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
nynkez
afbeelding van nynkez
27 mei 2012 - 11:22
Baby 3mnd mee naar strand, wat moet ik mee?

Hoi,

Ik ben benieuwd wat handig is om mee te nemen als ik mijn baby van 3 maand mee wil nemen naar het strand. Natuurlijk factor 50 etc, maar wat is daarnaast handiger om hem te beschermen tegen zon, zand etc? Ik zag een travel cot, zo'n opvouwbaar campingbedje, UV-werend, is dat handig? Of wordt dit veel te warm?

LorinAzra
afbeelding van LorinAzra
11 jan 2013 - 14:11

.

rebec
afbeelding van rebec
27 jun 2012 - 23:01

Ik heb zo'n goedkope travelcot, gewoon bij de etos vandaan. Ging toen ook maar om een weekendje strand, Ook had ik zo'n windscherm waardoor hij uit de wind en dus opwaaiend zand lag.

Ik ben tot twee keer toe met mijn zoontjes naar Maleisie geweest. Beide toen 2,5 maand, Natuurlijk ook naar het strand geweest. Ze hebben toen gewoon onder een parasol gelegen. Ik ben van mening hoe drukker je je er van te voren over maakt hoe ingewikkelder het allemaal lijkt.

Niet te warm aankleden omdat je bang bent dat ze verbranden. Oververhitting kan nog veel slechter zijn.

Succes en vooral heel veel plezier want daar gaat het immers om.

juud-19743
afbeelding van juud-19743
5 jun 2012 - 15:35

ik zou idd proberen je kindje zoveel mogelijk uit de zon te houden en goed in te smeren. Hou in ieder geval de kleertjes en of rompertje zodat de huid zoveel mogelijk bedekt is iets voor op het hoofdje is ook geen overbodige luxe. en verder zoveel mogelijk in de schaduw onder een parasol denk dat zo'n travelcot wat benauwd kan zijn zou hem/haar gewoon in de wandelwagen leggen en dan onder de parasol wat ik ook wel deed was een hydrofiele doek over de kap van de kinderwagen spannen met een paar knijpers zodat het toch lekker luchtig blijft maar je kindje wel uit de zon ligt

ab bab
afbeelding van ab bab
1 jun 2012 - 20:34

Ik vind het ook eng hoor, die warmte en zon met een baby. Wij gaan ook zeer binnenkort naar de zon + strand en onze jongste is dan net 12 weken. Ik denk dat ik hem zoveel mogelijk uit de zon wil houden, maar als ik zie hoe hij reageerde op de warmte van de afgelopen week....dan hou ik mijn hart vast voor de vakantie. 

 

Vliegen met peuter en een baby, zon & warmte, vreemde omgeving, ik vind het ook een beetje eng. Maar goed, we zien wel en het komt vast allemaal goed ;-). 

 

*toch?* 

 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
1 jun 2012 - 15:58

Nog even over de kinderwagen. Ik zat zo te denken... Kan je de baby niet andersom in de kinderwagen leggen en dan een laken spannen vanaf de kap? Is misschien ook erg afhankelijk per kinderwagen hoor. En natuurlijk alleen maar die kant waar de zon staat en de hele kinderwagen niet afsluiten. Een wit lakentje is toch een stuk luchtiger als de kap zelf. 

Met een travelcot heb ik geen ervaringen. Ook gaan wij eigenlijk nooit weg naar het strand, maar wij gaan meestal naar de bossen en in het buitenland naar de bergen. En als we al even bij het strand zijn, dan duurt dat over het algemeen ook nooit langer dan 2,5 uur.

Wij gaan binnenkort kamperen met onze tent en nemen dan wel een campingbed mee, maar ons jongetje is nu toch ook te oud voor een travelcot ook al zou hij er nog in passen. 

Alvast veel plezier met de dagjes weg en op vakantie!

Lilypie Third Birthday tickers

nynkez
afbeelding van nynkez
1 jun 2012 - 14:35

Ik ben inderdaad een beetje bang dat de wagen zelf te warm wordt, maar wil hem ook niet alleen maar onder de parasol in de schaduw omdat er dan nog steeds zand in z'n gezichtje kan waaien. Vandaar dat ik aan zo'n travelcot dacht en die dan vervolgens weer onder een parasol (en natuurlijk factor 50 insmeren)

Het gaat trouwens om beide, Spintsje: zowel vanaf vakantie adres als vanuit huis. -beide keren wil ik natuurlijk niet te veel meezeulen ;) maar wel voldoende voor zijn bescherming -

 

Groetjes!

ab bab
afbeelding van ab bab
29 mei 2012 - 16:04

Hmmm met die kinderwagenbak moet je wel oppassen. Het kan namelijk onder die kap die erop zit wel heel erg warm worden, ook in de schaduw. Daar moet je dus wel heel goed op letten hoor. 

 

Wij hebben wel een travel cot en die ook gebruikt als bedje op het vakantieadres toen onze eerste ook zo'n 3 maanden was. Hij sliep er heerlijk in en het was een stuk makkelijker meenemen dan een campingbed, veel kleiner namelijk. Die travel cots heb je in formaten dat ze er tot dreumes in kunnen, maar ook tot en met peuter, dus ook een flink slag groter dan alleen babyformaat zeg maar. Het is maar net wat je handig vindt natuurlijk hoor, wij vonden zo'n groot log zwaar campingbed juist weer niet handig. 

 

Belangrijkste is denk ik dat je je baby heel goed insmeert, in de schaduw blijft en zorgt dat hij niet te warm wordt. Ik zou er ook niet een al te lang dagje van maken, als baby aangeeft er genoeg van te hebben dan wordt het voor jullie ook niet leuker. En thuis daarna lekker badderen en afspoelen om al het zand en plakkerige zonnebrand kwijt te raken natuurlijk. 

Ljochtsje
afbeelding van Ljochtsje
27 mei 2012 - 14:02

Is het voor een dagje strand? Of is het vanaf je vakantie-adres naar het strand, waardoor je dus zo weinig mogelijk mee wilt/moet nemen.

 

Als het gewoon om een dagje strand gaat, dan kun je mijn inziens het beste de kinderwagen meenemen i.p.v. een speciale travel cot. En een muskietennet die hier overheen kan. Een muskietennet voor een campingbedje past doorgaans ook goed over een kinderwagenbak. Sommige kinderwagens hebben een bak die je eraf kunt halen en waar een paar hengsels aan zitten waar je de kinderwagen mee kunt tillen.Je hoeft dan niet per se ook het onderstel mee te nemen. Ik denk zelf dat zo'n travel cot zonde van het geld is. Het ziet er wel heel leuk uit hoor. Maar zodra de baby al wat ouder is en niet meer in de kinderwagen past, past het doorgaans ook al niet meer in zo'n travel cot en moet je toch een normaal campingbedje hebben. Ook als je op vakantie gaat kamperen met zo'n klein hummeltje lijkt het me dat je toch de kinderwagen meeneemt, dus dan kan de baby daar overdag en 's nachts ook wel in slapen. Maar dat is mijn mening.

Verder is een parasol echt heel handig voor de baby èn jou. Maar als dat te groot is, kun je de baby in de kinderwagen heel goed beschermen tegen de zon door een paar doeken (bijv. hydrofiel luiers of een extra lakentje) aan de kinderwagen te knijperen met een paar knijpers. Even in de gaten houden hoe de zon staat. 

Het beste is gewoon om de baby helemaal niet (of in ieder geval heel erg weinig) in de zon te hebben, ook al heb je hem/haar ingesmeerd met factor 50.

En voor de rest: een kleed om op te spelen, maar wel in de schaduw!

En uiteraard de rest wat je normaal gesproken ook mee zou nemen voor de baby. Als je geen borstvoeding (meer) geeft, dan kun je het beste een thermosfles heet water meenemen en een flesje koud water. Door het hete water te mengen met het koude water en dan de melkpoeder erdoor heen te doen, kun je het flesje op de juiste temperatuur geven. Is wel even een beetje geknoei, maar zo kan het wel mooi.

 

Veel plezier!

Lilypie Third Birthday tickers