Autostoel voor op vakantie

MEDEDELING: WIJ is gestopt met het Forum op WIJ.nl. Per 1 april kun je hier niet meer terecht om in contact te komen met andere zwangere vrouwen en moeders met jonge kinderen. Dit is wel mogelijk bij WIJ op Facebook en Instagram. Zien we je daar?

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
RyansMommy
afbeelding van RyansMommy
24 mei 2018 - 16:40
Autostoel voor op vakantie

Beste allemaal,

In Juli gaan wij op vakantie (naar Schotland) met onze baby (dan van 6 maanden) en omdat er altijd geadviseerd wordt om niet te lang de kleine in de maxi cosi te vervoeren, wilde ik vragen hoe jullie dit gedaan hebben.
Ik ken mensen die hun kleine al vanaf ong. een half jaar vervoerd hebben in een autostoel groep 1. Mogen ze hier wel langer in zitten en is dit beter voor je baby?
Ik heb locaties en uitstapjes uitgezocht van max 3 uur rijden (meestal 1 of 2 uur rijden), maar wil wel de beste keuze maken. Daarnaast zullen we hem ook veel dragen in een draagdoek.
Autostoel groep 1 moeten we nog wel kopen. Dus als jullie daarnaast ook nog tips hebben welke goed is en niet extreem duur (ik wil er voor beide auto's 1 kopen), graag!

lise-827820
afbeelding van lise-827820
24 dec 2021 - 22:21

Wat iikkelijn zegt klopt wel. Een kleintje moet je echt liggend (maxi cosi) vervoeren, en bij voorkeur niet al te lange riiteen maken.  op https://www.bestekeuze-autostoel.nl/beste-autostoel-groep-0/ staat het ook uitgelegd.

Hanneke - tipsv...
afbeelding van Hanneke - tipsvoorbabys.nl
6 aug 2020 - 19:44

Ik ben op vakantie gegaan met onze baby van 6 weken - het was een dag rijden dus een flinke 'zit'. Gewoon in de maxi cosi. Wij zijn iedere keer dat hij een voeding wilde (ong om de 3 uur) even gestopt om hem te voeden en even de benen te laten strekken/plat neer te leggen. Dat ging echt helemaal prima en krijgen ze echt niks van. Het gaat er denk ik vooral om dat je ze niet iedere dag uren achter elkaar in de maxi cosi legt. En als je inderdaad uitstapjes van max 3 uur rijden uitkiest is dat perfect! En ik denk ook dat de Maxi Cosi de meest veilige keuze is, zou de autostoel nog even achterwege laten ;)

Veel plezier!

Kijk op Tips voor babys voor tips & ervaringen van een 'first time mom'

info-439398
afbeelding van info-439398
6 jul 2020 - 23:14

wij zijn naar Frankrijk op vakantie geweest met onze baby van 2 maanden oud.

Daarvoor hebben we bij reiswieg.nl een Jane Matrix autostoel gehuurd. 

Ideaal !  Hierin kan de baby zitten én liggen. Ook kun je er een onderstel bij huren, zodat je ermee kunt wandelen.

Een superfijne stoel, die we na de vakantie weer teruggestuurd hebben, en kregen de borg weer teruggestort.

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
3 jun 2018 - 01:03

Ik ben ook na 6 maanden met mijn baby naar Schotland gegaan. Wij hebben wel langere stukken gereden, maar hij lag in de maxi cosi. Veel veiliger dan in een stoel. Ik had daarnaast mijn kinderwagen mee en dan lag hij in de bak. Lekker plat. En op de hotelkamer op bed of op een kleed. En de draagdoek vond ik lekker bij een wandeling in de natuur. 

LW87
afbeelding van LW87
25 mei 2018 - 13:38

Een leuk vooruitzicht jullie vakantie! Een baby van 6 maanden zou ik nog niet in een groep 1 stoel vervoeren. Daar zitten ze in en dat kunnen baby’s van 6 maanden niet goed (genoeg), ondanks dat ze ook in ligstand kunnen. Zou de maxi cosi aanhouden en ervoor kiezen rond de twee/drie uur wat langer te stoppen en je baby ergens neer te leggen. Dan kan de kleine lekker bewegen, op de buik liggen en rollen. Het is geen ramp als de baby tijdens een vakantie wat langer in de maxi cosi zit, zolang dit maar niet dagelijks het geval is.