autostoel past niet in de gordel

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
N92S83
afbeelding van N92S83
2 apr 2015 - 17:57
autostoel past niet in de gordel

Hoi hoi, Ik heb een probleem met de maxicosi. Ik kan de stoel niet op de achterbank vastzetten omdat mijn gordels te kort zijn. Voorin past het met pijn en moeite, maar daar mag hij niet zitten ivm de airbag. Ik heb met de ford dealer gebeld en mijn airbag kan ook niet uitgezet worden omdat het een oude auto is (Ford Ka uit 2000). Wie kent het probleem en heeft een goede oplossing? Zou hij misschien anders al in een groter stoeltje kunnen? Dan wel op ligstand natuurlijk. Ik weet dat m'n stiefdochter daar met ongeveer een jaar in zat. zij is erg licht en woog destijds bijna net zo veel als onze zoon van 4,5 maand (8 kilo)

Demi123
afbeelding van Demi123
2 apr 2015 - 22:39

Isofix moet je ook bevestigen met gordels!! Nooit los laten zitten. Maar dan gebruik je denk ik minder lengte van de gordel.
Isofix moet je wel de goeie maxicosi voor hebben, anders kan je de maxicosi er niet op klikken.
Isofix staat op marktplaats voor rond de 70 a 90 euro. Best prijzig maar de moeite waard! En je kunt hem daarna gewoon weer verkopen voor hetzelfde bedrag.
Andere optie zou een gordelverlenger zijn (bestaat dat?) Met 4,5 maand in een zitje kan je doen, maar dan moet je kindje wel in tegengestelde rijrichting blijven zitten en voldoende steun hebben bij het hoofdje. En dan kom je nog niet uit met je gordel denk ik.

chantalvanb
afbeelding van chantalvanb
2 apr 2015 - 19:42

Een kindje van die leeftijd moet echt nog in de maxi cosi. Je kan kiezen voor een isofix systeem, dan gebruik je de gordels niet. Of bij de garage de gordel laten vervangen door een langere. Er zijn ook losse gordelverlengers te koop, maar officieel mag je die niet bij een autostoeltje gebruiken.