ID of paspoort voor je Beeb

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
14 apr 2010 - 23:34
ID of paspoort voor je Beeb

Hoi,

Ik wilde mensen attenderen dat je kind/baby al inclusief pasfoto (geloof het of niet, hoe jong het ook is) een eigen ID of paspoort moet over zo'n 2 jaar officieel.

Ik wilde namelijk mijn kind in mijn nieuwe paspoort laten bijschrijven, maar hoorde dat dit over zo'n twee jaar niet meer geldig is. Tot die tijd kun je tegen hetzelfde tarief als het bijschrijven van het kind kost, een ID/paspoort voor je kind laten bijmaken. Dat scheelt centjes en gedoe dus, al verschilt dat per gemeente.

Succes met de pasfoto...

Groetjes van Marieke

martine1
afbeelding van martine1
7 mei 2010 - 22:14

Hoi Natalie!
Bel even met de gemeente, niet overal staat het jeugdtarief vermeld op de website. Jeugdtarief is meestal niet duurder dan 10 euro.
Zonde om nu € 20,- te betalen en over twee jaar is de bijschrijving niet meer geldig, kan je alsnog een IDkaart of Paspoort gaan halen. Ik heb twee maanden geleden een ID kaart aangevraagd bij de gemeente, mijn zoontje was toen 4 maanden. Een pasfoto hoeft dus ook niet aan de strenge eisen te voldoen aangezien je tegen je baby kan zeggen dat hij zn mond moet dicht moet doen hahahahaha. Maar O zo schattig, ik heb gelijk 12 pasfoto's laten afdrukken, alles gelijk uitgedeeld binnen de familie.

Groetjes,
Martine

natalie84
afbeelding van natalie84
7 mei 2010 - 11:03

goedemorgen!


thanks voor het advies.....maar op de site van de gemeente hebben ze het alleen over bijschrijven op je paspoort twv 20euro! dus begrijp het goed dat ik ook een ID kan maken voor ons kleine manneke, moet ik zeker ook pasfotoos maken?


fijne dag ondanks de regen!


groetjes,natalie

http://bd.lilypie.com/4gFFp1.png
martine1
afbeelding van martine1
6 mei 2010 - 22:50

Als je niet van plan bent om op vakantie te gaan naar Amerika maar binnen Europa blijft, raad ik iedereen aan om een ID kaart voor je kleintje aan te vragen. Je betaalt hiervoor het jeugdtarief (ik was € 8,95 kwijt). Voor een paspoort moet je de volle mep betalen namelijk (hier kost een paspoort € 44,95)

Groetjes,
Martine

natalie84
afbeelding van natalie84
3 mei 2010 - 15:01

kijk so surf ik eens over dit forum en kom dit tegen. hartstikke handig om te weten gezien wij over 1.5mdn op vakantie gaan! :-)


groetjes,natalie

http://bd.lilypie.com/4gFFp1.png
Gretha
afbeelding van Gretha
15 apr 2010 - 00:57

zal er gelijk nog wat bij melden wat handig is om te weten (he bik van dit forum ook trouwens)
maar let er op als je als mama je eigen naam hebt en je kids de naam van je vriend/man/partner, dat je dan een geboorteakte bij je moet hebben als je naar het buitenland wil.. omdat je kind een andere achternaam heeft dan jij..
voorkomt verrassingen..;)

Lilypie First Birthday tickers