wat te doen? wel of geen pink meer aanbieden? 16 weken

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
droompje
afbeelding van droompje
28 aug 2018 - 15:31
wat te doen? wel of geen pink meer aanbieden? 16 weken

Wat zouden jullie doen?
Mijn zoontje van 16 weken heeft telkens even de pink nodig om in slaap te komen.
Hij is al bezig om zijn eigen duimpje te ontdekken, maar dit is al een aantal weken zo en toch pakt hij nog steeds niet zijn duimpje voor het slapen gaan.
Een speentje is geen optie. Ik heb dit 14 weken lang geprobeerd aan te bieden, heel wat uurtjes op een dag , 7 verschillende spenen (bibi, avent, difrax, latex spenen noem maar op!), maar hij weigert het gewoon.
Ik laat hem nu altijd eerst even zelf proberen om in slaap te komen, om te kijken of hijzelf de rust kan vinden. Het is misschien 4x gelukt om in slaap te vallen met het duimpje.
Maar de andere keren eindigt het uiteindelijk in enorm huilen, waarnaar ik hem pas rustig krijg als hij weer heeft gesabbeld aan de pink en uiteindelijk in slaap valt. Ook als ik hem rustig heb en de duim weer naar hem toe breng, pakt hij dan juist zijn duimpje weer niet...
Ik zit zo dubbel in mijn gevoel...even doorbijten en weg met de pink, maar dan is slapen echt een strijd met huilen, troosten, huilen enz. en uiteindelijk in slaap wiegen. Dan ben ik wel van de pink af.

of pink blijven geven, waardoor hij rustig in slaap valt en hoop houden dat hij toch uiteindelijk zijn duim helemaal pakt, maar hierbij ben ik zo bang dat ik over 5 maanden nog met mijn pink in zijn mond zit.
Ik zit echt al weken te googlen van alles te lezen, maar ik weet het gewoon niet meer, Waar doe ik het beste aan?

Is dit misschien herkenbaar voor iemand?
Wat zouden jullie doen? Pink helemaal weglaten en hopen dat het huilen met de tijd minder wordt? Of kindje tevreden houden en toch de pink nog geven?

Mari-1167795
afbeelding van Mari-1167795
3 apr 2019 - 07:54

Ben heel benieuwd of het vanzelf goed gekomen is, of dat je wat anders geprobeerd hebt.

andr
afbeelding van andr
30 aug 2018 - 10:03

Weet e zeker dat hij op je pink wil zuigen? Of wil hij je gewoon ruiken? Dat zou je kunnen testen door een speentje vast te houden tot hij slaapt ipv je vinger. Of een knuffeltje met jou geur. Dus even een tijdje een knuffeltje bij je dragen of in je bed leggen

droompje
afbeelding van droompje
28 aug 2018 - 22:36

Bedankt voor je reactie!

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
28 aug 2018 - 19:50

Bij ons is ons zoontje heel lang alleen aan de borst in slaap gevallen. Nadeel daarvan was dat alleen ik die bij me had. We hebben het uiteindelijk geaccepteerd en het is vanzelf goed gekomen. Later is gaan slapen nog regelmatig een ding (geweest), maar hij kan iig ook zonder in slaap vallen zonder huilen.