wakker worden kinderen 3 en 1 herkenbaar?

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
fabiennekirsten
afbeelding van fabiennekirsten
14 dec 2017 - 11:11
wakker worden kinderen 3 en 1 herkenbaar?

Hallo allemaal,

Ik ben heel benieuwd hoe jullie nachten zijn. Ik heb twee kinderen in de leeftijd van 3 en 1 jaar.
Zijn jullie kinderen ook veel wakker 's nachts? Bij mij lijken ze elkaar af te wisselen. Alsof ze het stiekem afspreken;) En soms zijn ze ook gelijk wakker.
Er zijn maar weinig nachten dat ik echt door kan slapen. Is dit herkenbaar voor anderen?
Of heb ik gewoon pech met twee nachtbrakers.

fabiennekirsten
afbeelding van fabiennekirsten
13 jan 2018 - 22:24

Geeft niet. Voel je alsjeblieft niet bezwaard. Groetjes, Kirsten

kare-555391
afbeelding van kare-555391
13 jan 2018 - 11:45

Het likt me niet meer om een privebericht terug te sturen. Baal ik van, want we waren zo gezellig aan her kletsen. Groetjes van karen

kare-555391
afbeelding van kare-555391
18 dec 2017 - 15:34

Goed dat je je rustmomenten lekker pakt. En ook ben wel is onzeker. Nu wat minder dan bij de eerste omdat je dan een beetje meer ervaring hebt met wat er op je af komt natuurlijk en toch is iedere baby/kind weer anders. En zeker omdat je er geen handleiding achteraan uitperst hihi is het soms echt een uitdaging. Bij onze eerste 2 dames zit er een klein jaar tussen met de geboortes. Voor hun hebben wij ook een zoon ter wereld gebracht, maar deze hebben wij ook helaas weer meteen lis moeten laten. Ik heb altijd gezegd, twee handen twee kindjes en dan vind ik het voldoende. Nadat onze tweede dochter geboren was was ik daar in eerste instantie nog van overtuigd en had ik ook echt geen zin meer in flesjes geven. Onze tweede dochter was echt een nachtbraker en met nog een depressie erbij was het genoeg. Vanallerlei babyspullen verkocht ondertussen, maar toen begon toch weer de kriebel. Uit mijn depressie gekrabbeld en er goed over nagedacht zijn toch ervoor gegaan of ons nog een vierde wonder was gegund. Ik raakte zwanger en toen we richting de laatste weken gingen, ging ik net als bij de andere zwangerschappen (heel muf) ineenkeer twijfelen of ik het wel zou kunnen. In april is onze derde dochter geboren en ik moet zeggen, ik ben zo blij dat ze er is!! Ik was ervan uit gegaan dat het net zo pittig zou worden als bij onze tweede dochter, maar het was echt totaal anders. Ik heb zo een ontzettend fijne kraamtijd gehad. Ze was zo rustig dat ik me wel eens afvroeg of er überhaupt wel een baby was hihi. Het was weer even ritme zoeken en ja, het is best druk, maar ik vind het niet erg. We hebben alles goed gepland en geregeld in ons gezin, ik zeg gerust een keer nee als ik geen zin heb of het kan eigenlijk niet, de was ligt hier ook gerust een keer te wachten en ga zo maar door. Ons huis is wel opgeruimd, maar er ligt ook stof en dat kan ook wel eens wachten. De kinderen/ ons gezin gaat voor alles.  Ritme, rust en regelmaat doet het geweldig in ons gezin. Het kost kruim, maar dat heb ik er graag voor over. Heb je zelf nog een wens naar een derde?

fabiennekirsten
afbeelding van fabiennekirsten
18 dec 2017 - 14:08

Hoi Karen,

Bedankt voor je reactie. Soms word ik er gewoon wat onzeker van.
En dan is het fijn om te horen hoe anderen het hebben. En mij te realiseren dat het gewoon is.
Lijkt mij heftig wat je oudste heeft met groeipijnen. Ik probeer inderdaad smiddags wel gewoon een rustmoment te nemen.
Dan ga ik even op de bank zitten en ontspannen. Mijn oudste kijkt ondertussen ook lekker even wat en de jongste slaapt:)
Vindt je de nachten nog heftiger geworden met 3 kinderen of merk je het verschil niet zo erg in verhouding met 2?

Groetjes,
Kirsten

kare-555391
afbeelding van kare-555391
15 dec 2017 - 10:26

Hoi hoi. Wij hebben hier 3 dames van de leeftijden 4 jaar, 3 jaar en 8 maanden oud. Doorslapen is voor ons ook iets unieks geworden.Bij ieder kindje hebben hebben wij gemerkt dat het iedere keer anders is en dat het ook zo veel redenen kan hebben. De oudste heeft tegenwoordig last van groeipijnen,dan word ze huilend wakker van de pijn. De allerkleinste heeft last van haar tanden en word daardoor wakker. Daar hebben onze andere twee ook last van gehad, ook weer wat later toen de kiezen doorkwamen. We hebben een periode bij ieder kind gehad dat ze standaard op een bepaalde tijd wakker werden en daarbij hebben we ze even een paar nachten door moeten laten huilen om die gewoonte te doorbreken. Enge dromen en ga maar door ;).  Onze oudste 2 liggen trouwens in een stapelbed op 1 kamer. Af en toe is het net of je standaard de eerste levensjaren van je kindje chronisch moe bent, die onderbroken nachten zijn ook best zwaar zeker als het een lange periode is. Misschien dat jou oudste ook nog een middagdutje doet? Neem anders op de tijden dat je kunt ook lekker effe rust. Is lastig als moeder en zeker als het huishouden op je ligt te wachten, maar kies ook eens voor jezelf. Jij bent ook belangrijk :). Ik hoop voor je dat het een tijdelijk iets is en of dat je er ern oplossing voor kunt vinden. Veel liefs van karen