verhogen van bedje

15 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
eeja
afbeelding van eeja
7 mei 2010 - 21:00
verhogen van bedje

ik moet het bedje van mijn dochtertje verhogen. in het ziekenhuis lag het hoofdeinde 10 cm hoger, dat is thuis wel lastig te bereiken, want de bedjes in het ziekenhuis zijn natuurlijk een stuk kleiner, en dan is de de helling natuurlijk steiler.

nu had ik onder beide poten 2 dikke boeken gezet, maar het effect aan de onderkant van het bedje is nihil. en bovenin leggen vind ik niet zo prettig.

nu had ik er 3 boeken onder beide kanten gelegd..haha komisch gezicht..lijkt wel een lanceerbaan nu. maar echt stabiel vind ik het niet..zeker niet als ze straks wat beweeglijker word.

lang verhaal..korte vraag: hoe verhogen jullie de bedjes???

remi-1412587
afbeelding van remi-1412587
20 okt 2019 - 15:25

Ik herken wel wat punten, zijn er ook nog andere vage klachten die ze heeft, van haar buikje bijvoorbeeld en lage spierspanning? Liefs Remina

anneb
afbeelding van Anoniem
11 jun 2010 - 02:46

Wij gebruikten boeken of cd's onder de poten van het hoofdeinde. Het bedje stond erg schuin, leek inderdaad een helingsbaan. Omdat wij de Snoozzz gebruikten, gleed hij niet naar beneden. Heel gemakkelijk. Het is een wikkel wat je om het matras doet hieraan zit een klaine wikkel waar we ons zoontje in leggen. En hij slaapt heerlijk. Het maakt niet uit hoe schuin de helling is, hij glijd niet naa beneden en blijft op zijn plekje liggen.

carootje
afbeelding van carootje
16 mei 2010 - 00:04

Las dat jullie over het verhogen van een bedje hadden en wil daar even op reageren. Ik ben 5 weken terug bevallen van onze tweede dochter en zij werd na 6 dagen opgenomen in het ziekenhuis met zuurstof tekort waardoor ze wegviel. Zij bleek na 2 weken onderzoeken een zeldzame vorm van reflux te hebbn. Haar bedje moest ook scheef, ons werd geadviseerd door de kinderarts om er klossen onder te zetten. En dan onder haar billen een handdoek op een rolletje te doen zodat ze niet naar beneden kan glijden.

Ook de voeding verdikken met nutriton helpt. 1 schepje op een fles helpt al voldoende.

Is het bij jullie ook zo dat alles dan ook echt scheef moet, zelfs in de box op een kussen?

Slik jullie kind er ook medicijnen voor?

Zou graag in contact willen komen met moeder van kinderen die deze soort van reflux herkennen.

Floor79
afbeelding van Floor79
15 mei 2010 - 21:14

wij hebben ook ons bedje verhoogd van ons dochtertje is nu 3 jaar bijna, en wij hebben er gewoon een van de breedte van het bedje een plank onder gelegd. En naarmate het erger werd draaiden we de plank om en weer terug.

sjorsxj
afbeelding van sjorsxj
15 mei 2010 - 00:33

Gewoon zelf klossen maken van hout.. En daar iets een uitsparing in maken zodat de poten van het bed er in vallen, en er dus niks kan gebeuren, hebben wij bij onze zoon ook gemaakt, en is ideaal.. Wij hadden eerst ook een kussen onder het matras maar was niet hoog genoeg en durfde er niet nog 1 bij onder te leggen, want ik zag het al voor me hoe Bo dan uit bed kon vallen..

Hoop dat je hier wat aan hebt!

sjorsxj40312.9399768518

Jojanneke
afbeelding van Anoniem
10 mei 2010 - 17:50

Hoi hoi,

Ik heb bij Ylja een groot, dik badlaken onder haar matras liggen. Met telefoonboeken onder de poten gleed ze zo naar het voeteneind.. Zag er komisch uit, maar zal nooit lekker gelegen hebben..

Ze ligt nu lekker schuin. Oke wel geen 10 cm.. Maar het werkt.

Afgelopen donderdag bij het cb gehoord dat ze reflux heeft. Wel de mildste vorm, maar toch. Ook dan moet je al dingen aanpassen om het voor haar aangenamer te maken. En met het badlaken gaat het goed!!


eeja
afbeelding van eeja
10 mei 2010 - 15:32

kheb ze idd ook gezien..ziet er idd niet erg comfi uit...

ik leg haar idd al strak achterin, zodat ze niet onder de dekens kan zakken.

jammer dat er weinig middelen te koop zijn om het bedje te verhogen..juist omdat reflux een veel voorkomend probleem is bij baby's..


mamajob
afbeelding van mamajob
10 mei 2010 - 10:48

Heb ze wel een gezien ja die bedjes maar lijkt me toch niet lekker liggen

MamaSandra
afbeelding van MamaSandra
10 mei 2010 - 00:56

Ik heb een kussen onder het matras gelegd. Met een soort dons gevuld die kun je namelijk iets beter in vorm kloppe/slaan. Maar je moet wel opletten dat je kleine niet naar beneden kan schuiven onder de dekentjes.


Er zijn ook speciale refluxbedjes te huur. Kun je op internet vinden weet alleen de link niet meer. Het heeft namelijk pas echt effect als de helling minimaal 30 graden is. Ziet er wel raar uit maar het schijnt te werken.


Groetjes Sandra


eeja
afbeelding van eeja
9 mei 2010 - 22:15

@ maaike: ideaal! alleen... past bij ons niet, we hebben de poten breder dan 7 cm... en t gaat maar tot 7 cm breedte...

een handoek of iets dergelijks gebruikten wij idd ook bij verkoudheid ofzo maar voor reflus is het te laag, ze moet echt goed schuin liggen. en een kussen geeft een bolling in het matrasje, zodat ze niet 'vlak'ligt...

helaas nog geen oplossing hmmf.

zon schuimrubberen helling kan ik idd wel eens voor kijken! thanxx


HelmaG
afbeelding van HelmaG
9 mei 2010 - 01:11

Er zijn speciale schuimrubberen hellingen tekoop die je onder het matras kunt leggen en wat wij hier altijd doen als de meiden verkouden zijn een handdoek onder het matras die kun je overal neerleggen waar het het beste uitkomt.


Succes ermee!!!

mamajob
afbeelding van mamajob
8 mei 2010 - 11:38

Ik heb nu 2 verfblikken onder de poten staan, maar ben deze blokken ook al eens tegen gekomen.

http://www.ikbenmama.nl/spacebabies-p-737.html

Lfs Maaike

tjitske
afbeelding van tjitske
7 mei 2010 - 21:43

Je zou ook wat onder het matrasje kunnen leggen... dik kussen oid. Die kan je dan ook wat lager eronder stoppen. Idee?

sas76
afbeelding van sas76
7 mei 2010 - 21:10

Hoi Andrea,


waarvoor heeft je meisje in het ziekenhuis gelegen? Niks ernstig, hoop ik? (nou ja, alles is natuurlijk ernstig als het om een babytje gaat!)


Ik had hier ook boeken onder de poten liggen, maar ik hoefde geen helling van 10 cm te hebben. Voor de eerste tijd zou je die boeken kunnen laten liggen, ik weet niet hoe lang het bedje zo schuin moet blijven. Het duurt waarschijnlijk toch nog wel eventjes voor ze gaat draaien enzo. Iets anders kan ik nu ook niet verzinnen.


Groetjes Saskia