Slaapterror kind 16 maanden

1 bericht / 0 nieuw
ezzi-980960
afbeelding van ezzi-980960
28 nov 2020 - 07:45
Slaapterror kind 16 maanden

Waarschijnlijk zijn hier al veel berichten over geweest die ik niet kan vinden. Maar wij zijn ouders van een hele lieve peuter van 16 maanden. Sinds hij twee weken is heeft hij slaapproblemen. Hij sliep dan in de coosleeper met lichaamscontact en uren zuigen op mijn borst redelijk. Hij is een speen en flesweigeraar. We hebben iedere fles en speen die je kunt bedenken uit geprobeerd maar uiteindelijk ons erbij neergelegd dat het een fase is die allemaal over zou gaan. Hij had heel erg last van reflux. Hiervoor behandeld bij een osteopaat en een paar dagen medicatie voor gehad. Echter kreeg hij daar weer kramp van wat dus niets oploste. Hij bleef onrustig. Enige waarmee we hem stil kregen was bv en draagzak.

Tegen de tijd dat hij 9 maanden was sliep hij overdag de slaapjes in zijn eigen bed. (altijd zeer inconsequent, maar meestal hazeslaapjes van max 45 minuten). In de nacht begon hij in eigen bed na een ritueel van badje, drinken, half wakker wegleggen, keihard huilen, knuffelen, soms herhaling hiervan, uiteindelijk slapen. Om na max 1,5 uur wakker te worden en herhaling nodig te hebben van het ritueel hierboven. Hij sliep soms goed en dat betekende 3 uur achter elkaar.

Na zijn eerste verjaardag leek het beter te gaan. Hij maakte twee keer 1.5 uur per dag en sliep in de avond van 18.30 tot 21.30/22.00. Dan drinken en daarna tot 01.30 en dan bij ons in bed tot een uur of 4.30/5.00. 

Ik moet erbij vertellen dat we laten huilen hebben geprobeerd ( resulteerde in 3 dagen geruststelling nodig hebben en grote paniek), slaaptraining aan de hand van baby in een droomritme, troosten bij huilen, nabijheid bieden, bv afbouwen, accepteren van de situatie.

Op dit moment ben ik 12 weken zwanger, maar is de slaap erger dan ooit. Hij wordt nu rond 22.30 wakker en blijft dan wakker tot 2.00 uur. Hij slaapt zelfs niet in op bv. Laten huilen zorgt voor enorme paniek en urenlang sabbelen op mijn borst is geen optie en al doe ik het wel, het werkt niet meer. Zijn er mensen die dit herkennen?

Mijn partner geeft de bv de schuld. Maar als midden in de nacht onze peuter gaat huilen/gillen vraagt hij waarom ik hem niet bij me neem en laat drinken. Ikzelf ben groot voorstander van troosten en langer dan 30 minuten laten huilen vind ik vreselijk. Temeer omdat ik merk dat het niet werkt, maar angst en paniek zaait bij mijn kindje. Langzamerhand vind ik het eng dat er zo'n minimale verbetering inzit. Mijn oudste is 5.5 jaar en slaapt als een roos en gelukkig overal doorheen. Ik herken dit gedrag eigenlijk van geen enkel kind in mijn omgeving. Ik zoek adviezen en erkenning. Dus, help!