Slaapproblemen peuter

1 bericht / 0 nieuw
Silly2204
afbeelding van Silly2204
11 feb 2020 - 11:15
Slaapproblemen peuter

Hi dames,

Op dit moment ben ik 23 weken zwanger van ons tweede kindje. Wij hebben ook al een heerlijke knul van 3,5 jaar.
Hij is altijd al een makkelijke slaper geweest, sliep snel door, kwam er bijna nooit uit ‘s nachts, etc etc
De laatste tijd is hij hier echter een stuk lastiger in geworden..
Zijn bedtijd is rond 19:30, maar het duurt nu een stuk langer voor hij in slaap valt. Waar hij voorheen binnen een half uurtje vertrokken was, komt hij nu minstens 5x ze bed uit. Waardoor het regelmatig gebeurt dat hij pas rond 21:00/21:30 slaapt. Uiteraard leggen we hem gelijk weer terug als hij eruit komt. We hebben ook al een paar keer geprobeerd zijn nachtlampje uit te doen, als hij eruit komt maar dit helpt niet(nachtlampje gaat sws uit als wij naar bed gaan).
Ik ben ‘s avonds vaak alleen omdat mijn man in de horeca werkt, en nu ik zwanger ben is het al helemaal zwaar.
‘S ochtends word hij vaak rond 7:30 wakker, maar de laatste 2 weken probeert hij het zelfs om 6:00 uur al.. echt klaar wakker is hij dan en we brengen hem dan gewoon terug. Hij heeft een wekkertje op ze kamer die aangeeft wanneer hij eruit mag en we zeggen dat hij zich hieraan moet houden.
Het is de laatste 2 weken zo bont geweest met slapen dat hij er het weekend ziek van is geweest. Hij heeft in ze hele leven nog nooit gespuugd(op wat mondjes melk als baby na) maar nu gooide hij in een keer ze hele dag aan eten eruit.
We konden aan hem zien dat dit door de vermoeidheid kwam.. hij doet ook nog dutjes in de middag want hier heeft hij echt behoefte aan. Hij slaapt dan ook gerust 1,5 tot 2 uur achtereen.

Ik vraag me af wat ik hier nu mee moet? Is het een fase en gaat het vanzelf over of doe ik iets verkeerd?

We zijn 3 mnd geleden verhuisd, maar hier is hij op zich wel al overheen.