Slaapproblemen in de nacht.

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mich-1344990
afbeelding van mich-1344990
19 okt 2019 - 13:10
Slaapproblemen in de nacht.

Hallo

Onze dochter is bijna 6 weekjes oud. Overdag slaapt ze als een roos overal doorheen. Wij hebben een zoontje van 1,5 jaar die nogal aanwezig en druk is dus ze is gewend aan veel geluiden en soms ook harde geluiden om haar heen. 

Bijna na elke fles valt ze in slaap en regelmatig als we haar bijvoorbeeld wegleggen in de box of boven in de wieg slaapt ze gewoon door. 

Helaas zijn de avonden en nachten daarentegen drama. Meestal wordt ze rond een uur of 20:00/21:00 wakker en dit houd ze meestal vol tot een uur of 02:00/03:00. 
Af en toe komt dit door kramp of de hik maar vaak is ze gewoon klaarwakker. 
Als we haar dan in haar bed leggen is ze een tijdje stil maar op een gegeven moment is ze t zat. Ook valt ze regelmatig in slaap maar is ze na een paar minuten ineens weer wakker. Ook als ze na de fles in onze arme helemaal vertrokken lijkt is ze na een minuut of 5 alleen in de wieg toch weer wakker. 
We hebben van alles geprobeerd;
Kruiken in de wieg zodat t lekker warm is,
Inbakeren,
Badje voor t naar bed gaan,
Slaapzak aan,
Bij ons in bed, (wat ik eigen absoluut niet wil blijven doen) 

Muziekje aan, (zo’n muziekdoosje)
Rustgevende muziek aan, 
Baarmoedergeluiden aan,
Alles donker of een nachtlampje aan, 
Elke keer dezelfde tijd de fles en hetzelfde ritueel en dan naar bed maar niks helpt. 

Soms slaapt ze ineens 1 x door van fles tot fles en komt ze 2 x in de nacht maar dit is echt een uitzondering. 
Nu willen we haar niet ontzettend lang laten huilen omdat we ons zoontje niet wakker willen maken (dit is al een aantal keer gebeurd en dan is het helemaal feest) maar we willen wel dat ze leert dat ze de nachten moet slapen in plaats van overdag. 

Helaas lijkt t niet uit te maken of ze veel of weinig slaapt overdag. 

We weten dat een baby niet gelijk doorslaapt en onze zoon heeft de eerste 12 weken bijna 24/7 gehuild dus we zijn wel wat “gewend” maar we zijn allebei nu echt bekaf, mijn man werkt de hele week en ik ben nog herstellende van een keizersnee en ben overdag alleen met de kids. We zouden zo graag wat meer willen slapen. 

Iemand nog tips? 

mich-1344990
afbeelding van mich-1344990
19 okt 2019 - 21:33

Bedankt voor de tip. 
Ik ga me daar is in verdiepen. 

andr
afbeelding van andr
19 okt 2019 - 20:23

Zou het helpen om een keer naar een ostheopaat te gaan? Misschien zit er iets vast oid, en heeft ze daar last van als ze overdag al een tijd gelegen heeft?