Slaapproblemen bij dreumes

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
m.go-1397404
afbeelding van m.go-1397404
3 apr 2020 - 21:23
Slaapproblemen bij dreumes
Onze dreumes is nu 13/14 maanden. Ze gaat zo snel. Loopt. Loopt de trap op. Ontdekt zoveel en doet alles na. Slapen is bij haar altijd een probleem geweest. Zij heeft het eerste half jaar bij ons op de kamer geslapen in haar eigen bedje. Daarna op haar eigen kamertje. Ze eet goed, krijgt nog borstvoeding voor het slapengaan en slaapt overdag van 1tot 3. Iedere avond hebben wij hetzelfde slaapritueel. Tanden poetsen, verschonen, boekje, knuffeltjes knuffelen, borstvoeding en naar bed. Nou daar is ze het absoluut niet mee eens. Wij zijn heel erg lang tegen het laten huilen geweest maar wij zijn momenteel de wanhoop nabij... wat moeten wij anders doen. Ze krijst momenteel alles bij elkaar en zijn vanaf 7 uur bezig met haar op bed te leggen en het is nu half 10. Na 13/14 maanden zou het fijn zijn als we ons meisje gewoon op haar bedje kunnen leggen en dat ze slaapt. Ze komt trouwens ook iedere ochtend om 5 uur. Dan geef ik haar de borst en slaapt ze weer verder. Heeft iemand tips?? Laten we vooropstellen dat we veel al hebben geprobeerd maar niets heeft geholpen.
IrisIrena
afbeelding van IrisIrena
4 apr 2020 - 20:07

En wat nou als je haar eens op laat tot ze letterlijk omvalt van de slaap...

Ik ken je gevoel. Wij hebben drie slechte slapers gehad. Pas met 3 jaar werd het beter. Het is echt zoeken naar de oorzaak. Die is vaak zo divers. Onze oudste meiden waren bang om zonder mama te zijn door hun vroege geboorte. Onze jongste bleek achteraf buikpijn te hebben en totaal niet van verandering te houden. Sinds zijn glutenvrij eet ivm coeliakie en ze bij haar zussen slaapt gaat het fantastisch. Een van ons zit in een stoel erbij tot zo slapen. Onze aanwezigheid is zo belangrijk voor onze kinderen. Dan netflixen we boven een klein uurtje. 

ondanks jullie moeheid, kijk naar wat jullie kindje nodig heeft. Het gaat goed komen. Leg ze niet te vroeg in bed, dat werkt niet. Zorg dat jullie allemaal ontspannen zijn, denk aan een bad of douche en baby massage of zo. Ga er bij zitten met iets te doen. En betreft die nachtvoeding, is dat echt heel zwaar? Anders kun je haar iets anders bieden zoals een bekertje water en een soepstengel. Gewoon steeds dat eerst bieden, daarna nog wat borstvoeding. En hopelijk gaat ze dat bekertje water en even knuffelen als een acceptabel alternatief vinden, en dan maak je die porties later weer kleiner  gewoon heel rustig aan met alle liefde en aandacht. Het is heel logisch dat ze dan al hongerig is, en dus weer voeding nodig heeft. 
hopelijk heb je hier iets aan.