Slaapproblemen

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
kayl-1189067
afbeelding van kayl-1189067
14 feb 2018 - 08:53
Slaapproblemen

Goedemorgen,
Ik begin een beetje radeloos te worden ik ben 32 zwanger van ons 2e wondertje en met een baby van pas 10 maanden is dit zwaar.

Hellemaal nu meneer heeft besloten de nachten een drama te laten worden, hij gaat elke avond tussen 7 en half 8 naar bed en we hebben het zelfde naar bed gaan ritueel hij gaat altijd prima slapen maar om 11 uur wordt hij wakker. Hij krijgt dan een fles om vervolgens weer snel in slaap te vallen, dan om 4 uur wordt hij weer wakker en krijg ik hem met geen mogelijkheid meer in slaap als die dan om half 6 eindelijk weer slaapt wordt die na een uur weer in paniek wakker.

Hij slaapt overdag soms nog 2x 3 kwartier en soms maar 1x maar dan wel bijna 4 uur achter elkaar. Als ik hem 2x overdag in bed wil stoppen en hij nog niet moe is blijft hij net zo lang huilen tot ik hem pak. Hij begint dan al te huilen als ik de trap op loop naar zijn slaapkamer.

Het is zo vreselijk moeilijk een ritme met hem te vinden omdat elke nacht en dag weer anders verloopt. Hij is overdag super vrolijk, en ook als hij snachts wakker wordt is die gewoon vrolijk, het is alleen behoorlijk frustrerend als je om 4 uur snachts al in de woonkamer zit omdat meneer niet meer wilt slapen. Hem toch terug leggen en laten huilen veroorzaakt alleen maar dat hij blijft huilen en uit zich zelf gewoon niet stopt.

Hij is altijd al een moeilijke slaper geweest al gaat het in slaap komen tegenwoordig gelukkig een stuk beter.

Heeft iemand misschien tips wat ik kan doen zodat hij snachts gewoon een x een hele nacht maakt?

Een uitgeputte moeder.

pris-1299200
afbeelding van pris-1299200
25 feb 2019 - 13:47

Beste Lise-827820

Heb je toevallig nog het boekje slaap kindje slaap? Zou ik deze mogen ontvangen?

Groet Priscilla

Sanne_vd_ven
afbeelding van Sanne_vd_ven
22 jun 2018 - 08:30

Hier hetzelfde met onze zoon van precies 1 jaar oud. Nooit een goede slaper geweest en vaak rond half 12 en tussen half 3 en half 5 wakker. Hij verraste ons gisteren met zijn verjaardag met een nachtje doorslapen, nadat ik een paar dagen aan hem echt alleen laat inslapen o.b.v. het boek Slaap van Susanne Willekes. Dat gaat erg goed overdag. Hij heeft geen kick. in de avond doet hij er soms 45 minuten over voor hij in slaap vaak, maar dan ligt hij te kletsen en huilt niet. Afgelopen nacht was hij half 12 wakker en daarna vanaf half 5.. Heb hem om half 9 weer in bed gelegd, toen liet hij de eerste tekenen van moeheid zien. Ik las hier op de site het schema 2-3-4 uur wakker tussen de slaapjes in. Susanne Willekes heeft net weer iets andere schema's en geeft aan dat het erg afhankelijk is per kindje en het temperament etc. Ik vond het een heel fijn boek om te lezen, waarbij je op een lieve manier je baby zelf leert inslapen en doorslapen. Wel ben ik benieuwd naar de methode uit het boek slaap kindje slaap. Kan je hier wat meer over vertellen Lise? En hoe gaat het nu bij jullie?

Groetjes Sanne

lise-827820
afbeelding van lise-827820
22 feb 2018 - 10:58

Oh wat moet jij moe zijn. Wat vervelend dat het slapen niet goed gaat met de kleine man. Je voelt je dan echt radeloos he? En elke avond denk je; Zou hij vannacht wel doorslapen?

Onze dochter (nu 1,5 jaar) kon er helaas ook wat van. Gesloopt was ik. Alles geprobeerd! Uiteindelijk heb ik het boekje slaap kindje slaap gelezen en de methode toegepast. Na 3 helse nachten en dagen slaapt mevrouw al 12 weken door. Ik kan het je (gratis) toesturen mocht je hier interesse hebben.