Slaapjes

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Sabi-1239612
afbeelding van Sabi-1239612
3 okt 2017 - 13:07
Slaapjes

Hoi allemaal,

Dit is mijn eerste bericht op een forum dus hoop dat ik het goed doe...
Sinds 22 juli (nu dus 10,5 week) ben ik mama geworden van Thijn.
Vanaf het begin een super 'makkelijke' baby, wat om de 3 uur borstvoeding wilt en verder heerlijk zijn slaapjes doet en op zichzelf in de box kan liggen.
Echter is dit sinds zijn eerste prikjes op het CB veranderd. Thijn is hangerig en huilerig en slaapt overdag slecht. Zijn ritme is weg. Ziek is hij niet geweest van zijn vaccinaties, wel de dag zelf wat hangerig.
De rest van de week denk je nog dat het slechte slapen, en huilerige komt van de vaccinaties maar we zijn nu ondertussen 2 weken verder.

Snachts slaapt Thijn prima van 23.00-7.00/8.00, daar mag ik echt niet over klagen!
Maar overdag gaat het slecht, ik zie dat hij moe is. Hij valt in slaap aan de borst, gaapt of krijgt rode oogjes. Maar zodra ik hem in zijn wieg leg begint hij te huilen (wat hij s'avonds dus niet doet, dan gaat alles zonder mopperen).

Ik probeer er al een ritueel van te maken, schone luier, gordijnen een stukje dicht, muziek olifant aan, nog even wiegen.... dit gaat allemaal goed zonder gemopper. Vaak valt hij dan al in slaap, maar zodra ik hem neerleg word hij wakker en is het huilen. Ook heb ik geprobeerd om hem even 5-10 min te laten huilen, maar dit helpt ook niet.

Wie heeft er advies?

Sabi-1239612
afbeelding van Sabi-1239612
4 okt 2017 - 17:38

Dank voor jullie reactie!

De aap is uit de mouw, meneer is ziek geworden... verkouden, hoesten en prut oogje.
Hopelijk hierna weer rust in de tent.
En anders maar accepteren zoals het is en hem laten slapen wanneer hij wilt en waar hij wilt

Breon
afbeelding van Breon
4 okt 2017 - 15:55

Mijn kinderen slapen overdag niet in bed. Hier hetzelfde, in de avond slapen ze in hun eigen bed,maar overdag hebben ze dit altijd geweigerd. Hier lagen ze dus beneden in de box terwijl ik door het huis rommelde (stofzuigen vonden een fijn geluid of het geklingel van de vaatwasser). Nu nog steeds (19 maanden) slapen ze beneden op de bank. Zolang ze slapen maakt het mij niet uit waar :-)

B.
afbeelding van B.
4 okt 2017 - 14:12

Dag Sabi,

Lastig, je weet natuurlijk niet zeker of het nou met de vaccinatie te maken heeft of niet. Heeft hij verder geen andere klachten? Wij hebben hier hetzelfde probleem, overdag slapen lukt ons dochtertje niet. Echter heeft ze ook wel andere vage klachten en heb ik het idee dat ze wel echt ergens last van heeft. Heb je wel eens een rustgevend muziekje geprobeerd speciaal voor baby's? Youtube staat er vol mee. Helpt hier wel eens met in slaap vallen maar dan blijft het alsnog bij een hazenslaapje. Verder is mijn ervaring dat je duizend tips en adviezen krijgt.... en bij ieder kindje werkt het net weer anders. Ik hoop voor je dat het iets is van korte duur en dat het slapen snel beter gaat.