slaaphouding

12 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
21 jan 2010 - 22:15
slaaphouding

Sinds een paar dagen vinden we Nadine regelmatig dubbelgevouwen in bed terwijl ze slaapt. Ze is dan gaan zitten (met slaapzak aan) en dan voorover gaan liggen op haar buik (dus tussen haar beentjes). Herkennen jullie dat? En wat doe je ertegen of is het een fase die vanzelf weer over gaat? Want ik krijg spontaan spier- en rugpijn als ik haar dan zo zie liggen.

DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
5 mrt 2010 - 17:12

Op het CB keken ze er heel raar van op, dat hadden ze nog nooit gehoord! Sinds gisteren probeer ik haar op haar buikje te leggen en dan doet ze haar duimpje in haar mond en probeert niet meer te zitten, even afwachten hoe het gaat, maar ik vermoed dat ze gewoon een buikslaper is (net als ik). Echt raar trouwens, ze had er eerst zo'n hekel aan om op haar buik te liggen en nu lijkt ze helemaal omgedraaid!

MariskaB
afbeelding van Anoniem
5 mrt 2010 - 11:48

Haha..Sophie doet dit ook, maar Esmée slaapt altijd zo!

Wij noemen het de kikkerhouding..haha

Wat hebben ze op het CB gezegd?

Ik denk dat ze toch wel lekker liggen op de één of andere manier, omdat Esmée het ook nog steeds vaak doet en die is toch al 3..

DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
1 mrt 2010 - 10:55

Nou, hier is het dus geen fase, maar gewoonte geworden. Ze ligt nu altijd achterstevoren in bed en meestal dubbelgevouwen. Ik heb het idee dat ze graag op haar buikje wil liggen, maar als ik haar op haar buikje neerleg dan is het niet goed, dan wil ze zitten. En zittend valt ze dan altijd voorover in slaap. En als ik haar wil verleggen dan wordt ze wakker Dus meestal laat ik haar overdag maar gewoon zo liggen en 's avonds ga ik haar voor de nacht wel verleggen, maar fijn is anders!


Morgen op het CB maar even aankaarten en kijken wat ze gaan zeggen...

nanda
afbeelding van nanda
30 jan 2010 - 23:41

Ja Sophie doet dit dus ook. Eerst gaan zitten en spelen. Dan toch te moe zijn en voorover in slaap vallen. Ik kan haar langzaam naar achter laten zakken en dan slaapt ze gewoon weer verder.


DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
28 jan 2010 - 11:40

Vervelend dat ze lastig doet met slapen. Overdag gaat het hier meestal wel goed, omdat ik haar alleen naar bed doe als ze moe is, maar 's avonds is het ook vaak een drama, idd direct gaan zitten en dan doorhuilen. Ik kijk altijd nog even als ik zelf naar bed ga en laatst vond ik haar toen ook dubbelgevouwen en naar mijn idee sliep ze toen al een uur, dus heb ik haar maar meteen goedgelegd, maar fijn vond ik dat toch niet, stel dat ik een uur later naar bed was gegaan, of nog later, ik moet er toch niet aan denken dat ze de halve nacht zo ligt te slapen

clu2811
afbeelding van clu2811
27 jan 2010 - 22:32

Hoi hoi,


Gelukkig ik maakte me al een beetje zorgen..


Mijn dochter doet het ook sinds een paar dagen. Ze is zowiezo op het moment erg moeilijk met slapen. Zodra ik haar in bed wil leggen is het huilen, huilen, huilen. Zodra ze ligt gaat ze gelijk zitten. Ik laat haar dan huilen en kom elke 5 minuutjes even terug om haar een aai over de bol te geven en een knuffel. Na een kwartiertje slaapt ze dan , maar indd. voorover zittend met haar hoofd op de deken. zodra ze vast slaapt leg ik haar weer liggend, dan wordt ze wakker en huilt weer even, maar blijft wel liggen. Ik vind het zelf een beetje eng en ben bang dat ze misschien stikt in de deken ofzo.. en bovendien moet ze daar toch spierpijn van krijgen ofzo?? Ik weet dat ze lenig zijn, maar dit lijkt me erg ongemakkelijk...


Ben blij te lezen dat het vaker voorkomt. Dus maar gewoon afwachten tot het overgaat en in de tussentijd telkens weer liggend neerleggen.


Groetjes!!

DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
25 jan 2010 - 11:49

hihi Nadine is dus niet de enige... Ik leg haar ook altijd goed en ze is sterk en beweeglijk genoeg om zelf ook anders te gaan liggen, dus ik maak me er niet te veel zorgen over, ik vind het alleen zo'n maf gezicht en was benieuwd of er meer kindjes zo bij liggen af en toe, ja dus

nicknack
afbeelding van nicknack
22 jan 2010 - 15:36

Hoi

Jesper heeft ook een tijd zo geslapen moest er altijd wel om lachen en heb hem dan ook wel zo laten liggen, heb nooit het idee gehad dat hij er last van had ofzo.

Geniet ervan en maak je er zeker geen zorgen om uiteindelijk slapen ze weer "normaal"

Groet Sabine

[/url]
tjitske
afbeelding van tjitske
22 jan 2010 - 14:07

Lefert doet dat nu ook nog wel eens! Volgens mij is hij dan aan het spelen geweest en valt hij zo in slaap. Ik heb niet het idee dat hij t vervelend vind als hij zo slaapt! Smile
Volgens mij gaan ze nu wel zelf verliggen (of ze roepen je wel door te huilen) als ze niet lekker liggen..

DELETED_Joanne_...
afbeelding van DELETED_Joanne_anonymized
22 jan 2010 - 11:31

Hoi,
ik zou in ieder geval als ze zo ´zit´ te slapen, haar houding corrigeren. Verder kan je haar helpen door haar op dr buik in bed te leggen, zodat ze gelijk op dr buik ligt als ze dat prettiger vind dan de rug. Ik heb hier ook twee buikslapers, heel in het begin hadden ze met slaapzak aan ook wel es moeite om de goede houding te vinden en corrigeerde ik als ze sliepen. Haast altijd sliepen ze gewoon door als ik dat deed. De oudste is er trouwens een beetje vanaf, die ligt nu vaak op de zij met zn benen hoog opgetrokken.

Op het cb roepen ze waarschijnlijk dat je het niet mag toestaan omdat de kans op wiegendood groter is enzo, maar ze liggen toch niet meer als een hulpeloze baby in de wieg denk ik dan. Ze zal heus wel haar hoofd verleggen als ze geen adem meer heeft.

groetjes en suc6 ermee!


naima
afbeelding van Anoniem
22 jan 2010 - 11:15

Hoi sproetje,


Sarah die deed dat ook... Ik legde haar weer normaal in haar bedje..


Sarah houdt ervan om op haar buikje te slapen en ik had t idee dat ze niet zo goed wist hoe dat moest en altijd in houding kwam te liggen..


Op een gegeven moment is het vanzelf over gegaan, t heeft hier wel een maand of twee geduurd.. Hoe ouder ze worden hoe makkelijker het voor hen is om zich om te draaien..


Zoals ik al zei, ik persoonlijk heb er niets aan gedaan behalve iedere keer dat ik haar zo zag liggen gewoon op haar ruggetje op buikje draaide..


Als je merkt dat ze nergens last van heeft, zou ik het laten en anders op t CB ff aankaarten..


Gr