Ritme baby 6 weken

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
sabi-1539762
afbeelding van sabi-1539762
20 jan 2021 - 10:32
Ritme baby 6 weken

Hoi allemaal,

Onze zoon is aanstaande zondag 6 weken oud. S nachts slaapt hij als een roosje (meestal 5 uur achter elkaar, afgelopen nacht zelfs 6). Hij gaat dan echter wel tegelijk met ons naar bed s avonds en slaapt dan naast ons in de Co sleeper. We kunnen hem dan wakker wegleggen en hij valt zelf in slaap, ook na zijn voeding s nachts. 
Overdag is het echter een ander verhaal. Ik krijg hem na zijn voeding-luier verschonen en even spelen, met geen mogelijkheid in zijn eigen bedje op zijn kamer (dus niet de Co sleeper). Ook in de box, wandelwagen of babynestje beneden wil hij niet slapen en gaat hij telkens huilen als ik hem wegleg. 
Als ik met hem ga wandelen in de wandelwagen of draagzak slaapt hij wel, maar zodra we dan weer thuis komen is hij weer wakker en wordt hij vervelend omdat hij volgens mij gewoon hartstikke moe is. 
Heeft iemand tips?

Oja, qua voedingen krijgt hij nu in principe om de 4 uur 120/4. S nachts zit hier dus wel eens 5 of 6 uur tussen. Overdag (vooral s middags/vroeg van de avond) zit er soms 3/3,5 uur tussen. 
Doordat de tijden tussen de voedingen wel eens wisselen komen we dus ook niet echt in een vast ritme qua tijden om te voeden en staan we dus ook iedere dag op andere tijdstippen op etc. Kan ik beter op gezette tijden gaan voeden? Of is dit nog normaal voor een baby van zijn leeftijd en moeten we gewoon lekker met hem mee gaan in zijn ritme?

Het maakt me soms allemaal zo onzeker..

Alvast bedankt voor de tips!

Groet, Sabine

bida-1578456
afbeelding van bida-1578456
30 jun 2021 - 21:44

Hallo,

ik realiseer me dat dit bericht van een tijd geleden is.. maar ik herken mijn zoon hier in. Hij is komende zaterdag 7 weken oud en we hebben het zelfde "probleem". Hij slaapt overdag heel moeilijk tenzij het in mijn armen is. Snachts valt hij zelf in slaap. Bijna een op een zoals beschreven hierboven. Het maakt mij ook erg onzeker dat ik geen ritme in onze dag krijg. Iedere dag is anders. Ik hoor dat het "nirmaal" is maar het is vermoeiend en ik wordt er onzeker van. Alsof ik iets fout doe dat ik geen vast ritme erdoor krijg. 
 

 
een nieuwe moeder.