Overstrekken slaap

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
susa-1493115
afbeelding van susa-1493115
30 nov 2020 - 12:14
Overstrekken slaap

Hallo

Ik heb een zoontje van bijna 6 mnd. Slapen is nooit zn sterkste kant geweest, maar t lijkt steeds erger te worden.

In bed begint hij helemaal te overstrekken en er alles aan doen om wakker te blijven.

Maakt niet uit hoelang ik wacht, zelf inslapen doet hij niet. Nu moet ik wiegen, vrij hard. 

Inmiddels is hij oververmoeid en hoe zeer ik ook een strak schema probeer aan te houden met hem, schopt hij alles in de war door t niet slapen.

Snachts spookt hij Inmiddels ook heel erg en ik ben MOE.

Nog tips?

MeJulie
afbeelding van MeJulie
23 dec 2020 - 07:37

Hoi,

Dat is moeilijk idd, heb het zelf ook gehad met mn dochtertje, ze wilde nooit slapen, altijd wakker zijn en spelen. Veel te nieuwsgierig haha. Heeft wel een jaar geduurd ongeveer. 

Wellicht kan je hem eerst laten kalmeren, door bijv zachtjes klassieke muziek af te spelen, en/of de kamer wat donkerder te maken, weinig spullen om hem heen te hebben, geen mobile boven hem, in ieder geval geen felle kleuren, ik gebruikte ook een piekstok zodat het zicht wordt beperkt anders blijft de kleine maar rondkijken, een slaapzakje hielp ook bij mijn dochter, en naast hem liggen met je ogen dicht zodat hij dat ook gaat doen en evt zachtjes ritmisch kloppen op z'n rug of handje vasthouden zodat hij zich niet alleen voelt, evt op je borst leggen zodat hij je hartslag hoort. Een nachtlampje kan ook helpen, misschien is hij bang in het donker.

Hopelijk heb je hier iets aan. Het is iig tijdelijk, het komt goed. En idd kan er medisch iets zijn. Advies bij je huisarts of het consultatiebureau inwinnen. Zijn er aandoeningen bekend in de familie? Heeft hij misschien uitslag, eczeem oid? Een beetje sinaspril oid geven en kijken of dat effect heeft.

Sleepymama
afbeelding van Sleepymama
21 dec 2020 - 09:10

Did you follow the wake up times? It works with me although my twins still wake up twice night for feeding but relatively easy to settle 

Han - tipsvoorbabys
afbeelding van Han - tipsvoorbabys
3 dec 2020 - 23:45

Hi, wat vervelend! 
Kan het zijn dat er wat meer aan de hand is? Ik wil je absoluut niets aanpraten, laat ik dat voorop stellen. Maar ik herken overstrekken van mijn zoontje dat reflux heeft. 's nachts, als hij dan plat lag ging hij o.a. overstrekken van de pijn/onrust in z'n lijf. Ook wij hebben eindeloos gewiegd, gewiegd en gewiegd. En je wordt er inderdaad zelf ook niet uitgeruster van. Inmiddels gaat het hier veeeeel beter (gelukkig). Heel soms merk ik wel aan hem dat er nog wat gebeurt in z'n lijf (in dit geval dus met z'n voeding) omdat hij dan nog weleens overstrekt of andere signalen laat zien. 

Maar ik kan me dus voorstellen dat baby niet zomaar overstrekken, dat er dus wat aan de hand is in z'n lijf.
Zijn er andere momenten waarop hij ook onrustig is? Hoe gaat het eten? Heeft hij een voorkeurshouding? Kortom, zijn er misschien andere signalen dat er ergens iets niet helemaal lekker zit?

Je kunt altijd even contact opnemen met je huisarts, gewoon door even te bellen. Misschien heeft die nog een goede tip of iets waar je op kunt letten. En daarbij is je huisarts er ook voor jou, zeker in geval jij ook niet meer aan rust toe komt.

In ieder geval: sterkte. Pittige tijd!

Tips voor baby's - Ervaringen & tips van een 'first time mom'