Overdag alleen korte slaapjes

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
berb-1408459
afbeelding van berb-1408459
28 mrt 2019 - 09:44
Overdag alleen korte slaapjes

Hoi allemaal,

Mijn zoontje van 3 maanden slaapt overdag wanneer ik hem in bed leg maximaal 30 minuten en wordt dan huilend wakker. Nu lees ik dat dat een teken is dat hij zijn volgende slaapcyclus mist en dus eigenlijk langer had moeten slapen en niet goed zelf in slaap kan vallen, maar ik weet niet hoe ik dat voor elkaar moet krijgen, iemand tips?
Hij slaapt al in een puckababy en met speentje, maar als hij eenmaal huilend wakker is wordt hij hier niet meer rustig mee. Als ik hem bij mij in de draagdoek heb, slaapt hij vaak wel 1,5 uur. Ik heb dus het idee dat dat eigenlijk is wat hij nodig heeft. Het gekke is dat hij ‘s nacht wel 3-4 uur achter elkaar slaapt, al komt hij nu meestal nog wel elke 4 uur voor een voeding (borstvoeding). Maar dan kan hij dus blijkbaar wel zijn slaapcycli aan elkaar verbinden...

Alvast bedankt voor het meedenken!

berb-1408459
afbeelding van berb-1408459
2 apr 2019 - 15:32

Hoi! Even een update voor wie geïnteresseerd is of hetzelfde probleem heeft: vandaag kan hij het opeens! Hij sliep vanmorgen 1,5 uur, begin van de middag een half uur en nu ligt hij alweer een uur te slapen en nog steeds in diepe slaap. Wat ik heb veranderd sinds mijn originele post is: 1. dat ik hem niet meer in de draagdoek laat slapen. Ik heb hem er soms nog wel in, maar dan als hij wakker is en energie heeft zodat hij geïnteresseerd mee kan kijken met wat ik allemaal doe; 2. Ik wacht langer met hem naar bed brengen, niet bij de eerste paar keer gapen maar tot hij echt niet meer op te vrolijken is met spelen; 3. Ik probeer hem wat meer prikkels te geven, door bijvoorbeeld even naar buiten te gaan met de kap van de kinderwagen omlaag of in de maxi-cosi (weer als hij wakker en energiek is), zodat hij om zich heen kan kijken. En ik ben gisteren met hem naar babyzwemmen gegaan, wat voor ons allebei heel leuk was!
En 4. Ik loop de kamer uit wanneer zijn oogjes dicht beginnen te vallen maar als hij nog niet slaapt. Als hij wat geluid maakt ga ik er niet heen, tenzij hij echt huilt. Hij valt dan steeds na 5-10 minuten zelf in slaap.
Ik weet niet welke van deze dingen (of combinatie) voor de omslag heeft gezorgd of dat het gewoon iets is dat hij nu heeft geleerd door ouder worden, maar misschien kan iemand anders iets met mijn ervaringen.
Ps. Vannacht heeft hij ook wat langer tussen de voedingen geslapen waardoor ik er maar 1x uit hoefde in plaats van 2 of 3 wat de weken hiervoor zo was... dus ik ben heel blij!

hannekemarcelis...
afbeelding van hannekemarcelis@hotmail.com
29 mrt 2019 - 08:34

Hoi!

Helaas geen antwoord onze dochter van 5 maanden doet dit nog steeds en lukt het ook nog steeds niet zelfstandig in slaap te vallen. Ik probeer haar nu steeds te helpen door te pakken door speentje erin te doen, neusje te wrijven en indien nodig eruit te halen en als ze slaapt en weer in te leggen.

Lees graag even mee.

Groetjes