Onrustige avonden baby 10 weken

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
BRI2
afbeelding van BRI2
27 dec 2017 - 20:51
Onrustige avonden baby 10 weken

Hallo allemaal,

Mijn zoon van 10 weken is vaak van 19 tot 22 uur erg onrustig. Hij wil in die tijd niet slapen, ook niet bij mij op de bank en lijkt heel erg wakker, maar dit lijkt mij toch een veel te lange tijd om wakker te zijn? Zijn er meer die hier ervaring mee hebben? Hij heeft sowieso moeite met in zijn eigen bed slapen en slaapt overdag niet langer dan 45 minuten. Het lijkt alsof hij niet graag alleen is, wat natuurlijk ook begrijpelijk is, maar dan zou hij bij mij op de bank toch tot rust moeten komen? Ik hoor graag jullie ervaringen en tips eventueel!

 

 

 

 

lili89
afbeelding van lili89
28 dec 2017 - 08:49

Onze zoon had dat ook. Wat ik begreep van de kinderarts is dat de natuur. In de buik wordt een kind de hele dag heen en weer gewiegd en slaapt dan lekker. S avonds kom je zelf tot rust en kan de baby lekker bewegen. Ook is dit een manier om contact te hebben wat voor ze erg belangrijk is.
Volgens mij is rond de 10 weken ook de tijd dat de sprong zich aankondigd. Mijn zoon had daar ook veel "last van" . Sliep slecht en had het contact met ons nodig om hem gerust te stellen. Van de ene op de andere dag ging het ineens weer beter (op het punt dat je zelf op knappen staat is mijn ervaring)

Wat in die tijd bij ons hielp was een vaste routine voor het maar bed gaan. Omkleden en nog gezellig een boekje en liedje. Toen ging het bij ons weer wat beter.

Sterkte!! Het is echt even doorzetten.

andr
afbeelding van andr
27 dec 2017 - 23:29

Ha! Herkenbaar! Mijn zoontje is nu 14 weken en tot een week of 12 had hij dat ook. Gomg savonds pas rond een uur of 9 vast/diep slapen, daarvoor was hij steeds wat onrustig. Overdag sliep hij wel goed. Nu wil hij savonds rond half 7 zn bed in en gaat hij heerlijk slapen. Dat hij een lange periode wakker is kan goed hoor. Dat is mijn zoontje nu van ong 16.00 tot 18.30 uur. Mijn andere kinderen hebben dat ook wel gehad savonds en soms overdag. In die tijd heb ik ze veel gedragen in een draagdoek van bykay. Ze sliepen er heerlijk in. Heb je verder wel een lekker ritme? Je mag me altijd ff pb als je nog meer wil weten