Onrustig in zijn slaap

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
rena-1372841
afbeelding van rena-1372841
12 okt 2018 - 09:50
Onrustig in zijn slaap

Goedemorgen.
28-8-18 ben ik bevallen van een zoontje. Hij is 2 weken te vroeg geboren. Ik heb 2 weken borstvoeding gegeven en ben wegens omstandigheden over gegaan naar flesvoeding. We sinds 2 weken hadden we het idee dat hij steeds om meer voeding ging vragen en in overleg met consultatiebureau hebben we het verhoogd. Uiteindelijk zat hij op 120ml maar dit vroeg hij geen 5/6 keer maar hij bleef 7x vragen. Sinds afgelopen maandag zijn we dus weer terug gegaan naar 90ml... het bleek dus dat hij gewoon minder nodig had.
Nu is hij alleen al vanaf maandag erg onrustig in zijn slaap. Jengelen, stil, jengelen, stil en dit gaat dan wel bijna een half uur zo door. Weten jullie wat het misschien kan zijn?

Maan2018
afbeelding van Maan2018
17 okt 2018 - 22:43

Hallo Rena,
Je kindje is nu dus ongeveer 7 weekjes oud?
Waarschijnlijk is je zoontje alle indrukken aan het verwerken. Alles is nieuw voor hem, geuren/kleuren/geluiden/aanrakingen etc.

Ons dochtertje (nu 8 maanden) heeft dit ook heel erg gehad in het begin, wij kozen daarom er ook voor om haar niet te veel mee te nemen naar verjaardagen of te lang weg van huis te zijn om ergens op visite te gaan, puur omdat ze zo gevoelig is.

Naast dat hielp het ook bij haar om juist wel een goed dag ritme aan te houden (ongeveer na 1,5 week merkte wij duidelijk verschil)
Naar buiten gaan (lees: wandelen in de natuur) deden we iedere dag, hierdoor leerde ze de geluiden langzaam kennen van buiten en werd ze rustiger.

Het boek: "Oei ik groei" kan ik je ook aanraden mocht je dit nog niet hebben. Daar staan ook heel veel herkenbare punten in per sprongetje en adviezen.

Ik hoop dat je hieraan iets hebt, ieder kindje is anders natuurlijk, dus vooral kijken wat voor hem en jullie te doen is