Lukt niet om baby weg te leggen. Baby gromt en kreunt.

10 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
jannekehulot
afbeelding van jannekehulot
8 nov 2016 - 14:00
Lukt niet om baby weg te leggen. Baby gromt en kreunt.

Ons meisje is nu bijna vier weken oud. ze eet en groeit heel goed er is alleen een probleem: ze slaapt alleen op ons.. zowel dag als nacht. Zodra we haar neerleggen gaat ze kreunen en grommen en wordt ze wakker en na een tijdje gaat t over in huilen. Ze lijkt ook wel ergens last van te hebben als ze zo gromt en kreunt, daarom durf ik haar niet te laten liggen en vaak wordt ze uiteindelijk toch wakker. In de draagzak slaapt ze wel maar dat is voor s nachts geen oplossing. Inbakeren helpt niet. Mijn vriend en ik zijn nu al super vermoeid want echt slapen durf ik niet met haar op mijn borst. Wie herkent dit? Wat zou het kunnen zijn en wat zouden we kunnen doen? Ben bang dat ik dit niet zo lang meer vol hou..

marloesdevink
afbeelding van marloesdevink
30 dec 2017 - 22:08

Hoi Mandy,

Dank voor je reactie. Wat fijn dat het nu zoveel beter gaat met je zoontje! En dat geeft ons weer een beetje moed. Lot is morgen twee maanden oud, dan moeten we nog een maand doorbijten. Heb inmiddels wel een afspraak bij een kinderarts gemaakt, omdat dit niet goed voelt. Ze kan soms zo krijsen van de pijn, dat vind ik echt zielig.
Het gaat 's nachts overigens wel iets beter afgelopen week. Dan slaapt ze een blok van 4-5 uur in haar bedje en soms zelfs twee blokken. Maar ik vind het wel zwaar.

Groetjes Marloes

mandymason
afbeelding van mandymason
30 dec 2017 - 09:33

Hoi Marloes,

Ik heb een zoontje van nu 7 maanden. Hij heeft tot 3 maanden zeker bij ons geslapen . Ook als we hem weg wilde leggen brulde hij het uit. Hij sliep tussen ons in in zijn babynestje. Na 3 maanden ben ik begonnen om hem in de middag in zijn eigen bed te laten slapen. ( ik bakerde hem wel in want meneer slaat zich eigen anders wakker )Hij kreeg ook een iets zwaardere flesvoeding zodat hij echt met een vol buikje naar ze bed ging. ( bij de potjes van 4 maanden ging het stukken beter ) In het begin was dit telkens brullen mijn max met eruit halen stond op 20 min. Na 2 weken sliep meneer fijn in zijn eigen bedje wat hij nu nog steeds doet. Hij slaat soms zijn middagslaapje over maar dan ligt hij optijd op bed en slaapt hij ook gewoon door.

Groetjes,

Mandy

marloesdevink
afbeelding van marloesdevink
21 dec 2017 - 21:10

Dag allen,

Wij hebben exact hetzelfde probleem. Hebben inmiddels maagzuurremmers en zijn twee keer bij een osteopaat geweest. Dat lijkt een klein beetje te helpen, maar echt lange sessie slaapt onze dochter niet in bed. Ik vroeg me af hoe lang dit probleem bij jullie geduurd heeft, aangezien jullie nu een jaar verder zijn.

Dank alvast!

Groet,
Marloes

lili89
afbeelding van lili89
13 nov 2016 - 09:03

Wat raar dat ze dat afraden. Wij kregen na de geboorte al de opdracht van de zusters hem schuin te leggen in bed. Handdoek voor en erachter en er kan niks gebeuren. Als hij moest spugen kon dat ook makkelijk kwijt. (wel om en om leggen, ene keer rechts andere keer links)
Wij gebruiken nexium voor de reflux, werkt fantastisch. Duurde wel een dag of 3 voordat de slokdarm was hersteld maar we hebben er een happy jongetje voor terug gekregen. ('s ochtends en 's avonds een kwart zakje) Wij zagen dat hij het had doordat er na 2 a 3 uur na de voeding doorzichtig vloeistof op kwam en zijn lipjes begonnen te trillen. Ook slikte hij dit vaak alweer terug. Hij huilde nooit.
Verder gebruiken wij dus pure Johannesbroodpitmeel van het merk Tammi uit de biowinkel. Hier hoeven we echt maar een mespuntje van in te doen en dat zorgt er net voor dat het blijft liggen maar er geen krampen zijn. (was wel een gevogel hoor maar wij hebben nu de goede dosering) Ik merkte sowieso dat Nutritron en dergelijke sneller krampen gaven dat de bio versie.

jannekehulot
afbeelding van jannekehulot
12 nov 2016 - 23:27

Dank voor jullie reacties! Fijn om te weten dat we niet de enige zijn..

Ik durf haar eigenlijk niet op haar rug of zij te laten slapen, omdat huisarts en consultatiemensen dat zo sterk afraden. Ik heb inderdaad wel t idee dat t zou kunnen helpen. Maar ja, ik weet nu niet meer wat onveiliger is, dat of op onze borst.. Ik denk ook soms aan (verborgen) reflux, maar bedje omhoog en rechtop voeden en het drinken n half uur omhoog houden werkt allemaal niet. Over het gebruik van Johannesbroodpitmeel lees ik op internet ook zeer wisselende verhalen (reflux wellicht beter maar heftige krampen of obstipatie). Ik zou eigenlijk wel medicijnen willen uitproberen omdat we zo wanhopig zijn door het slaapgebrek, maar ben ook bang dat dat schadelijk is en wellicht is het helemaal geen reflux.

Megg-1098575
afbeelding van Megg-1098575
12 nov 2016 - 09:06

Wij hadden precies hetzelfde.
Bij ons hielp snachts inbakeren uiteindelijk, maar lees dat dat ook niet werkt bij jullie. Overdag is vanaf 3 maanden steeds een beetje beter gegaan. Eigenlijk door geen hulpmiddelen te gebruiken.
Hopelijk gaat het snel beter.

lili89
afbeelding van lili89
11 nov 2016 - 21:56

Bij ons ging het ook steeds goed en dan ineens weer fout. Ik zat ook met mijn handen in het haar. Totdat ik het oude Oei ik groei boek van mijn moeder kreeg. Alles werd me ineens duidelijk. Steeds als er een sprongetje aan zat te komen of we erin zaten werd mijn zoontje een paar dagen tot soms wel een week onrustig. Hij wou tegen ons aanliggen, sliep slecht en huilde ineens veel.

Kreunen en grommen hebben wij ook wel gehad. Dit was ook wel buiten zo'n sprong om. In eerste instantie was dit reflux, hoofdje iets ophogen met handdoek werkte bij ons soms al. Als het meer opkrullen was, was het krampjes. In eerste instantie kwam dit door de Koemelkallergie en we zijn er nu achter dat het bij ons door de Johannesbroodpitmeel komt. De pepti was erg dun dus gingen we dat gebruiken, pure van de bio winkel, en extreme krampen. Nu echt een mespuntje en gaat het goed.

Wat bij ons vaak wel werkt als we echt niks anders meer weten is het verschoonkussen in het ledikantje (2 handdoeken hierop want ze zijn vaak koud), een kussentje maken van een handdoek (ongeveer 3 laagjes) en dan op zijn zij hierop leggen, hoofd op het kussentje en schouders er net onder zo voelt het wat meer als op de arm hangen. Soms leggen we dan ook nog een opgerolde handdoek voor en achter hem zodat het voelt alsof iemand hem vast heeft (pittenzak werkt ook goed, kun je ook nog warm maken) Vervolgens deken er strak overheen. Dit gaf ons vaak het resultaat ipv half uur slapen ineens 2 a 3 uur achter elkaar.

Hoop dat het snel voor jullie over is. Wij zitten nu ook weer in zo'n sprong. Gaat gelukkig wel weer over.

n.de-1147050
afbeelding van n.de-1147050
11 nov 2016 - 21:06

Zo herkenbaar. Ons zoontje is nu bijna 8 weken. Hij heeft t de eerste 2 weken heel goed gedaan. Daarna begonnen de krampjes en wilde die vanaf toen ook alleen maar op mn borst slapen. Daarna heeft ie het anderhalve week super gedaan en sliep hij van 9 tot 5 in zn eigen bedje (tussendoor nog wel gevoed) en sinds een week is t erger dan ervoor. Hij slaapt van 8 tot 11 in zn bedje. En daarna slaapt die dan weer op mn borst. Heel vermoeiend. Als je m moe of weglegt als hij slaapt wordt hij direct wakker en zet t op t krijsen. Ik vind t aan de ene kant heel lief dat hij zo graag bij me is. Maar t is echt slopend. Ik kan niet eens even naar de wc zonder dat hij gaat krijsen.

Ik heb aan zoveel mensen tips gevraagd. CB, lactatiedeskundige, dokter, kinderarts, verloskundigen, naar de osteopaat geweest, ingebakerd, draagdoek, buikslapen idd ook geprobeerd. Als iemand DE oplossing heeft dan hoor ik het ook graag.

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
8 nov 2016 - 15:16

Misschien is zij echt een buikslaper. Dit hebben wij met ons zoontje ook gehad. Kon overal slapen behalve op de rug. Probeer het overdag eens in de box. Als dit het hele probleem oplost dan kan je een Aerosleep matras aanschaffen. Ons zoontje is nu 4 maanden en slaapt makkelijk in op de buik.

Laat.je even weten of dit werkt? Ben benieuwd (en ja cb raad dit af maar met een Aerosleep matras is het al.een stuk veiliger)