je kind een avondmens?

14 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
12 apr 2010 - 12:58
je kind een avondmens?

hoi meiden,


Er zijn vast wel meer moeders van avondmensjes hier. Hoe gaan jullie daar mee om? Ik zou het leuk vinden om ervaringen uit te wisselen.


Nadine is namelijk een echt avondmensje. 's Morgens komt ze niet voor 8 uur, heerlijk (ik ben namelijk zelf ook een echt avondmens). Als ze wakker wordt blijft ze gewoon lekker liggen met haar duimpje in haar mondje en moet ik haar gewoon echt even wakker laten worden, anders is het huilen. Om een uur of 10 is ze dan alweer moe aan het worden en ook dan blijft ze gewoon lekker liggen in bed ook als ze wakker is. 's Middags wordt ze vaak iets actiever, maar 's avonds met het avondeten lijkt het net of er een knop bij haar wordt omgedraaid dan wordt ze helemaal hyperactief. (terwijl ze vlak voor het eten dan nog gaapt of haar duimpje in de mond heeft) Dan speelt ze en maakt ze zich helemaal druk en wil ze helemaal niet meer op schoot zitten, want ze wil spelen. Als ik haar zelf niet naar bed doe dan wordt ze pas tegen half 9/9 uur zo moe dat ze wat begint te jengelen (het maakt niet uit of ze dan 's middags nog tot 3 of tot 5 uur heeft geslapen).
Vaak doe ik haar wel rond een uur of half 8 op bed, omdat ik vind dat ze eigenlijk wel op 'normale' tijd naar bed moet, maar meestal komt ze er dan nog wel een keer uit (huilt tot we haar eruit halen) en wil ze gewoon het liefst erbij zijn. Als ik bij haar blijf tot ze slaapt merk ik wel dat ze heel erg haar best doet om te gaan slapen, maar dat dat gewoon niet lukt en pas na een half uur/ uur lukt het dan.


Ik vind dit niet zo heel erg hoor, beter dan een kind dat er 's morgens om 6 uur bij is (daar moet ik echt niet aan denken) en die 's avonds netjes om 7 uur gaat slapen, alleen soms mis ik wel een rustig avondje. Alleen ben ik heel benieuwd hoe jullie ermee omgaan. Doen jullie je kind later naar bed, halen jullie het er weer uit als het niet kan slapen of juist niet....

DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
21 apr 2010 - 13:55

hihi bij een bruiloft/feest had/heb ik er ook geen probleem mee hoor. En iedereen kent zijn/haar kind wel het beste, alleen ik vind het moeilijk om me er niets van aan te trekken, omdat ik stiekem nog steeds zelf mee eens ben.


En Tjitske het is idd handig als kinderen 's avonds niet jengelen omdat ze niet moe zijn het probleem is dat ik dat 's morgens juist wel heb. Afgelopen zondagmorgen moest ik oppassen in de creche bij de kerk (van kwart over 9 ongeveer tot kwart voor 11) nou, dat was een drama. Normaal gesproken lever ik Nadine af en dan gaat ze leuk spelen en als ik terug kom tref ik een supermoe meisje aan die niets meer wil. Maar zondag begon ze met huilen zodra ik haar ergens neerzette en ze heeft de hele tijd bij mij op schoot gezeten of in de buggy, omdat ze graag naar bed wilde omdat ze te moe was. (ik wel heel blij dat ik zelf oppaste) dus 's morgens haar langer wakker houden gaat niet, en ik heb haar 's middags wel eens eerder uit bed gehaald, maar dan is ze tijdens het eten niet te genieten, maar na het eten is ze helemaal weer actief.
het beste zou zijn om het gewoon z'n beloop te laten en me er niet te druk over te maken, alleen lukt dat de ene keer beter dan de andere keer en misschien verandert het wel als ze minder slaap nodig heeft.

tjitske
afbeelding van tjitske
21 apr 2010 - 13:37

Sproetje, misschien werkt t om haar 's morgens wat langer wakker te houden. Elke keer een half uurtje langer ofzo. Zo kan je misschien haar slaapjes wat verschuiven, zodat ze 's avonds wat eerder moe is en gaat slapen.
Eigenlijk heeft ze nog steeds t ritme wat ze de allereerste weken had... 's morgens slapen, 's avonds/'s nachts wakker...


Hahahaha, tja, koopavond... Als de kids hier pas rond 6 uur wakker zijn, liggen ze er ook echt niet om 7 uur al weer in.. hihihihihi! Maar goed, ik trek me niet zoveel van anderen aan wat dat betreft.. heb daar nog nooit een rare reactie over gehad! Tja, ik ken m'n kids t beste, toch? Met een bruiloft is Lefert ook gerust wakker gebleven. Moet kunnen, vind ik. (tenzij hij wil slapen natuurlijk, dan mag dat!)

Gretha
afbeelding van Gretha
21 apr 2010 - 12:54

buiten vind ik wat anders dan wakker eigenlijk.. ik zou jonge kids wel aanwennen op tijd te gaan slapen, als ze er eenmaal op tijd uit moeten voo rpsz/school etc. maar ligt er wel aan. 1x per week vroeg eruit voor psz is antuurlijk anders dan zoals jongst eoppaskind elke dag vroeg op omdat ze natuurlijk mee moet oudste brengen.. dus die gaan 19/19.30 naar bed.

mijne is pas 6mnd dus hoeft niet vroeg op, slaapt overal, maar s'avonds veel wakker. voroal als we op vsite of ergens zijn. ze wil niets missen. en tuurlijk krijg ik 1000x de vraag of ze niet moet slapen.. tja, als ze moe is, slaapt ze wel en anders de dag erna wel... kan me er niet druk om maken. ze is niet heel moe, huilerig etc groeit goed, eet goed, dus maak me er totaal geen zorgen om dat ze af en toe veel wakker is s'avonds.
gister bijv mee naar darten van vriend, doen we vaker als hij thuiswedstrijd heeft. is in een sportkantine, geen cafe en wordt niet gerookt. ze heeft 3 kwartier geslapen daarna tot half 1 wakker gebleven.. tja, rpima. thuis dan nog een 5e fles ipv de standaard 4 en ze sliep tot 8.30 vind t wel best. vanavond geen plannen dus kan ze in dr bed wanneer ze moe is.
ik voed sowieso op verzoek en laat haar ook slapen wanneer ze moe is. geen vaste tijden niets.
werkt voor ons prima maar is voor iedereen anders

Lilypie First Birthday tickers

DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
21 apr 2010 - 12:03

ik dacht al dat er meer zouden zijn... Wat gaan jullie er relaxed mee om (ten minste, zo lijkt het)


ik ben ook voornamelijk thuisblijfmoeder en in die zin vind ik het ook niet erg, dat ik vroeg weg moet oid. Nadine komt elke ochtend rond 8 uur, dus niet eens superlaat en het maakt niet uit hoe laat ze op bed ligt. Daarna is ze wel heel snel weer moe en ligt bijv. nu al weer sinds half 10 op bed.


's Avonds ligt ze er ook niet voor 8 uur in hoor, dat werkt gewoon niet, maar elke avond slaapt ze pas om half 10/10 uur. En ik merk gewoon dat ze de ochtend erop veel meer moe is. Overdag slaapt ze nog van half 10 tot 12 en dan van 14 tot 16 uur, dus als ik zelf een keertje weg wil overdag is dat best lastig te plannen, helemaal omdat ze dan van 16 tot 21.30 wel wakker is, dat vind ik best wel eens frustrerend.


En hoe gaan jullie om met 'buitenstaanders' ? Ik heb wel eens een beetje verbloemde kritiek gekregen omdat Nadine nog op was (ze was er toen bij tot 23 uur, omdat ze 3 keer huilde omdat ze niet kon slapen) En ik ben het zelf eigenlijk ook wel met die kritiek eens, omdat ik wel vind dat kinderen ook de mogelijkheid moeten krijgen om te gaan slapen en hun rust te nemen en sommige kinderen zelf moeilijk aangeven wanneer ze willen slapen, daarom doe ik Nadine ook wel altijd redelijk op tijd naar bed. En als ik met koopavond dan om 21 uur/21.30 nog kleine kinderen buiten zag vond ik dat echt niet kunnen (sorry Tjits) maar nu ik bij Nadine zie hoe het gaat snap ik het wel, ook al vind ik het nog steeds lastig aargh

Mamavantwee
afbeelding van Anoniem
19 apr 2010 - 23:48

mijn oudste was ook altijd een avondmensje..... lekker lang slapen, of bij ons in bed nog doorslapen. En 's avonds tegen negen uur pas naar bed. Ook altijd tot die tijd vrolijk, lekker aan het spelen.


Nu (hij is 2,5) sinds een paar weken gaat hij eerder (tussen 7 en half 8) naar bed, omdat we merkten dat hij het niet meer volhoudt tot zo laat. Hij is s morgens ook eerder wakker dan anders (maar vanmorgen toch nog 8.15 uur... dus niets te klagen).


Dus lekker zo laten.... tenzij je het zelf vervelend vindt. Er is toch geen goede reden dat ze om half acht naar bed moet.... behalve dat het "zo zou horen".... Pas als ze naar school moeten moeten ze vroeg op,..... dan gaan ze vanzelf ook vroeger slapen s avonds.....

Gretha
afbeelding van Gretha
19 apr 2010 - 23:02

ik moet ook 3 dagen vroeg op 5.45, maar dan hoeft kleine er nog niet uit ;) maandag is nu nog papadag, dus kan ze slapen tot ze wil evt na fles dus ook weer terug, en di/vr past oma op, die laat haar hier gewoon slapen (ze komt haar ophalen) en geeft dan fles en dan mee naar huis of wat dan ook. of als we haar toevallig avond van te voren zien, gaat ze vast mee met oma, zodat ze goed door kan slapen.. maar is wel erg luxe zo, heel anders dan kinderdagverblijf natuurlijk..

Lilypie First Birthday tickers

mamajoey
afbeelding van mamajoey
19 apr 2010 - 18:08

Jeetje, benijd jullie wel! Hier lijkt het soms wel of onze zoon onvermoeibaar is. Doen we hem een keertje later naar bed (omdat dat beter uitkomt..) hoor ik hem s ochtends alweer om een uur of zes. Tot voor kort kon ik hem na de eerste fles nog weleens terugleggen maar nu blijft hij net zo lang roepen dat ik hem er dan toch maar uithaal.. Standaard drinkt hij hier zijn laatste fles om 19.00 en dan rond kwart voor acht/acht uur slaapt hij. Ik denk ook dat het komt door dat ik 3 dg vroeg op moet....


tjitske
afbeelding van tjitske
19 apr 2010 - 16:04

Hihihihihi, hier ook avondkindjes hoor! Ze gaan 's avonds ook pas rond 8 uur naar bed. (dus voordat ze er echt inliggen...)
's Morgens melden ze zich meestal rond half 9 ofzo... Afgelopen zaterdag was t half 10! Konden wij ook heerlijk uitslapen!


Als ze 's avonds nog niet moe zijn, dan stoppen we zo ook nog niet in bed, want dan gaan ze alleen maar liggen keten...


's Middags slapen ze hier van 15.00 tot 17.00/18.00 uur, dus ja, dan zijn ze gewoon nog niet moe rond 19.00/19.30... hihihihihi!


We zijn zelf allebei avondmensen, dus ik vind t wel prima zo!

Ben thuisblijfmoeder, dus hoef ook niet op tijd uit bed om te werken, dus dat scheelt. Als we wel een afspraak hebben, dan moet ik echt de wekker zetten.. Kan wel merken dat ze 's middags dan wat eerder gaan slapen of wat langer slapen.


Maar vindt t 's avonds ook wel handig. We kunnen rustig met ze gaan winkelen donderdagavond (koopavond). Vinden ze super leuk en ze blijven gewoon gezellig. (niet aan het jengelen, omdat ze moe zijn oid)

Gretha
afbeelding van Gretha
19 apr 2010 - 13:16

ik dacht dat ik al had gereageerd, zal wel weer mis gegaan zijn ;)
maar hier ook een echt avondmens. zal ook wel door onszelf komen, zijn niet echt ochtendmens op vrije dagen. kan haar na 1e fles smorgens zo weer terugleggen, behalve als ze echt laat wakker wordt. en s'avonds blijft ze meestal vrij lang op. ze is nog enigst kind, dus nu kan dat nog ;) en smorgens genieten we daar volop van, lekker weer slapen of rustig aan doen na haar fles.. ;) en s'avonds lekker met haar kroelen en spelen

Lilypie First Birthday tickers

DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
19 apr 2010 - 12:58

Is er niemand met een avondkindje hier? Jammer!

sas76
afbeelding van sas76
12 apr 2010 - 18:53

Hahaha, dat zou wel heel lastig worden als nr 2 een ochtendmens is. Tja, dan wordt het de middenweg. En beebje zal eerst toch nog wel moeten zoeken naar een ritme.


Ik moet wel zeggen dat er hier nog enig verschil in zit: Yanou zal NOOIT toegeven dat hij moe is en naar bed wil, terwijl Levi toch regelmatig om 18.45 zegt dat we hem naar bed moeten brengen. Maar 's morgens zijn ze alletwee vlot wakker. Is ook niet alles, want ondanks dat ik een ochtendmens ben, heb ik wel even tijd voor mezelf nodig 's morgens! Zelfs vorig jaar toen we op vakantie gingen, moesten ze er om 4.30 uit, geen enkel probleem!


Gelukkig zijn mijn kinderen al van de middagslaapjes af, waardoor ze wel op tijd naar bed moeten 's avonds. En ik hoop dat ze ook nog lang in het ritme blijven dat ze om 19 erin moeten. Ik heb kinderen van 8, 9 jaar in de klas en die liggen er pas om 20.30 in! Weg is je avond!


Groetjes Saskia
DELETED_Sproetje
afbeelding van Anoniem
12 apr 2010 - 13:27

hihi sas dat is echt het omgekeerde dus. Nadine stuitert letterlijk haar bedje in. Ik ben echt doodsbenauwd dat de volgende een ochtendmensje is net als mijn man... de neefjes van mijn man zijn er ook om 6 uur bij en stuiteren ook hun bed uit ongeveer en 's avonds om half 7/7 uur gaat dan echt hun lampje uit. Wat een verschil bestaat er dan tussen kindjes.
En als ze later naar school moet dan moet ze wel idd, ook al ben ik er zelf nooit aan gewend

sas76
afbeelding van sas76
12 apr 2010 - 13:07

Hoi,


Hier geen avondmensjes, maar echte ochtendmensjes. Ik mag blij zijn als ze op vrije dagen tot 7 uur in hun bedjes blijven. Aan de andere kant hebben we dat ook wel zelf veroorzaakt, want op mijn werkdagen moeten ze toch echt wel om 6.30 uit bed zijn. Maar dat vinden ze dus ook echt niet erg. Het totaal omgekeerde van Nadine dus!


Ergens lijkt het me heerlijk, zo'n kindje wat lekker rustig wakker wordt (die mannen van mij stuiteren meteen het hele huis door!) en lekker een beetje wil tutten 's morgens. Maar als ik jouw verhaal lees denk ik wel: oei, ze moet straks ook naar school! En dan zal ze er vroeg uit moeten en moeten leren opschieten. Gelukkig duurt dat nog een hele poos! Maar ik wil je wel als tipje meegeven om haar daar, als ze met een jaar of 3 nog steeds een avondmensje is, op tijd aan te laten wennen. Steeds een beetje vroeger wakker maken en laten wennen aan het feit dat ze ergens op tijd zal moeten zijn. En dan moet ze dus ook wennen aan het idee dat ze niet meer 's avonds druk kan spelen (bij ons wordt er na het avondeten niet meer druk gedaan!). Ach joh, nog tijd genoeg om daar over na te denken. Nu eerst lekker genieten!


Groetjes Saskia