Introductie nachtoppas

1 bericht / 0 nieuw
Brigitte van Wa...
afbeelding van Brigitte van Wanrooij
8 jun 2017 - 15:14
Introductie nachtoppas

Goedemiddag,

Mijn naam is Brigitte van Wanrooij, ik ben 32 jaar oud en woon in Den Haag. Ik ben moeder van twee prachtige kids, Esmee van bijna 8 en Fedde van bijna 3.

In 2004 heb ik mijn diploma SPW 3 behaald met als doel in de kinderopvang aan de slag te gaan. Door wijzigingen in de wetgeving, een terugloop van aanmeldingen in de kinderopvang en het uitsluitend kunnen aangaan van een 0-uren contract ben ik destijds niet in de kinderopvang aan de slag gegaan. In plaats daarvan ben ik begonnen aan de PABO. Helaas door omstandigheden ben ik daar na 6 maanden mee gestopt.

Uiteindelijk ben ik als secretaresse (advocatuur) aan de slag gegaan en in die branche ben ik nu inmiddels al meer dan 11 jaar werkzaam. Ik ben een echte ondersteuner pur sang. Mijn passie voor kinderen is eigenlijk altijd wel gebleven. Recent is bij mij de gedachte ontstaan of die twee zaken te combineren zouden zijn. Hoe zou ik het werken met kinderen nou kunnen combineren met ondersteunend werk? Al snel kwam ik bij het ondersteunen van ouders; dat wil zeggen het oppassen op een baby en/of jonge kind(eren). Maar eerlijk is eerlijk, er zijn al zoveel mensen die die dienst aanbieden. Een volgende vraag die dan opkomt is: hoe kan ik mij daarin onderscheiden? Het antwoord op die vraag denk ik gevonden te hebben. Namelijk door het aanbieden van een nachtelijke oppas.

Mijns inziens zijn er genoeg ouders die door allerlei omstandigheden niet meer toekomen aan voldoende nachtrust met alle gevolgen van dien. Uit eigen ervaring weet ik dat het ook heel bezwaarlijk kan zijn om steeds mensen uit je omgeving te vragen een nachtje op te passen. Zeker wanneer de oorzaak van de slapeloze nachten bijvoorbeeld is gelegen in het feit dat de baby veel huilt.

Ik zou deze ouders graag uit de brand willen helpen door deze dienst aan te bieden. In eerste instantie is het idee om bij het gezin thuis te overnachten en daarbij al het nachtelijke werk uit handen te nemen, zodat de ouders eens een volledige nacht rust kunnen hebben. Ik kan me echter ook goed voorstellen dat er ouders zijn die graag een nacht elders overnachten om even écht uit te kunnen rusten en daarbij ook nog aandacht voor elkaar te hebben. Aangezien ik zelf moeder ben van 2 kids en ook nog 32 uur in de week werk, zou ik hierbij in eerste instantie denken aan de vrijdagen en de zaterdagen.

Op dit moment ben ik nog niet veel verder dan het idee dat in mijn hoofd zit. Ik heb dit idee echter wel met een aantal mensen gedeeld en hier veel positieve reacties op ontvangen. Om die reden heb ik besloten de markt te gaan verkennen en te gaan onderzoeken of er animo zou zijn voor deze dienst.

Dit forum lijkt me daar zeker een geschikte plek voor. Hierbij dan ook mijn vragen:
1. Zou u bereid zijn een dergelijke dienst af te nemen?
2. Vanwege allerlei organisatorische en wettelijke zaken kan ik mij niet registreren als gastouder? Wel zou ik mij als ZZP-er kunnen inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zou dit voor u dan een probleem zijn?
3. Wat zou u een redelijk uurtarief vinden voor een dergelijke dienst?

Uiteraard is mijn doel niet om ouders een oppas aan te bieden, zodat zij even gezellig een avondje weg kunnen, maar ligt mijn focus echt bij ouders die (door welke omstandigheden dan ook) dit écht even nodig hebben.

Bij voorbaat dank ik u hartelijk voor de tijd die u hebt willen besteden aan mijn verhaal en ik hoop van harte dat u bereid bent mij verder te helpen. Ik ben erg benieuwd naar de reacties.

Met vriendelijke groet,

Brigitte van Wanrooij