In slaap vallen

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
1love
afbeelding van 1love
4 sep 2017 - 19:07
In slaap vallen

Hallo iedereen, onze zoon van 3 maanden heeft de laatste maand moeite om alleen in slaap te vallen. Dit ging voorheen wel redelijk goed. Maar nu wilt hij of mijn borst gebruiken als speen of een tijdje echt dichtbij mij aan met zn hoofdje zijn ogen/gezicht wrijven aan mn lichaam (terwijl ik hem dus vast hou/wieg) nu ben ik helemaal niet van een baby urenlang te laten huilen tot hij zelf in slaap valt...max 10 min. Dus dat is zeker geen optie voor mij. Een speen wilt hij absoluut niet...ik heb alle spenen al geprobeert maar hij trekt dan een gezicht alsog het vies is en spuugt het meteen uit. Op zn hadjes sabbelen doet hij af en toe maar gebruikt het niet om in slaap te vallen (ook al probeer ik dit te stimuleren) Van een slaapzak wordt hij overstuur. Draagdoek vind hij heerlijk, valt ook in slaap. Maar hij gaat binnenkort naar de opvang en mijn tepel gaat dus niet mee :), ze hebben daar ook geen draagdoeken en ik heb nog een peuter van 2 jaar rond lopen. Tips? Herkenbaar?

1love
afbeelding van 1love
5 sep 2017 - 19:40

Dank voor je reactie. Helaas wilt mijn zoon het liefst alleen bij mij in slaap vallen. Tenzij papa hem in de draagdoek doet. Sinds enkele dagen slaap ik met zijn knuffel in mijn shirt, zodat het naar mij kan ruiken. Ik zal de speen blijven aanbieden...wel grappig dat hij echt zo'n vies gezicht van trekt. Wie weet zijn er meer ouders met deze ervaring.

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
4 sep 2017 - 19:53

Heel herkenbaar. Bij ons vanaf de geboorte al. Ik heb er maar aan toegegeven en dat geeft veel rust. Nu hij ouder wordt gaat het langzaam steeds iets beter. Ons zoontje gaat niet naar de opvang, maar is wel met papa thuis. Die geeft hem eerst een flesje gekolfde melk, en als andere dingen niet lukken laat hij hem wel eens 10 min huilen. Vaak is hij als ik er niet bij ben dan ook gewoon in slaap gevallen. Misschien dat jou zoon dat zonder jou ook makkelijker doet. Verder zijn wat standaard tips een vast ritueel voor het slapen gaan en een doekje met de geur van mama. Succes!