In slaap huilen-mag niet

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
rian-1192097
afbeelding van rian-1192097
5 aug 2017 - 15:39
In slaap huilen-mag niet

Van mijn osteopaat mag ik onze zoon van 16 weken zich absoluut niet in slaap laten huilen omdat er dan teveel druk op de hersenen zou komen te staan en hij onveilig hecht. Dat deed ik altijd 10 minuutjes en dan ging ik m troosten en viel hij vaak in slaap. Maar nu ligt hij al een half uur keihard te gillen op mn borst, net als hij die 10 minuten in bed doet, maar slapen ho maar! Het lijkt wel of hij juist harder begint te krijsen zo gauw ik hem er uit haal en knijpt en schopt me ook. Ook ernaast gaan zitten maar wel in bed laten heeft geen zin, dan blijft hij me maar aankijken met zn hoofd omhoog (is een buikslaper). Maar hij is wel echt moe want in de box begint hij in zn ogen te wrijven en te gapen. Zn handjes en lichaampje zijn tijdens het huilen wel gewoon helemaal open en ontspannen. Maar wat moet ik nou doen? Aangezien troosten niet helpt en het juist alleen maar erger lijkt te maken?!

Breon
afbeelding van Breon
5 aug 2017 - 16:40

Als jullie een lekker slaapritme hadden zou ik dat lekker aanhouden. Dat huilen te veel druk zou geven op de hersenen is al lang achterhaald. Een baby heeft het af en toe gewoon nodig om te huilen, dat is een verwerkingsproces.

rian-1192097
afbeelding van rian-1192097
5 aug 2017 - 15:55

Ik heb m trouwens ook wel in de draagzak, maar door reuma kan mijn rug dat niet aan en daarin slaapt hij zo licht dat ik nog geen kraan aan kan zetten of de koelkast maar open hoef te doen en hij is wakker, dan moet k eigenlijk blijven zitten maarja; daar heb ik ook geen tijd voor natuurlijk!