Huilende en vaak ontevreden baby

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
elle-1379235
afbeelding van elle-1379235
7 jan 2019 - 12:30
Huilende en vaak ontevreden baby

Goedendag mama's en alle andere mee lezers.

Mijn 6 weken oude zoon heeft sinds de geboorte enorme moeite om in slaap te komen. De eerste weken gaf ik nog borstvoeding en viel hij tijdens de voeding in slaap waarna ik hem kon weg leggen. Maar sinds de overstap ( niet goed groeiende baby) valt hij of in slaap tijdens de voeding leggen we hem weg en is ineens klaar wakker en krijst alles bij elkaar. Of hij is wakker "speelt" nog even, leggen hem in bed en begint weer te krijsen. Een speentje erin, aai over zijn koppie, een kusje, niks helpt. Eenmaal weer op de arm is meneer stil. En lijkt er niks aan de hand.
Op advies van het CB bakeren we hem in en slaapt hij iets beter door. Maar het in slaap vallen is echt lastig. Na de voeding duurt het soms 2 soms 3 uren voordat hij slaapt en dat resulteert dat hij na 4 uren niet wakker word voor een volgende voeding. Ook een dilemma, maak je hem wakker of niet.
Snachts gaat het iets beter en zijn er wel momenten dat hij zomaar in slaap valt. Maar kan hij ieder uur wel gaan huilen om een onverklaarbare reden. Hij krijgt 5 a 6 flessen van 120cc (afhankelijk of hij om de 4 uren wil of hoe laat s'ochtends de eerste fles krijgt)

Ik weet soms echt niet meer hoe ik dit kan oplossen. En zit er soms behoorlijk doorheen. Het verdriet wat hij heeft is voor mij onverklaarbaar. Hebben jullie tips? Kan ik iets veranderen waardoor het wellicht beter verloopt? We hebben Inmiddels wel een vast routine voor het naar bed gaan.

Gerbranda
afbeelding van Gerbranda
22 apr 2019 - 07:00

 

-“Hallo,

Een baby kan om meerdere redenen ineens slechter slapen. 

- ze kunnen in een groeisprongetje komen (geestelijk en/of lichamelijk). Mijn dochter nu 9 weken had dit. Lichamelijke klachten uitgesloten ivm ik zelf kinderfysio ben.  Heb van 6,5 tot 8 weken een ontevreden kindje gehad, krijsen soms wel uur. Bij wakker in bed leggen ook weer huilen. In die periode haar veel op de arm gehad  geen uitjes gepland omdat zij mij even heel erg nodig had. Dochter van 2 kreeg hierdoor helaas even wat minder aandacht maar dat is dus nu weer goed.  Het boek oei ik groei omschrijft deze sprongetjes erg leuk! 

- wanneer er sprake is van veel overstrekken kan er sprake van nekklachten zijn. Deze waren er eerder ook al maar kwamen nog niet naar voren omdat je kindje nu meer groeit en de spiertjes er ook meer last van krijgen. Dan zou ik een kinderfysio vragen om mee te kijken. ( wordt vergoed vanuit basisverzekering. ) 

Natuurlijk zouden er nog meer redenen kunnen zijn  als krampjes ofzo. Maar bovenstaande zijn het meest voorkomend. 

Licla
afbeelding van Licla
13 jan 2019 - 14:26

Hoi ik lees even mee!
Mm dochter van bijna 8 weken valt ook moeilijk in slaap overdag. Vanaf uur of 2200 (voeding al vaak eerder) valt ze wel in slaap op de arm en kunnen we haar overleggen. Ook snachts na voeding gaat t goed. En sochtends (6.00)ook redelijk Maar wordt al minder. Overdag alleen op de arm en kinderwagen of maxicosi. Wordt er beetje wanhopig van .. ook gezien mm zoontje van 3.5 nodige aandacht nodig heeft (hij sliep tot 9 maand slecht overdag dus nogal dejavu)