geduldig????

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
evy
afbeelding van evy
2 aug 2007 - 10:52
geduldig????

Hallo,

Ik zit enorm met het volgende probleem, mijn meissie wil nu al een aantal weken niet meer doorslapen 's nachts. Eerst was het elk uur paniek nu is het (gelukkig) nog maar 2-3 keer. Vlgs het groeiboekje van het CB klopt het met de leeftijd, krijgt veel te verwerken waardoor de nachten wat onrustiger kunnen zijn.

Maar...bij mij is het geduld helemaal op, door die gebroken nachten heb ik vrijwel geen geduld meer met haar en met anderen maar die anderen doen me niks.

Ik probeer echt rustig te blijven maar het lukt me soms niet en dan roep ik harder dan nodig is en ik voel me VRESELIJK!!!!! Ik voel me schuldig naar haar toe, kan zo in huilen uitbarsten ik weet t even niet meer...Hoe gaan jullie hiermee om? Ik herken mezelf niet meer en dat bevalt me niks.

Help.

olandesina
afbeelding van olandesina
21 aug 2007 - 12:43

Hoi,


Ik heb ook zo'n slechte slaper, mijn zoon is nu bijna 8,5 maand en wordt s'nachts wakker en heeft dan echt honger ! Overdag eet hij echt genoeg, maar wil zijn flesje s'nachts ook. De ene nacht gaat beter dan de andere en er zijn wel eens momenten dat je er alleen uit hoeft om zijn speentje te geven, die hij alleen s'nachts wil. Het zal wel een sprongetje of zo zijn.


Wat wel helpt is het Welterustenbad van Weleda, Overdag slaapt hij bijna niet, als ik geluk heb 2 uur en hij is dan aan het eind van de avond helemaal kapot dat hij niet in slaap kan komen. Dan laat ik hem voordat hij gaat slapen lekker even badderen met de welterustenbad en ook een massage met de olie van Weleda en dan is hij weer lekker zacht en rustig.


Veel succes!

evy
afbeelding van evy
20 aug 2007 - 21:29

hoi mensen,

sorry voor de erg late reactie maar zit middenin een verhuizing en dat kost ook nogal wat tijd. Bedankt voor de reacties, ik heb het product van vsm gekocht en ga er morgen mee beginnen, ben benieuwd.

Bedankt en groetjes,

Jeannette30
afbeelding van Jeannette30
5 aug 2007 - 01:14

Hoi Evy,

Wat rot voor je dat je dochter al zo jong geopereerd is. Ik vond het al zo vreselijk dat m'n zoon een paar dagen onder de lampen moest, laat staan een operatie...

Weet je wat je ook nog zou kunnen proberen? Een osteopaat. Ik ben daar zelf ook geweest omdat ik ook de wanhoop nabij was. Ik had het 'geluk' dat hij 's nachts wel sliep, maar overdag was het een drama. Jengelen en hazeslaapjes. Hij is inmiddels bijna 8 maanden en ik kan nu echt zeggen dat het beter gaat. Soms slaapt hij bijna 2 uur achter elkaar. Geen idee of het inderdaad die osteopaat is geweest dat heeft geholpen, maar het kan geen kwaad. Een osteopaat kan kinderen namelijk helpen bij slaapproblemen.

Hou vol meid! En als je een keer even kunt slapen overdag, doe het dan gewoon. Je huishouden of andere dingen die van jezelf 'moeten' gewoon laten liggen. Even aan jezelf denken! Het komt echt wel goed met je dochter, alleen zou je dat het liefst nu willen en dat gaat even niet.

Mijn zoon sliep trouwens sinds de vakantie ook niet langer dan tot 5.00/5.30uur door. Dat heeft hij ruim 2 weken vol gehouden en het ziet er naar uit dat hij nu toch weer tot 6 uur/6.30 uur blijft slapen. Een vriendin van mij had dat ook met haar zoon. Ik wil je geen valse hoop geven, maar misschien is het een korte fase. En, je hebt van VSM ook iets voor onrustige slapers, zou je ook kunnen proberen. Dat is homeopatisch, dus kan geen kwaad.

Sterkte!

Groetjes,

Jeannette

Leaf-famke
afbeelding van Anoniem
3 aug 2007 - 23:44

Hoi nou ik weet precies hoe jij je voelt want ik ben zelf momenteel ook helemaal op!!! ons zoontje is nu 8 en halve maand en heeft nog nooit 1 nacht doorgeslapen maar momenteel is het helemaal hopeloos hij is snachts vaak wakker en ik bedoel dan ook echt klaarwakker en wil niet meer slapen en elke ochtens is hij er om 5 uur en gaat dan niet meer slapen!!! ik merk aan mezelf dat ik steeds dieper in de put raak en geen geduld meer heb!!! ik hoop dat het snel beter word...succes en heel veel sterkte haha!! groetjes Thea

evy
afbeelding van evy
2 aug 2007 - 17:36

Hoi,

Bedankt voor het meeleven !! Jeanette, als ze wakker wordt 's nachts dan ga ik er even naar toe en aai haar over haar bolletje en geef haar speentje. Soms pak ik ze even uit bedje als ze echt overstuur is. Vaak slaapt ze al weer voor ik haar goed en wel in mijn armen heb. Ze slaapt vaak ook zo weer verder maar iedere keer dat wakker worden.

Jacobine, ik begrijp jouw verhaal volkomen. Ik heb mijn meisje al toen ze 5 dagen oud was naar het ziekenhuis kunnen brengen omdat ze na elke voeding begon te spugen maar geen gewone "witte" melk maar mosterdgeel en daarna gifgroen, ze is met 1 week oud geopereerd en heeft in totaal 15 dagenin t ziekenhuis gelegen. Ik denk dat daar mijn schuldgevoel ook grotendeels vandaan komt. Het is alweer even geleden maar het blijft spelen. Ik weet hoe het is ze niet bij me te hebben en daarom denk ik ook vaak dat het allemaal niet zo erg is die nachtelijke problemen. Het lukt niet altijd. Ik ben blij dat het met jouw dochtertje gelukkig weer goed gaat!!

Ik zal inderdaad de dokter eens laten kijken, toevallig heeft een collega ook al eens iets over een oorontsteking gezegd.

Bedankt en groetjes,

jacobine
afbeelding van Anoniem
2 aug 2007 - 16:15

Hoi,


Begrijp helemaal wat je bedoeld. Als baby sliep onze dochter eigenlijk al heel snel 's nachts door. Met 5 maanden begon ze ineens wakker te worden. Het werd ook steeds vaker 's nachts. Wel spuugde ze vanaf de geboorte al heel veel na de voedingen en dat deed ze nog steeds. Na elke voeding was het weer vingers kruisen in de hoop dat het erin bleef. Wat er bij kwam was, dat als ze begon te huilen ze zo ovetstuur raakte dat ze begon te kokhalzen en vervolgens kwam alles er weer uit. Ik heb in die tijd heel wat bedjes verschoond 's nachts. Aanvankelijk groeide ze nog redelijk al was het onderin de curve. Toen ze 9 maanden was, begon ze onder de curve te raken en wij waren op. We hadden vier maanden lang geen nacht meer door kunnen slapen. En ja, ook ik werd ongeduldig. Niet alleen naar haar toe, maar ook naar de andere kinderen. En je voelt je oh zo schuldig.


UIteindelijk moest ze worden opgenomen. Haar slokdarm was zo geirriteerd geraakt van het vele spugen en de pijn die dat geeft wordt juist erger als een kind ligt. Kan het hoe en waarom wel gaan uitleggen, maar het wordt dan allemaal zo medisch praatje. Vreselijk vond ik het om haar in het ziekenhuis achter te laten. Maar met medicijnen en aangepaste voeding had ik na een paar weken mijn meisje weer thuis.


Misschien is het goed te bedenken dat jij het je in ieder geval allemaal nog wel beseft. Het zou veel erger zijn als het je allemaal niets meer zou doen. Je ongeduld komt voort uit onmacht: je weet niet meer wat je moet doen om je kind te troosten en dat is zo ongelofelijk frustrerend.


Ik kan niet anders doen dan met je mee leven en hopen dat het bij haar inderdaad bij deze fase hoort. Dan zal het waarschijnlijk ook niet al te lang duren. En verder, het zouden misschien al de tandjes kunnen zijn of haar oortjes. Chronisch oorontsteking hoeft weinig klachten te geven, maar de pijn kan erg toenemen als het kind ligt. Zeg niet dat dat het is, maar een keer door de huisarts in de oortjes laten kijken kan nooit kwaad.


In ieder geval heel veel sterkte. Typ het maar lekker van je af!


Groetjes, Jacobine

Jeannette30
afbeelding van Jeannette30
2 aug 2007 - 12:01

Hoi,

Wat vreselijk rot voor je zeg! Ik kan je even niet helpen, maar ik leef wel met je mee. Dat wil ik even zeggen. Ik herken namelijk wel de momenten dat je even net iets feller reageert dan je eigenlijk zou willen. En dan kan je je zo schuldig voelen.

Wat doe je op het moment dat ze wakker wordt?

Groetjes Jeannette