Erg slecht slapen baby 5 maand

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
mari-1507321
afbeelding van mari-1507321
30 nov 2020 - 03:30
Erg slecht slapen baby 5 maand

Hoi hoi     

Ik heb toch wel een vraag over het slaapgedrag van mijn zoontje herkent iemand dit? Heeft iemand tips?

Hij is nu 5,5maand oud. Sliep voorheen super goed, sliep met half uur in en vervolgens 9a10u aan een gesloten, wel met 5flessen. Sinds een maand slaapt hij wat minder onrustig vaak wakker. Gemiddeld ging hij rond 21u naar bed, slaapt met uur. Word rond 3-4u wakker rond 5-6u wakker en rond half 8 klaarwakker. Dit met 4 flessen. opzich nog prima gezien ik uit ging van een sprongetje.

Sinds een week is het echter veranderd. Hij gaat rond 21u naar bed. Moe en slaperig. Ligt ongeveer half uur in zijn bedje te kreunen en lijkt zich te overstrekken/te willen omdraaien. Zet het vervolgens op het krijsen net zo lang tot ik hem eruit haal. (Of als hij denkt gepakt te worden stopt hij al). Naar een lange knuffel en hij weer rustig is gaat ie zijn bed weer in. Dit herhaalt zich zon 2a3x. Als hij dan zo'n 10min slaapt word hij weer wakker. Soms opnieuw krijsend soms wurgend. Uur hierna slaapt ie. Inmiddels is het echter rond 12u snachts meestal. Hij word rond 2a3u wakker. Kreunend alsof hij moet poepen (komt echter nooit was) en duurt ongeveer een half uur. is rond 4u, 5u 7u vaak blijft hij dan 1 uur wakker en slaapt dan nog een half uur. Hierna begint dag. 

Overdag slaapt hij maximaal 2-4x een half uur. Ik kan de klok erop zetten het is precies een half uur. Hij moet in slaap geholpen worden anders slaapt hij niet en huilt dit doen wij al vanaf de geboorte. Eigen bedje, wandelwagen of in box hij gaat niet slapen tot je hem tegen je aan houd.

Dit slaappatroon is nogal killing. Zowel voor mij als voor hem. Hij is eigenlijk de hele dag door prikkelbaar. Wat kan dit zijn? En belangrijker iemand tips wat we kunnen proberen?

Dacht zelf aan koemelk allergie ivm met kreunen alsof die moet poepen. Maar dit stopt zodra ik hem eruit haal of bij me neer leg. 

Iemand die dit herkent of tips heeft?

 

Gr

 

 

 

susa-1493115
afbeelding van susa-1493115
30 nov 2020 - 09:57

Mij lijkt het eerder oververmoeid.. 

Hier overigens precies t zelfde.. alleen ander ritme..helaas geen oplossing