Dochtertje 9 maanden weigert alleen te slapen

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Maan2018
afbeelding van Maan2018
22 nov 2018 - 19:51
Dochtertje 9 maanden weigert alleen te slapen

Ons dochtertje van 9 maand oud weigert alleen te gaan slapen.

Vanaf maand 7 is dit al aan de gang, het begon heel rustig... eerst de middagen niet. maar nu de hele dag niet. We dachten eerst aan verlatingsangst, maar ze kan wel heel goed alleen blijven bij familie of mijn moeder.. Daar is ze regelmatig alleen op een dag. Het is puur alleen als ze naar bed moet gaan..

Wanneer we zien dat ze moe begint te worden leggen wij haar standaard op bed (ook het uitstellen tot dat ze 'echt enorm moe is' is geprobeerd) ze gaat dan meteen in bed staand en als je de slaapkamer uitloopt is het meteen huilen, binnen 5 minuten is ze gegarandeerd totaal overstuur, ik heb het 1x geprobeerd - met heel veel moeite - om haar te laten huilen. Na een kwartier trok ik het niet meer en pakte ik haar en legde ze bij me in bed.
Het duurde toen ook echt een uur om haar rustig te krijgen..

Ze slaapt dus alleen wanneer ze bij mij en/of mijn partner in bed ligt.
Dan slaapt ze ook door..
Wanneer we haar dan eenmaal terug in haar bedje leggen als ze doorslaapt is ze binnen no time weer wakker - lees: binnen 5 minuten tot hooguit een half uur -

Is dit herkenbaar voor iemand? En is dit een vorm van verlatingsangst?
Wat kunnen wij hier het beste aan doen?
Na 2 maanden lig ik naar het avondeten standaard met haar in bed, niet echt gezellig dus voor mijn partner.. En voor mezelf.. Maar ik wil ook dat ons dochtertje goed aan haar slaap komt en zich veilig voelt.

crva-1409380
afbeelding van crva-1409380
16 aug 2019 - 10:59

Ik zit hier met een vergelijkbaar probleem. Mijn dochter is 4 maanden en slaapt sinds een week of 5 heel slecht overdag en de nachten zijn heel wisselend. De ene keer slaapt ze door, de andere nacht weer niet. Doodvermoeiend. Tips heb ik helaas niet voor je, maar ik stuitte wel op dit artikel. Nu snap ik waarom het gebeurd en maakt het voor mij wat makkelijker om het los te laten. https://www.famme.nl/slaapregressie-bij-kinderen/?utm_source=google&utm_medium=o...

gabb@live.nl
afbeelding van gabb@live.nl
29 jan 2019 - 08:30

Hoi Maan,
Heeeeeeel herkenbaar. Mijn zoontje is nu 4 maanden oud en de eerste 8 weken wilde hij alleen maar tegen ons aan geplakt zitten, 24 uur per dag. Ik kon hem geen 5 seconden alleen laten liggen. Na 8 weken werd dit beter, behalve het slapen. Het is mij een aantal keer wel gelukt dat hij in zn eigen bed slaapt, maar nu al een hele tijd niet meer. Ik heb alles geprobeerd; slapend in zn bed leggen, wakker, half slapend, bed ritueel, etc etc. Niks helpt. Als ik m slapend weg leg wordt hij ook na 5 a 10 minuten huilend wakker en is zo boos dat het ook niet minder wordt.
Tips heb ik helaas niet, maar zijn ook hier zeer welkom.
Ik kan wwl vertellen wat ik heb geprobeerd? Wellicht heb je daar iets aan en werkt het bij jullie wel;
Kruikje om bed voor te verwarmen, zazu met sterretjes en geluid, mijn zoontje slaapt lekker op zn buik i.p.v. rug..

Gr Gabrielle