Baby slaapt alleen s nachts

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
BRI2
afbeelding van BRI2
11 jan 2018 - 20:42
Baby slaapt alleen s nachts

Hallo allemaal,

Ik postte laatst al over dat mijn baby s avonds niet slaapt, maar overdag wordt nu ook steeds lastiger. Ik weet het echt niet meer. Hij slaapt alleen het eerste slaapje van de dag 45 minuten. De andere slaapjes wordt hij na 10 min al wakker. Ik ben borstvoeding aan het afbouwen omdat ik hier ook gee  ritme in kreeg. S nachts slaapt hij van 22 tot 9 met twee nachtvoedingen meestal. Is er iemand die dit herkent of tips heeft? Inbakeren doe ik al. 

Hij is 12 weken en 3 welen te vroeg geboren. Zou nu ook in de tweede sprong moeten zitten.

Bedankt alvast!

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
19 jan 2018 - 23:12

Mijn zoon (nu anderhalf) sliep op den duur helemaal niet meer overdag. Tot we de tip van het cb kregen om hem overdag in de box op de buik te leggen. Dit ivm afvlakken van de rechterzijde van zijn hoofd. Ik had een volledig ander kind. Hij is nu nog steeds een buikslaper. Misschien kan je het is proberen?

mama-lb
afbeelding van mama-lb
19 jan 2018 - 13:54

Onze oudstee was een huilbaby en sliep alleen s'nachts. Overdag grotendeels huilen. Later bleek het wel een oorzaak te hebben (hij had een nekwervel die niet goed zat), maar hij fladderde ook met zijn armen. Wij zijn hem in gaan bakeren. Mijn twee sliep wel iets beter overdag maar fladderde ook, dus ook weer lekker in gaan bakeren. Afgelopen zomer is mijn dochter geboren en zij had ook moeite met haar armpjes met slapen. Haar ben ik al veel sneller in gaan bakeren. Het gaf haar de rust om te slapen en zichzelf niet wakker te houden met haar armpjes. Ze is nu ruim 6 maanden en een goeie slaper. 

 

 

 

BRI2
afbeelding van BRI2
13 jan 2018 - 08:01

Ik zie hem niet echt terug slikken, maar zal het eens in de gaten houden. Bedankt voor je tips!

lili89
afbeelding van lili89
12 jan 2018 - 07:45

Zie je hem ook terug slikken? Ik zit te denken aan verborgen reflux, daar had mijn zoontje overdag ook last van. Bedje iets schuin zetten (boeken onder een kant hadden wij altijd) zodat maagzuur niet zo makkelijk omhoog kan komen. We legden hem om die reden ook wel vaak op zijn zij. Handdoek voor en achter hem (wel elk slaapje draaien ivm schedelvorming)
En wat je eventueel ook kan proberen is op de buik slapen. Als je het spannend vind kun je het ook in de box proberen. Mijn zoontje sliep ook veel liever, en rustiger, op zijn buik. Sinds hij zelf kan draaien heb ik hem nooit meer anders zien liggen.
Sprongen waren hier in het begin ook zwaar. Erg onrustig. Pas na 1 jaar kon hij ze zelf wat beter verdragen.