Baby slaappatroon overdag (slaapregressie?)

1 bericht / 0 nieuw
marl-1547049
afbeelding van marl-1547049
29 mrt 2021 - 22:34
Baby slaappatroon overdag (slaapregressie?)

Hallo allemaal

Wij hebben een zoontje van 5 maanden oud en worstelen op het moment erg met zijn slaapritme overdag.

Vanaf de leeftijd van 3 maanden slaapt hij de nachten door, van 19-7 uur. Overdag is het helaas een ander verhaal. Bij het eerste en vaak ook 2e slaapje gaat het inslapen vrij goed, de slaapjes zijn echter steeds Ong. 45 minuten. Vanaf begin van de middag gaat het inslapen juist erg slecht en lukt vaak ook niet, hij raakt helemaaal overstuur en raakt zo over zijn slaap heen, ook na troosten is hij vaak niet meer in slaap te krijgen. 
we houden een wakkertijd van Max 1.5 uur aan hij krijgt momenteel 4 voedingen van 210ml om de 4 uur, we zijn recent begonnen met proef hapjes groenten einde van de middag. Verder hanteren we een standaard bedritueel.

Als inslapen niet lukt gaan we vaak wandelen zodat hij toch nog wat extra slaap kan pakken. 
het enkel doen van korte slaapjes komt al vanaf begin voor, het onrustige inslapen de laatste 4 weken steeds vaker en intenser. 

We lopen kortom tegen 2 punten aan

1. slaapjes van Max 45 minuten

2. vanaf middaguur erg onrustig met inslapen

we hebben gelezen over slaapregressie rond 4 maanden en dit beeld komt aardig overeen met ons beeld alleen dan overdag. We zijn erg benieuwd naar tips en trucs, veel berichten op fora gaan over slechte slaapritmes in de nacht terwijl wij hier overdag mee te maken hebben.