Baby ondersteboven in bed

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Danielle_G
afbeelding van Danielle_G
15 mei 2017 - 09:07
Baby ondersteboven in bed

Hai allemaal,

Ik heb een dochter van 3 maanden oud.
Vanaf dat ze circa 1 maand oud is, lukt het haar om zich onder de dekens vandaan te trappen en over de breedte in bed te gaan liggen.. Ik heb haar toen direct een slaapzak aangetrokken in de hoop dat ze zich niet meer omhoog kon trappen. Helaas werkt dit niet en trof ik haar bijna iedere ochtend in de breedte liggend in bed.
De afgelopen dagen, wanneer zij zich 's ochtends meldt voor de voeding en ik haar uit bed ga halen heeft ze zich helemaal tot bovenaan het bedje getrappeld en ligt ze ondersteboven (voetjes omhoog en hoofdje naar beneden) op haar rug.
Er bestaat natuurlijk een risico dat ze een keer met haar hoofdje onder de deken komt. Dit wil ik uiteraard voorkomen...

Iemand hier ervaring mee en eventueel tips ??

Ze doet dit overigens alleen na de nacht en overdag blijft ze aardig netjes op haar plaats liggen, ze is dan een klein stukje naar boven geschoven.

Gwennie333
afbeelding van Gwennie333
17 dec 2017 - 16:46

 

Mijn zoon doet dit ook. Wij hebben een wat dikkere slaapzak die hij snachts aan heeft en dan haal ik het lakentje en deken uit zijn bed. Bij zijn slaapjes overdag leg ik hem wel onder het laken en deken. In de drie kwartier die hij dan slaapt draait hij zich niet om.

Xander draait zicht overigens nooit onder zijn laken/deken, hij komt er altijd naast/op te liggen. Vaak was hij de deken aan het knuffelen. Ik maakte me dus ook, geen zorgen dat hij er onder vast kwam te zitten, alleen dat hij het koud kreeg.

Zoek in ieder geval een oplossing die voor jou veilig en fijn voelt. Ik kan me goed voorstellen dat je een stuk slechter slaapt als je je zorgen maakt.

Danielle_G
afbeelding van Danielle_G
15 mei 2017 - 18:28

Dank je wel voor de tips, ga eens proberen om de slaapzak aan het voeteneinde onder het matras te doen.

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
15 mei 2017 - 17:42

Of gewoon het laken uit bed halen. Mijn zoontje heeft ook niks in bed aan lakens ofzo precies om deze reden.

Proudmom89_anon...
afbeelding van Proudmom89_anonymized
15 mei 2017 - 16:56

Wat kan helpen is de slaapzak vast stoppen onder bij het matras. Dan moet je slaapzak natuurlijk wel lang zat zijn. Maar dit helpt eigenlijk heel goed.

Je slaapzak zit dan eigenlijk met het laken onder de of net achter het matras gestopt waardoor ze op haar plek blijft liggen maar evengoed kan trappelen.

Hopelijk heb je wat aan de tip