Baby 5 maanden slaapt nog niet door

7 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
1love
afbeelding van 1love
11 nov 2017 - 11:10
Baby 5 maanden slaapt nog niet door

Hoi moeders...onze zoon van 5 maanden slaapt helaas nog niet door. Vind ik niet erg,ken dit van onze 1ste zoon nog. Maar ik ben er helemaal kapot van. Hij krijgt BV met soms een fles na maar blijft toch snachts wakker worden om gevoed te worden. Snachts geef ik hem alleen BV. De laatste voedingsronde is tussen 22.00-23.00 en dan met heel veel geluk is hij pas om 04.00 wakker maak vaak ook gewoon om 02.00 en dan om 05.00 en de ochtend begint om 07.00 uur. Snap je dat ik dus doodmoe ben. Zo moe dat ik soms snachts van die gekke beelden krijg dat ik de kleine aan het schudden ben omdat hij niet direkt doorslaapt maar gewoon lekker wakker is. Ik maak bewust geen oogcontact houd het zo zakelijk mogelijk...maar ook dat helpt niet. Ik word er helemaal depressief van als ik van anderen hoor dat hun kindje van 3 maanden al van 20.00 tot 07.00 slaapt. Ik probeer de laatste fles wat meer aan te bieden maar net als overdag kan hij met moeite 150ml op. Hij drinkt nog 6x per dag meestal op verzoek en ja meer dan 150 lukt ook echt niet. Help aub....ik ben zo moe.

1love
afbeelding van 1love
16 nov 2017 - 22:33

Wauw, wat een fijne reacties. Voelt "goed" aan dat ik niet de enige ben. Tis idd zwaar...sommige nachten ben ik super kapot en dan lacht ie naar mij en dan is het weer goed. Maar ja dat gaat elke nacht zo door. Karen, ik dacht ook dat het aan mijn BV lag...vandaar dat ik soms vooral de laatste voeding na de BV zelf ook nog een flesje geef als bijvoeding. Maar idd Ikkelijn...ik heb vaker gehoord dat BV altijd voldoende is. Tis gewoon dat ik er soms onzeker van wordt snap je als hij na 4 uur zich soms weer meld. Maar wauw...jij bent wel mijn idool....ik bewonder moeders die zo lang doorgaan met BV. Bij mijn 1ste 9 maanden volgehouden. Nu wil ik ook zo lang mogelijk doorgaan. Ook dit keer slaapt onzr kleine naast mij hoor...nu nog even in de chicco next to me...voor het gemak met BV maar ook voor de extra band...tis al een hele verandering om na 9 maanden in de baarmoeder ineens "ver weg" van je moeder te moeten liggen. Wauw...nu heb ik weer wat meer energie gekregen van jullie pep talks...dankje...nu maar kijken hoe deze nacht gaat :)

ikkelijn
afbeelding van ikkelijn
16 nov 2017 - 22:24

Hoi. Mijn eerste was voorbeeldig en sliep met een week of 12 door. Ik dacht dat met de tweede ook te kunnen. Helaas was mijn manneke het daar niet mee eens. Hij kwam 9 maanden lang 3 x tussen 23 en 6. Ik werk fulltime dus dat hakte er flink in. En toch heb ik het gered, gewoon ondat ik BV wilde geven. Uiteindelijk gaf ik alleen nog om 23 bv tot 20 maanden en toen brn ik in de vakantie gestopt. Mijn tip aan jou: je BV is ALTIJD voldoende. Laat je niets anders wijsmaken. Mijn kind slaapt bij mij op de slaapkamer en drinkt bij mij in bed, zodat mijn nacht zo min mogelijk gestoord wordt. Huiltjes die niets met BV te doen hebben worden door manlief getroost. Veel succes!!!

Mama1985
afbeelding van Mama1985
16 nov 2017 - 20:50

Hoi hoi, veel moeders verwachten dat een baby snel moet doorslapen, maar helaas is dat niet altijd zo. Ik heb vaste tijden dat ik de fles aanbied. Voor de avondfles (22 uur) altijd in bad of onder de douche (structuur/duidelijkheid). De nachtflessen bouwde ik af door minder aan te bieden. Uiteindelijk verschoof het vanzelf.
Het blijft lastig, zeker met nog een ouder kindje. Soms de boel, de boel laten en rusten op het moment dat het kan. Ik ga dan meestal op bed liggen, dan kom ik niet tot de verleiding om iets in het huishouden te doen.

1love
afbeelding van 1love
16 nov 2017 - 18:32

Dankje lieve mamas voor de lieve woorden. Kus

kare-555391
afbeelding van kare-555391
12 nov 2017 - 02:57

Hoi onelove. Ik weet ook niet of hier een gouden tip voor is, ieder kindje en ook iedere periode of sprong kan ook weer invloed hebben. Maar misschien.... Ben je toevallig ook al overdag begonnen met een fruit of groentehapje? Niet ten nadelen van jou, maar zit er in de borstvoeding genoeg voeding? Misschien een muf idee, maar heb het bij ons ook gehad, word hij wakker van een natte luier? Misschien snachts een maatje groter aan? Ik zeg ook maar wat hoor, maar herken het ook en zeker herkenbaar dat je er gefrustreerd van raakt. Probeer anders overdag ook jezelf wat rust te geven in zijn slaapje ergens, kun je ook een beetje bijtanken. Succes, liefs van karen 

SJEJYJ5
afbeelding van SJEJYJ5
11 nov 2017 - 19:53

Lieve mama ik kan je geen tips oid geven zit namelijk met hetzelfde. Je moet je in eerste instantie niks aan trekken wat anderen zeggen en dat ze een perfect voorbeeld kindje hebben. Graag heb ik het ook anders zit namelijk met 3 kids onder de 3 wat momenteel heel heftig is, maar ik probeer het positief te zien het komt wel goed. Het ene kindje heeft je meer nodig dan het andere kindje. En ja soms slaapt mijn man met de jongste beneden en geeft hem rond 3 een fles zodat ik het eerste stuk van ong 22:30 of eerder tot 2-3 kan slapen kun je een beetje bijslapen.