Baby 3mnd wil 's middags niet slapen

1 bericht / 0 nieuw
karin-1808
afbeelding van karin-1808
12 aug 2019 - 17:34
Baby 3mnd wil 's middags niet slapen

Hallo,
Ons zoontje is nu 3 maanden. Vanaf dat hij ongeveer 3 weken is, zijn we begonnen met het boek "baby in droomritme". Opzich gaat dit al redelijk goed, alleen het probleem is dat hij vanaf 's middags niet wil slapen.
Vanaf ca. half 3 gaat het "mis". Hij wordt dan wakker voor een voeding, welke hij dan ook krijgt. Daarna gaan we, net als we de hele dag al doen, door in het vaste ritme: na voeden even knuffelen, verschonen, spelen in de box, bij vermoeidheidssignalen naar bed (maar in ieder geval binnen 90 minuten).
Maar hij wil in de middag niet slapen, ookal is hij moe. Hij blijft jengelen maar soms ook huilen. Voor mijn gevoel heb ik alles al geprobeerd: troosten, bij hem liggen, hem een paar minuten laten huilen, om de zoveel minuten kijken, etc. Draagzak, wandelwagen en maxicosie slaapt hij ook niet in.
En voor je het weet is het dan alweer tijd voor de volgende voeding. Ook daarna weer hetzelfde: niet willen slapen.
Het naar bed gaan gaat dan weer wel goed, rond 20u slaapt hij meestal. Om half 5 komt hij voor een nachtvoeding, kan hem daarna goed wegleggen, en daarna komt hij om half 8 weer.

Maar dat betekent wel dat hij dan dus wakker is geweest vanaf ongeveer half 3 tot 20u.

Verder is het een heel vrolijk tevreden kereltje. Snel te troosten en als ik hem bijvoorbeeld in de box leg omdat slapen echt niet lukt en huilen blijft, ligt hij rustig en tevreden om zich heen te kijken. Alleen 5u achter elkaar wakker lijkt me voor zijn leeftijd toch echt te lang(?)

Wat kan ik doen om hem in de middag ook te laten slapen?

(hij krijgt borstvoeding)