Baby 12 weken slaapt zo goed als niet

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
ccre-1024467
afbeelding van ccre-1024467
29 aug 2017 - 11:51
Baby 12 weken slaapt zo goed als niet

Hallo!
Ik heb een zoontje van 12 weken. Hij is bijna 2 weken later geboren.
Sinds een aantal weken slaapt hij heel slecht overdag tot eigenlijk helemaal niet. Niet in z'n bed (ingebakerd), niet in de box, niet in de kinderwagen en zelfs niet bij mij... Al van alles geprobeerd, helaas allemaal zonder succes. Snachts gaat het gelukkig redelijk. Gaat rond half 6 uiteindelijk slapen en wordt meestal rond 12-en wakker voor een voeding en dan weer meestal rond 4-en. Maar ik zie overdag dat hij doodop is. Al is het verder wel een chte lachebek! 10 minuten laten huilen, enz is niet te doen. Hij krijst dan zo hard en onophoudelijk dat het echt zielig is. Tot hij echt gaat gillen en helemaal niet meer rustig te krijgen is. Zodra ik de moeheidssignalen zie doe ik hem naar boven. Daar probeer ik heel bewust op te letten. Veel rust is er daarentegen niet, heb een zoontje van 2 rondlopen.... Wat is dit mannetje een contrast met m'n eerste zoon zeg! Dacht dat ik het allemaal wel wist! Wie o wie heeft de gouden tip, want ik word er soms best moedeloos van en ik vind het zo sneu voor z'n oudere broer!

Alvast bedankt!
Chantal

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
29 aug 2017 - 14:39

Beste Chantal. Heftig hoor. En een heel herkenbaar verhaal. Ik kreeg hem alleen in slaap door hem diep in slaap te voeden, of in de kinderwagen net zo lang doorlopen tot hij ophield met krijsen en wel ging slapen. Het lastige is volgens mij dat het verschillende dingen kunnen zijn, maar hoogstwaarschijnlijk pijn ergens door. Bij ons bleek het KISS syndroom te zijn, of zoals het tegenwoordig heet HCFS. Kort gezegd, een vastzittende nek door lang ingedaald zitten en/of een heftige bevalling. Dit is een diagnose die niet door iedereen wordt ondersteund en ik ben zelf ook vrij sceptisch, maar ik geloof er inmiddels echt in. Herhaaldelijke behandeling bij een manueel therapeut heeft ons enorm geholpen. Zelfstandig inslapen wordt pas nu na 10 maanden langzaam beter, maar we hebben in ieder geval een fit en vrolijk mannetje.
De klachten komen ook vaak voor bij koemelk allergie, dan zou het kunnen helpen om speciale flesvoeding te geven/bij borstvoeding zelf een lactose-vrij dieet te volgen. Ook verborgen reflux is een optie. Het kan dus goed zijn om dit bij een dokter te laten onderzoeken. Laat je niet te snel afschepen of je ervan overtuigen dat jij gewoon emotioneel instabiel bent of baby's nou eenmaal huilen. Baby's huilen inderdaad, maar krijsen is nooit goed. En sommige willen niet zelf slapen, maar dan lukt het met hulp in ieder geval nog wel. Veel sterkte!