Baby 11 maand snachts 2 uur klaarwakker

1 bericht / 0 nieuw
hele-1341531
afbeelding van hele-1341531
6 dec 2018 - 10:19
Baby 11 maand snachts 2 uur klaarwakker

Mijn zoon van 11 maand sliep eigenlijk altijd wel goed. Maar sinds 1,5 maand ongeveer wordt hij snachts wakker en gaat meteen huilen. Als je er naar toe gaat en bij blijft is het prima. Maar hij is klaarwakker. Loop je weg is het huilen geblazen.

We hebben geprobeerd:

- laten huilen en elke 10 minuten troosten. Maar dat kan zo een uur doorgaan en hij is dan echt over de rooie. Hij heeft dan een snik die heel lang blijft. Je bent dan eerst een hele tijd bezig weer rustig te krijgen.
- in bed nemen en hij ligt dan op mijn buik. Maar ook dan is hij klaarwakker en gaat soms huilen en soms valt hij na een hele tijd in slaap. Laatst heb ik hem na 1,5 uur op mijn buik weer wakker in bed gelegd en ging hij spelen en rustig slapen.

In het begin was het af en toe en nu is het 3 keer in de week. Ik ben bang dat hij eraan went. Heeft iemand tips om hiermee om te gaan? Toch maar de strijd aangaan en hem laten huilen en troosten? Of is het een fase en lekker in bed nemen (wat dus ook niet altijd werkt)? Hij gaat in elk geval altijd na 2 uur weer slapen en slaapt dan ook rustig door tot de volgende ochtend. Verder totaal geen slaapproblemen. Overdag slaapt hij ook goed. Hij heeft het ook niet te koud of te warm. Overdag erg vrolijk ventje!