Angst om te slapen

1 bericht / 0 nieuw
mariska1989
afbeelding van mariska1989
21 mrt 2017 - 22:51
Angst om te slapen

Hallo,

Onze dochter van 2,5 jaar wil niet (alleen) slapen. Ik zal proberen om het uit te leggen. Ze slaapt vanaf de geboorte al niet goed. Vaak zijn wij met haar bij de huisarts geweest i.v.m. verkoudheid en mijn angst omtrent haar manier van slapen. Ze sliep altijd heel onrustig, stopte met ademhalen en snurkte heel erg. Eigenlijk werd er altijd gezegd dat ze er wel overheen zou groeien, ook het consultatiebureau was het hiermee eens, maar we mochten dan toch een keer met haar langs de KNO-arts.

De KNO-arts heeft besloten om haar neusamandelen eruit te halen en buisjes te geven. Dit leek het probleem opgelost te hebben. Echter begon het probleem 3 weken later weer terug te komen. Toen heb ik een filmpje gemaakt van het slapen en dit aan de KNO-arts laten zien, hij schrok hiervan en wou dit met de kinderarts overleggen. De dag nadat ik met haar bij de KNO-arts was geweest belde de kinderarts dat ze met spoed opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Hier kwam ze aan een monitor te liggen waar ze o.a. haar saturatie in de gaten konden houden. Het bleek dat ze saturatiedalingen had die niet acceptabel waren. Ze heeft toen een week in het ziekenhuis gelegen waar ze nauwlettend in de gaten gehouden werd.

De artsen in het ziekenhuis hebben in die week besloten dat hun niet de specialisatie hadden om zo'n klein kindje te opereren en werd er overlegd met het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Ze heeft toen in Rotterdam een slaaponderzoek gehad en de volgende ochtend werd ze al geopereerd. Dit keer hebben ze haar neus- en keelamandelen weggehaald en met speciale apparatuur in haar luchtpijp gekeken. Hieruit bleek dat het kraakbeen in haar keel/hals niet goed was uitgehard en dat ze weinig ruimte had. De artsen daar hadden goede hoop dat het beter werd nu ook de keelamandelen verwijderd zijn. Daar gingen wij dan maar vanuit. We moesten 2 weken later een filmpje opsturen van hoe ze sliep. WIj zagen een grote verbetering dus waren van mening dat het nu ''goed'' was.

Echter waren de artsen in Rotterdam het daar niet mee eens en moest ze nogmaals geopereerd worden aan haar keel. Ze hebben haar stembanden iets opzij gezet en de keelamandelen weggebrand, waardoor ze meer lucht zou krijgen. Deze operatie duurde 3 uur. 2 weken later moesten we weer een filmpje opsturen en nu waren de artsen tevreden :). Alleen nu hebben wij nog het probleem dat ze niet wil gaan slapen en helemaal overstuur raakt als we alleen maar het woord slapen zeggen. Ze wil alleen slapen bij mama in bed. Deze angst is eigenlijk alleen maar erger geworden na de operaties. Ze gaat nu slapen als ik ook ga slapen en dat is rond 22:30 uur. We hebben eigenlijk van alles geprobeerd; laten huilen, bij haar in bed liggen, verhaaltje voorlezen, speciaal voorleesboek over een konijn dat wil slapen, eerst in bad/ onder de douche doen, kruik in bed, verschillende soorten slaapzakken, rondrijden met de auto, overdag niet meer slapen.

Helaas lijkt niks te helpen.

Graag horen wij het als iemand nog tips heeft of ook een kindje heeft wat angst heeft om te gaan slapen.