Alleen bij mama slapen overdag

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
nikk-1456813
afbeelding van nikk-1456813
2 nov 2019 - 14:37
Alleen bij mama slapen overdag

Ik weet dat hier al veel berichten over zijn. Toch open ik zelf een topic omdat ik erg twijfel over waar we goed aan doen.

Mijn dochter is bijna 7 weken oud 2 weken te vroeg geboren.
Zij slaapt al vanaf dag 1 in de nachten erg goed. Lees 4a5 uur slapen, voeden en dan weer slapen. Zolang ik op onze slaapkamer blijf en in dit ritme blijf slaapt zij zo door. Zodra ik haar mee naar beneden neem en vervolgens na het voeden weer op bedje wil leggen valt zij niet in slaap. Als zij al in slaap is word ze na 10 minuten huilend wakker. De bekende adviezen rrr, en laten huilen al geprobeerd maar dit lijkt niet te helpen. Daarnaast voel ik me niet goed bij laten huilen. Dat kleine hummeltje wil in mijn ogen nabijheid. Als ik haar oppak en bij mij op de borst leg valt ze binnen 2 minuten in slaap. En slaapt dan 3 a 4 uur door.

Afijn om een lang verhaal kort te maken. Moet ik mij hier heel druk om maken. Ze slaapt de nachten goed door en zolang ik in haar ritme meebeweeg slaapt zij overdag ook bij mij. Heel af en toe doet zij een hazenslaapje in haar babynestje. (Nadeel is wel dat ik aan niets toe kom, hoe doen andere ouders dit?) . Graag jullie ervaringen. Ik ben zo onzeker en vraag me af als ik alle adviezen loslaat en gewoon lekker met haar meebeweeg zij straks in de nachten ook niet meer wil slapen.

Zay01
afbeelding van Zay01
6 dec 2019 - 19:46

Laten huilen is echt een no go.....niet goed! Lekker knuffelen en bij je houden. Nog zo jong!

yvet-1435203
afbeelding van yvet-1435203
1 dec 2019 - 09:41

Ik zou zeggen, lekker mee gaan in haar ritme. Mijn zoon is ook 2 weken te vroeg geboren en is nu 8 weken. Ook hij slaapt naast mij in bed. En heel veel op mij. Die geborgenheid hebben baby's nodig. Ze hebben 9 maanden veilig bij jou gezeten en zouden nu ineens in een koud bed moeten liggen. Misschien een tip. Ik heb een draagzak gekocht, zodat ik smiddags toch nog wat kan doen. En anders jammer. Het huishouden is er altijd, zo klein zijn ze maar heel even. Je baby heeft jou nog nodig om met de wereld om te gaan. Doe wat je eigen gevoel zegt. Het komt uiteindelijk goed met slapen in een bedje. Voor nu hebben ze hun moeder nodig( of vader uiteraard)

Edit-1184596
afbeelding van Edit-1184596
2 nov 2019 - 21:42

Nu geen tijd voor een lange reactie. Kort antwoord: hier voor zover mogelijk altijd in mee gegaan, maar wel blijven proberen. Uiteindelijk komt het sowieso goed. Onze eigen kinderen sliepen na krap een jaar acceptabel in hun eigen bedje en na 2 jaar zonder problemen overal.