Advies nodig voeding+slapen

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
ilbu-1113509
afbeelding van ilbu-1113509
26 jun 2017 - 20:45
Advies nodig voeding+slapen

Hoi, onze zoon (Uthaymien) is nu 1 jaar en doet het gelukkig heel goed. Toch zijn er toch wat dingetjes waar we in de opvoeding tegenaan lopen. Ik vroeg me af of jullie misschien jullie mening konden geven over het volgende schema en of jullie misschien dezelfde ervaringen hebben en tips.

08:30 Uthaymien wakker + borstvoeding bij mij in bed
09:00 naar beneden en ikzelf ontbijt, Uthaymien eet paar hapjes mee.
10:00 fruithapje Uthaymien, daarna spelen. 5-10 min samen liedje zingen en voorwerpen aanwijzen. Voor slapengaan samen speelgoed opruimen.
12:00 Uthaymien borstvoeding + slapen, ikzelf douchen
13:00 Uthaymien wakker, douchen en omkleden
14:00 Ikzelf lunchen, Uthaymien eet hapje mee of eigen lunch. Daarna wandelen, buitenspelen of op bezoek. (Ik wil het huis uit zodat hij misschien beter slaapt)
17:00 Uthaymien avondeten (volledig gepureerd) + toetje. Daarna spelen.
18:30 Uthaymien pyjamapapje eten
19:00 Uthaymien naar boven. In zijn eigen kamertje pyjama aandoen. Daarna in de badkamer tandjes poetsen. Samen even zitten met flesje water of borstvoeding. Daarna slapen.

Wat betreft eten: het lijkt alsof hij weinig eetlust heeft. Potjes eet hij wel altijd helemaal op dus probeer ik zijn avondeten nu weer volledig te pureren. Dat gaat best goed. Maar tijdens ontbijt en lunch eet hij nauwelijks iets. Vandaar dat hij dan maar hapjes met mij mee eet. Is dit normaal of hoort hij echt meer te eten?

Verder hebben we heel veel problemen met slapen. Hij wordt minstens 3x per nacht wakker en als we pech hebben wordt hij tussen 8 en 12 ook nog 2x wakker. Als hij wakker wordt geef ik hem borstvoeding en valt hij weer in slaap. We hebben verschillende dingen geprobeerd om hem door te laten slapen, namelijk flesvoeding geven ipv borstvoeding, water ipv borstvoeding of melk, laten huilen en om de 5 min troosten, oppakken en knuffelen (dus geen borstvoeding geven wat ik nu wel doe), gedurende de dag 'volproppen' met eten zodat we zeker weten dat het geen honger is en moe maken voor het slapengaan dmv spelen. Niks heeft echt geholpen. Er zijn nachten geweest dat hij goed sliep en nauwelijks wakker werd, maar ook weer nachten dat hij juist vaker wakker werd dan normaal. Hij krijgt nu wel tandjes, maar voordat hij die kreeg was het hetzelfde verhaal dus ik heb niet echt het idee dat dat iets uitmaakt. Hebben jullie misschien een idee hoe ik dit op kan lossen? Misschien dat hij gewoon een baby is die slecht slaapt, dan vind ik dat ook prima. Maar zou toch wel lekker zijn als we savonds allemaal door kunnen slapen :)

Alvast bedankt

ilbu-1113509
afbeelding van ilbu-1113509
27 jun 2017 - 09:31

Dankjewel voor je reactie :) Misschien is het inderdaad afwachten en kijken of ik hem overdag wat actiever kan laten spelen door naar buiten te gaan of spelletjes te doen. Hoe ging het met eten bij jouw dochtertje? Ik heb het idee dat mijn zoontje nauwelijks wat binnen krijgt. Hij heeft heel weinig eetlust. Is dat ook herkenbaar voor jou?

Breon
afbeelding van Breon
27 jun 2017 - 08:00

Dag ilbu,
Ik herken het slaap probleem. Wij hebben zo'n kind dat vanaf dag 1 veel wakker wordt. Ik zie dat je zoontje ook heel kort slaapt overdag, ook dat is herkenbaar. Misschien heb je, net als ik, een kind wat weinig slaap nodig heeft. Wij hebben ook alles geprobeerd en niets hielp. We hebben zelfs slaapmiddel geprobeerd, terwijl ik daar eigenlijk niet van houd. De onze is nu 1,5 jaar en sinds ze loopt gaat het stukken beter. Misschien verbruikt ze nu meer energie, maar de dutjes duren gemiddeld 2 uur en in de nacht wordt ze meestal maar 1x wakker. Ik heb dus helaas geen oplossing, behalve wachten tot het zichzelf oplost. Wij zijn wel nachtdiensten gaan draaien. Om en om een slechte nacht, zodat je ook eens een keer door kan slapen en we lieten haar bij ons in bed slapen, zodat je niet iedere keer je bed uit hoeft en geactiveerd wordt. Slaap je ook weer makkelijker verder. Veel mensen zeggen dat dat moeilijk af te leren is en dat ze dan niet meer in hun eigen bed willen slapen, maar zodra wij merkte dat ze beter sliep is ze naar haar eigen bed gegaan en daar was ze na drie dagen helemaal aan gewend. Succes