11 dagen en doorslapen

4 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Lise-1110305
afbeelding van Lise-1110305
21 mei 2016 - 08:04
11 dagen en doorslapen

Op 11 mei ben ik bevallen van onze prachtige eerste zoon. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij geweldig is. Hij huilt tot nu toe alleen als hij honger heeft of een vieze luier. Slaapt goed en als hij wakker is kijkt hij alert om zich heen. Hij krijgt gekolfde melk omdat het aanleggen niet wilde lukken. Hij is nu 11 dagen oud en krijgt 110 ml per 3 uur en als hij eerder komt (wat hij bijna nooit doet) krijgt hij het eerder. De afgelopen 2 nachten heeft hij doorgeslapen en met doorslapen bedoel ik van 1 tot 6 en deze ochtend van 1 tot 7. Mijn kraamhulp zei dat hij dat makkelijk kon hebben (en volgens mij ook) het consultatiebureau denkt hier echter anders over. Hij moet volgens hun om 4 uur ook nog een voeding. Als hij komt kan hij die uiteraard krijgen maar dat doet hij niet. Is dit slecht voor mijn baby? Hij zit alweer op geboorte gewicht. Ik vind het uiteraard lekker om door te kunnen slapen maar wil wel doen wat goed is.

...mama...
afbeelding van ...mama...
23 mei 2016 - 06:51

Ik zou m lekker laten slapen. Zeker als het zo goed gaat! Anders ga je hem in het ritme van een nachtvoeding helpen en zie er dan maar weer eens van af te komen!

Mijnticker.com Tickers

suus1980
afbeelding van Anoniem
21 mei 2016 - 17:12

hoi, hier sliep mijn jongste ook al zo snel door (met 3dgn) van 00.30-07.00 ongeveer.  het cb wilde ook dat ik en extra voeding gaf maar nadat ik dat deed werd hij juist onrustig.  na een aantal wakkere nachten toen weer terug naar "oude" schema van rond 24.00 laatste fles en dan sliep hij weer heerlijk door.    maarrr net zoals breon al zei,   is ook deze uk toen hij iets ouder was om nachtvoeding gaan vragen, hij was toen al bijna 3 maanden.   dat heeft toen een hele tijd geduurd.. ach wat is een tijd en bovendien was het toen maar 1 fles p/n.  inmiddels is hij 1,5 jaar en slaapt al weer ruim een half jaar door, en ja soms wordt hij 'snachts nog wel wakker, maar dan krijgt hij wat water en slaapt verder.  volg je gevoel.  eet en slaapt hij goed,,,lekker laten dan zo.  :)  

Breon
afbeelding van Breon
21 mei 2016 - 12:41

Het consultatiebureau houdt bepaalde richtlijnen aan en ikzelf heb het gevoel dat ze meer naar die richtlijnen kijken dan naar het individu. Zij zien jouw kind ook maar af en toe en zien dus niet wat jij ziet. Als je zoontje blij is en niet versuft wakker wordt na zo'n lange slaap zou ik hem lekker laten liggen. Dikke kans dat hij over een tijdje toch om nachtvoeding gaat vragen wanneer hij zijn eerste sprong/groeifase krijgt, dus geniet er nog even van.