ruzie waar een kleine bij is

17 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
es2414
afbeelding van es2414
15 mei 2009 - 21:32
ruzie waar een kleine bij is

hebben jullie dat ook
steeds maar ruzie met je partner/vriend waar jullie kindje bij is?

ik wel en ik word er wel een beetje moe van
want soms loopt het flink uit,zoals schreeuwen en grof woorden gebruik vaak zeg ik dan heey hallo er zit een kleine bij die hoef er niet bij te zitten maar helaas word er niet naar geluisterd.

ik kan hier heel slecht tegen en wat ga ik dan ik doe net zo hard mee en voel me dan flink klote onder de kleine,want ik weet zelf uit me kinder jaren dat het niet leuk is als je papa en mama steeds ruzie hebben (gelukkig hebben we dit niet elke dag)..dit put mij wel flink uit en heb soms ook echt geen energie meer over...

wie heeft dit ook een beetje?

Ellen76
afbeelding van Ellen76
19 okt 2009 - 18:07

Mijn man en ik hebben ook wel eens een meningsverschil, echt ruzie kan ik het niet noemen. Wij hebben ook de duidelijke afspraak dat wanneer het uit de hand dreigt te lopen dan stoppen we en als Tijs op bed ligt praten we er over. Het is ook zo dat Tijs er totaal niet tegen kan en zelf ook gaat schreeuwen, dat we geen ruzie mogen maken enz enz. Als baby en peuter raakte hij totaal van de kaart. (mijn man en ik hadden toen een wat moeilijke periode en kwam het wat meer voor en omdat onze zoon er dusdanig veel last van had hebben we die afspraak gemaakt) Het scheelt dan sowieso een heel stuk want dan is de eerste boosheid al weer weg en dan kan je als twee volwassenen goed praten hahaha. Kan het echt iedereen aanraden! Zo voorkom je dat zaken escaleren tot ordinaire scheldpartijen.


billiebabe
afbeelding van billiebabe
29 jun 2009 - 14:12

Sandra, ik sluit me aan bij het advies van Yvonne. Ze was me voor. Klinkt als een vorm van mishandeling en dan draaien teveel mensen hun hoofd de andere kant uit en blijft het doorgaan.


Wanda

_yvonne_
afbeelding van _yvonne_
25 jun 2009 - 22:24

ow en sandra.. advies en meldpunt kindermishandeling bellen. Je kan anoniem een melding doen. Er is niemand die hoeft te weten dat jij dat geweest bent. Dan gaan ze iig bij school en dergelijken bekijken of ze op meer punten problemen zien.


Op die manier hoe fje niet te staan toekijken terwijl er niets gebeurd, maar heb je in ieder geval gedaan wat je kon, zelfs als er niets uit komt.


Yvonne

sas76
afbeelding van sas76
25 jun 2009 - 22:20

Yvonne, ik ben het helemaal met je eens!
_yvonne_
afbeelding van _yvonne_
25 jun 2009 - 15:31

hier geen ruzie en zeker niet met de kinderen erbij. Ruzie kan voor kinderen heel beangstigend werken. Daarnaast voelen ze aan dat je niet op een lijn zit wat ze later kunnen misbruiken als het gaat om dingen die ze wel of niet mogen. Ze voelen dat er ruimte is voor uitspelen.


Het is soms misschien lastig om iets later te bespreken, maar het loont wel!! En natuurlijk komt het in de meeste huishoudens wel eens voor, maar het is veel beter als je kinderen voelen dat je het samen goed kan oplossen.


Daarnaast is een discussie natuurlijk heel wat anders dan ruzie maken. Voor kinderen is het ook goed namelijk om te leren dat je beide een andere mening kan hebben en hoe je daar samen uitkomt is voor hun juist iets om van te leren!


Yvonne

sandra81
afbeelding van Anoniem
17 jun 2009 - 12:11

Wij zelf hebben eigenlijk nooit ruzie, wel eens een meningsverschil.

Maar onze buren zijn echt verschrikkelijk, continue schelden tegen hun dochter van 8 en op elkaar. 5 van de 7 avonden in de week zijn ze 's avonds om 11 uur nog bezig met tegen elkaar aan schreeuwen dat je de kleine meid boven hardverscheurend hoort huilen. Wij wonen er nog niet heel lang en hebben ook geen contact met ze, maar ik heb regelmatig op het punt gestaan om de kleine meid daar uit huis te halen en bij ons te laten slapen. Alleen is zij echt niet het type vrouw waar je ruzie mee wilt hebben...verschrikkelijk.

Weet niet wat ik er aan moet doen, maar het arme kind lijd er ontzettend onder

groetjes sandra

mama-van-joey
afbeelding van Anoniem
6 jun 2009 - 20:36

hier gebeurd het ook . voordat je er erg in hebt loop je te bekvechten waar de kids bij staan.

Tegenwoordig grijpt mijn zoontje van 3 in .

Dan roept ie heeeey niet ruzie maken !

En dan waait het boos zijn al weer snel over.

Goed is het natuurlijk niet maar ik denk dat het in de meeste gezinnen wel eens gebeurd

es2414
afbeelding van es2414
4 jun 2009 - 21:47

je hoeft je niet slecht te voelen hoor

ik heb eerder dat ik me slecht voel omdat het steeds maar weer gebeurd waar me kleine meid bij zit... en papa is echt niet zo netjes in zn woorden en geduld pfff soms echt enorm weining

en mama kan wel zeggen doe normaal doe niet waar ze bij ze zit...maar dan loop ik echt tegen de muren te kletsen en dan kan ik ook zo boos worden..

maja gelukkig ben ik niet de enige die dit heeft

Marlala
afbeelding van Marlala
18 mei 2009 - 23:25

Oh jee... ik voel me een beetje raar... Wij hebben nooit echt ruzie gehad Confused whaha mankeren wij nu iets? ... nee, gwapje. Maar ruzie, nee, niet mee bekend. Wel eens een bepaalde opmerking, maar daar wordt dan wijselijk niet op gereageerd.


Ik heb het wel gezien bij een gezin waar ik oppaste. Die kinderen reageerden daar enorm op natuurlijk. Dat stel had dagelijks ruzie, en flink ook. Men kon het letterlijk 3 huizen verderop horen.
Het jochie, de oudste, werd behoorlijk driftig en recalcitrant, en de jongste, het dochtertje, werd stil en in zichzelf gekeerd en ging van de stress aan de diarree. Ook ik had last van de merkbare spanning en ging aan de diarree.... Confused.


Je kan begrijpen dat ik daar heel snel weg was, want dat was niet leuk oppassen. Ik was krap 21 en durfde tegenover die ouders toen niet te zeggen dat het kwam door de stress van hun geruzie. Sja... je zou toch verwachten dat 2 huisartsen notabene wel beter zouden weten, dus ik durfde als leek niet te vertellen wat zij fout deden.
Had ik 't maar wel gedaan..... zo denk ik nog wel eens.


Esther75
afbeelding van Esther75
18 mei 2009 - 16:36

O, heel herkenbaar. En ik doe zelf net zo hard mee

Ik probeer het wel te vermijden, maar manlief kan af en toe aardig uit z'n slof schieten en soms behoorlijk onterecht.Soms reageert hij ook af op Emma en dan word ik echt boos...

Groetjes, Esther

es2414
afbeelding van es2414
18 mei 2009 - 13:59

hoi titsia

indd dat is ook niet leuk nee

ik herken het heel duidelijk..

en dat is soms echt AAAAAHHHHHHHGRRRRR

wij als mama`s doen ons uiterste best en dat mogen die vaders ook wel eens in zien die hebben het easy die zijn overdag werke moeders met kind bezig en savonds is paps er weer en dan gaan de kleintjes alweer bijna na bedje toe en als die kleintjes een beetje vervelend zijn omdat ze de aandacht van hun vader willen tsja dat pakt ook niet altijd goed uit...

maja wij als moeders die tellen wel weer tot tien :D

titsia
afbeelding van titsia
16 mei 2009 - 15:57

hoi hoi


sweetmama hier eeen beetje het zelfde probleem. Mijn man is ook bijna nooit thuis en kan zich ook echt niet inhouden waar de kinderen bij zijn Confused Ook wil hij gewoon niet luisteren over het hoe en wat met de kinderen Angry


Hier is het grootste probleem dat hij ze 4 weken overdag niet ziet (hij komt pas thuis als de kids op bed liggen ) en dan 4 weken is hij wel thuis met het eten maar ja dan gaan ze bijna meteen naar hun bedje toe. In de weekenden proberen we het samen te doen maar dat gaat niet altijd over rozen. Ik merk aan de kids dat het niet altijd even fijn is voor hun als er spanningen zijn ook al hebben we niet echt ruzie waar ze bij zijn. Tenminste ik weiger ruzie te maken en ga meestal weg als hij weer eens zich niet in kan houden., een rondje lopen met de hond of even lekker naar de speeltuin of zo....


Waar ik me het meest an erger is niet dat hij niet alles weet van de kids maar dat hij niet wil luisteren als ik hem tips geef als het helemaal verkeerd gaat Angry ik verw8 helemaal niet dat hij het doet zoals ik het doe hoor we zijn 2 verschillden mensen maar heb dan wel zo iets ik zeg het iet voor niets ik mag het namelijk altijd weer oplossen als het verkeerd gaat dan loopt meneer namelijk frustie weg AAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!
es2414
afbeelding van es2414
16 mei 2009 - 14:28

ja ik heb vaak gezegd zullen we er straks over hebben als ze op bedje ligt maar dat wil hij niet en ik heb ook al diverse keren geprobeerd om weg te lopen maar zo word hij alleen maar kwader en wil het niet inzien waarom ik het doe..

kijk een meenings verschil dat maakt me niet als de kleine er bij is want ze moet dat ook leren dat niet altijd alles koek en ei is,maar soms gaat het hevig hier en daar hoef ze niet bij te zitten...

en indd vaak heb je ruzie over wat je allemaal wel niet goed doet rondom de kleine terwijl mama meerendeel thuis zit met de kleine en alles ziet wat de kleine kan niet kan wel van houd niet van houd enz,want papa ja die is er bijna nooit...

echt dit soort dingen zijn gewoon niet leuk

mamajob
afbeelding van mamajob
16 mei 2009 - 13:41

Hoihoi,

Wij hebben helaas ook wel eens ruzie waar Job bij zit hoor en dat gaat ook niet altijd even rustig.
Maar net wat Natje zegt, het leven gaat niet altijd over rozen en kinderen zullen zelf ook wel eens ruzie krijgen.
Als je als ouders ook maar genoeg liefde toont waar je kind bij is.
Een kind voelt het ook aan als je geen ruzie maakt waar hij bij is maar de spanning gewoon op laat lopen.
Toch baal ik er wel van als we ruzie hebben waar Job bij is want ik het vind het voor hem gewoon sneu en niet leuk.

Liefs Maaike

Natje72
afbeelding van Natje72
16 mei 2009 - 00:04

Nou hier wordt er ook wel eens flink ruzie gemaakt waar de meiden bij zijn hoor.


Tja als je ruzie om iets over de opvoeding krijgt wat een van de 2 in de ogen van de ander verkeerd doet, kan ik echt niet rustig zeggen hebben we het straks wel over.


Merk ook wel dat met name Amber dan wel eens van sl*g is maar is meestal ook zo weer over.


Volgens mij kun je beter af en toe eens flink ruzie maken en de rest van de tijd je kind laten zien dat pappa en mamma veel van elkaar houden dan geen ruzie waar ze bij zijn maar ook geen houden van laten zien.


Ik weet ook wel dat het niet goed is wat ze zien maar ja zo is het leven wel.sas76
afbeelding van sas76
15 mei 2009 - 23:36

Ehh, nee. Wij proberen de echte problemen, echte ruzies uit te "vechten" waar de kinderen niet bij zijn. Ik moet wel zeggen, dat de kinderen wel eens merken dat wij een meningsverschil hebben. Maar goed, da's geen knallende ruzie en dat mogen ze van mij ook wel merken. Het is hier een keer voorgekomen dat we heel erge ruzie hadden. De kinderen lagen al in bed (nog niet zo lang), maar Yanou hoorde mij tekeer gaan en kwam naar beneden. Dat vond ik ook echt niet leuk, dat hij dat allemaal had gehoord (was ook echt geen fijn onderwerp).


Ik zou tegen je partner zeggen, op een moment dat de kleine er niet bij is en jullie niet al boos op elkaar zijn, dat je het verstandiger vind om dit toch anders proberen te doen. Loop voortaan weg uit de kamer als je merkt dat het toch weer gebeurt. Bespreek dit vooraf ook met hem: mochten we toch weer ruzie krijgen waar ons kind bij is, dan loop ik voortaan even weg, zodat we kunnen afkoelen en het op een ander moment uit kunnen praten. En doe dat dan ook echt, anders doorbreek je het niet.


Groetjes