Zwangerschapscursus voor mannen?!

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Jenn-1294835
afbeelding van Jenn-1294835
10 sep 2017 - 15:43
Zwangerschapscursus voor mannen?!

Hallo allemaal,

Ik ben Jennifer, op dit moment 28weken+3dagen zwanger van ons eerste kindje. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn studie Cesartherapie. Voor dit afstudeertraject ben ik een businessplan aan het opzetten waar ik jullie hulp voor heb.
Ik kwam er namelijk achter dat er voor mijn vriend heel weinig te doen is op het gebied van zwanger zijn en vader worden. En dat terwijl hij ontzettend geïnteresseerd en leergierig is. Vandaar mijn businessplan: een cursus voor mannen die gericht is op het uitwisselen van informatie, vriendschappen sluiten met andere aanstaande vaders, en daarnaast leren bewegen met een baby. Als oefentherapeuten zijn wij namelijk gespecialiseerd in het corrigeren van houdingen en daarmee voorkomen en oplossen van lichamelijke klachten.

Mijn vraag aan jullie is: Zouden mannen hier behoefte aan hebben? Of blijft een "pufclubje" toch meer een vrouwen ding?

Heel veel liefs,
Jennifer

Jenn-1294835
afbeelding van Jenn-1294835
22 nov 2017 - 07:40

Hoi Marie Louise,

Ik heb het idee uiteindelijk gebruikt voor mijn businessmodel. Het is erg lastig omdat er zoveel mannen zijn die het inderdaad niets vinden, dus ik heb vooral geprobeerd om voort te borduren op sport en spel. Dat mannen niet over gevoelens willen praten (of in ieder geval in het begin niet open voor uit durven te komen) dat staat wel centraal. Maar een club die samen kan sporten of zoals verder al genoemd werd onder het genot van een biertje tips uit wisselen kan misschien wat worden.
Ik ga de rest van mijn studie gebruiken om research te doen, en wie weet kan ik het later in de praktijk opzetten om voor die enkele man wat te organiseren.
Heel veel succes met de rest van de zwangerschap en hopelijk kunnen jullie met zijn tweeën gaan baby fitnessen. Aanrader: boek van Kluun: help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Heeft mijn man enorm van genoten. Echt een eerlijk boek van vader tot vader.

Groetjes Jennifer

Marie2louise
afbeelding van Marie2louise
7 nov 2017 - 17:11

WIj lopen tegen hetzelfde probleem aan. Ik ben zelf 22 weken zwanger en mijn man wil dolgraag zich verdiepen in de het vader worden (nu is het wel zo dat door onze situatie hij straks de zorg voor de baby op zich neemt terwijl ik weer ga werken, mogelijk speelt dat ook een rol). Elke cursus die ik tegenkom mag papa in spe misschien eens per 2-3 maanden mee. Of is juist helemaal niet welkom. Hij heeft ontzettend behoefte aan iets op vlak van vaders. We kwamen onlangs ook iets tegen over babyfitnes, dat leek hem fantastisch om straks te doen, lekker sportief met een aantal vaders aan de gang maar dat was dus voor de mama.

 

Ben wel heel benieuwd na je idee (als je er nog mee bezig bent)

 

Groetjes,

Marie Louise

 

Jenn-1294835
afbeelding van Jenn-1294835
21 sep 2017 - 14:40

Bedankt voor de eerlijke reactie! Hier loop ik inderdaad ook een beetje tegenaan.

Fraggle2511
afbeelding van Fraggle2511
13 sep 2017 - 10:04

Boekjes, filmpjes, erover praten... mijn vriend vond het allemaal maar niks. Ik heb echt mijn best gedaan om hem voor te bereiden, maar uiteindelijk kwam het er op neer dat ik alles heb gelezen en ervoor zorgde dat alles voorbereid was voor de komst van de kleine, terwijl hij eigenlijk vooral bezig was met andere zaken. Nu zaten we ook midden in een verhuizing, dus er was voor hem ook genoeg te regelen.
Uiteindelijk heeft hij gewoon gevraagd wat ik van hem verwachtte tijdens de bevalling en heeft hij er gewoon voor gezorgd dat als ik iets nodig had, ik dat kreeg. De babyverzorging heeft hij gewoon in de praktijk geleerd tijdens de kraamweek.

Er zijn vast mannen die geïnteresseerd zijn in zo'n cursus, maar ik zou niet verwachten dat het storm loopt.

Eerlijk is eerlijk, ik zie zelf ook niks in een pufclubje. En dan ben ik nog de vrouw.

lieke1989
afbeelding van lieke1989
10 sep 2017 - 17:04

Google vriend of man mee naar pufclubje of zwangerschapsgym of info avond ziekenhuis in je zult zien dat de meeste mannen Niet mee willen naar zoiets."want dat is toch voor vrouwen."
Dus zelfs de infoavond van de verloskamers waar geen zweverig gedoe of theekransjes worden gehouden is al te veel voor de meeste mannen.
Laat staan een eigen clubje voor aanstaande vaders. Mijn ervaring is dat mannen zich prima willen voorbereiden voor een baby maar dat meer is van hoe zet ik die wieg gvd in elkaar of mag is straks nog wel aan dr boobies en is het van onderen nog wel te redden. En kan ik nog wel een bietje (of 10) gaan doen in de kroeg. Of hoe ga ik alle rekeningen betalen.
Maar over gevoelens praten of hoe verschoon ik een luier of hoe overleef ik de bevalling zullen ze onderling niet praten.

Ze zijn er, mannen die meewillen naar pufklassen en zich afvragen hoe ze straks de kleine moeten verzorgen (mijn man heeft op dat gebied nij heel wat kunnen leren,en nee het was ook voor hem zn eerste) maar ik zie niet de help ik word vader clubjes uit de grond schieten. Tenzij het als excuus wordt gebruikt om zo lang het gaat toch in die kroeg te hangen.