verzorgen van je kinderen moedertaak?

3 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Vlinder1992
afbeelding van Vlinder1992
3 apr 2016 - 14:11
verzorgen van je kinderen moedertaak?

Mijn man wil op zondagmiddag en soms op andere middagen als hij thuis is graag slapen. We hebben twee kinderen, en onze jongste is 's middags vaak aan het spoken, hoewel het al een stuk beter gaat (lees: hij sliep de eerste maanden bijna niet, nu gaat het steeds een beetje beter). Ik ben huismama en doe dit met liefde, maar soms ben ik, ook al begrijpen helaas veel mensen dat niet ('want je zit toch thuis?!') ook gewoon moe en 's middags wil ik ook even zitten. Ook ben ik aan het relacteren dus 's middags wil ik ook kolven. Nu wil mijn man persé dat ik hem dan s middags laat slapen, en hij laat mij dan in mn eentje heen en weer rennen naar de baby (om de 10 minuten tot hij slaapt) en als de kids dan wakker worden moet ik voor ze zorgen want hij wil slapen hé. Er zijn uiteraard ook nog klusjes zoals even opruimen, de was etc, die ik dan moet doen. Al met al kom ik amper aan m'n rust toe en als hij dan beneden komt moet ik weer eten koken, voor de kids zorgen, fles geven etc etc terwijl hij op zn gemak een peukie gaat doen. Nu snap ik best dat hij de kostwinner is, maar dit strijkt mij toch best wel tegen m'n haren in. Iedere keer als ik er over begin vindt hij me chagrijnig en beschuldigt hij mij ervan dat ik telkens ruzie wil maken. Zie ik spoken?

sandaaf2007
afbeelding van sandaaf2007
12 apr 2016 - 13:24

Mijn vriend heeft er soms ook een handje van om het maar aan mij over te laten en in het weekend uit te slapen als ik niet werk (werk in de zorg dus ook werk eens de weekenden en avonden) als hij moet staat hij er voor onze zoon naar als ik thuis ben wordt hij makkelijk.
Ik heb hem laatst een flinke lik uit de pan gegeven en raad eens wie er de volgendee ochtend uit heeft geslapen? Precies..;) je ziet geen spoken en mag hem er best flink op aanspreken hoor! Hij kan dan wel de kostwinner zijn maar je taak als ouder gaat 24/7 door, hij kan niet verwachten dat jij die voor 24/7 op je neemt als hem dat zo uitkomt! Hij heeft toch ook weekend van zijn werk?

Hennetje1988
afbeelding van Hennetje1988
3 apr 2016 - 15:42

Nee je ziet geen spoken. Ik denk om hem duidelijk te maken wat jij in zo'n hele dag doet, de rollen is omgedraaid moeten worden als experiment.
Het is al vaker bewezen dat huismoeder of vader een 24 uurs baan is en niet te vergelijken met een fulltime gewone baan.. ik zou hem als ik jou was eens vragen om voor 2 a 3 dagen zo'n experiment uit te voeren en dat jij dan weer even op adem kan komen