Vaderschap valt tegen

2 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
HannekeKuij
afbeelding van HannekeKuij
29 apr 2015 - 15:42
Vaderschap valt tegen

Vanaf de dag dat onze dochter geboren is heeft mijn man nooit echt de vaderlijke gevoelens gehad waar iedereen het over heeft. Ik hield mezelf steeds voor dat het nog wel zou komen. Inmiddels is onze dochter alweer 1 jaar en het is nogsteeds hetzelfde. Sinds ze 3 maanden is,zorgt papa 1 dag in de week voor haar. Dit wilde hij zelf altijd graag. Omgaan met de kleine levert hem veel stress op. Het is niet echt een prater dus ik kan niet goed duidelijk krijgen wat de stress precies veroorzaakt. Het doet hem zelf ook veel verdriet dat het allemaal zo zwaar valt. Soms roept hij uit wanhoop dat hij er nooit aan had moeten beginnen. Dat hij erg ongelukkig is zo. Het doet me zoveel pijn. Ik probeer mij groot te houden maar het wordt steeds moeilijker. Vandaar nu ook dit bericht. Wat moet ik doen?!

Bloempje27
afbeelding van Bloempje27
8 mei 2015 - 15:05

Iedere jonge ouder ervaart stress. Voor mannen is het lastiger om gelijk een band met je kind te hebben. Ineens is er zo'n klein hummeltje dat eet, huilt, poept en slaapt. Zo'n kleintje vraagt eigenlijk alleen aandacht en geeft nog niet veel liefde terug. Daarom is voor de meeste ouders het eerste jaar zwaar. Daarna gaat het beter omdat je kindje minder huilt en meer begrijpt en omdat je ook liefde terug gaat krijgen. Het zal voor je man daarom de komende tijd leuker gaan worden.

Wel zou ik aan de bel gaan trekken als zijn band met jullie kind niet sterker wordt. Dat zou ik wel psychologische hulp gaan zoeken. Hoe is zijn band met zijn eigen vader? Is hij zelf veilig gehecht? Heeft hij zelf een goed vadervoorbeeld gehad? Als je op deze vragen 'nee' moet antwoorden zou ik gelijk aan de bel trekken. Dan kan er echt iets aan de hand zijn.

Sterkte ermee, het lijkt me heel verdrietig als je merkt dat je man geen liefde voor je kind heeft of geen band op kan bouwen. Ik hoop dat het allemaal goed komt.