twijfel???

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
30 mei 2011 - 23:52
twijfel???

Mijn man en ik hebben een hele grote kinderwens. Maar bij mij komt dat met vlagen, dan is het gevoel zo sterk, dat we een kindje willen, en op de een of andere manier zwakt dit een beetje af, wat ik heel erg vind. En na een paar weken is het gevoel weer zo sterk!!ik slik al foliumzuur,  maar ben NOG niet gestopt met de pil......

sabr-948868
afbeelding van sabr-948868
18 apr 2014 - 18:01

Mijn man en ik hadden dat ook! We zijn al 10 jaar een stel en 2 jaar geleden gingen we trouwen. Toen hebben we, terug van ons huwelijksreis besloten om te stoppen met de pil.

We zijn nu 1,5 jaar verder en ben nu 29 weken zwanger :) Bij ons duurde het bijna ook een jaar voordat het eindelijk lukte.

Beide vinden we stappen / leuke dingen doen met vrienden en het onbezorgde leven heerlijk, maar we wilde ook graag kinderen. Het moment was er toen en nu leven we er erg naar toe en kunnen we haast niet wachten tot onze meisje er is.

Het is niet zo dat je een puppy neemt, er komt heel wat bij kijken, maar als het gevoel daar is ............

Succes smiley

JessenLoyd
afbeelding van JessenLoyd
14 okt 2013 - 19:40

Hoi hoi..

 

Ik zelf had het ook, mijn vriend wilde nadat we 2 jaar samen waren al heel graag kinderen met me.. ik moest er nog niet aan denken..

Praat erover heb ik ook gewoon gedaan met mijn vriend, over dat ik zeker wilde zijn van onze relatie, dat ik nog nog een beetje vrij wilde zijn.. vast werk wilde hebben.. al die dingen waar ik aan twijfelde, heb ik hem eerlijk verteld en hij begreep het ook :)

En ineens in mei dit jaar toen een vriendin van me voor de 2e x op rij zwanger was, dacht ik, ach waarom ook niet en ben ik spontaan gestopt met de pil, ik dacht dat duurt toch nog even, maar nee hoor anderhalve maand later was t raak !

En nu al terwijl ik nog maar 17 weken zwanger ben, zou ik niet meer anders willen, we zijn dolblij en kunnen niet wachten tot de kleine spruit er is ! :)

Mir78
afbeelding van Mir78
20 jun 2011 - 12:25

hoi Monique,Het is altijd een moeilijke beslissing. Het is iets voor de rest van je leven.


Afgezien van al de dingen die gaan veranderen is het wel een prachtig iets.


Zelf was ik 31 toen de eierstokken gingen rammelen, nooit kinderen gewild, nooit mee bezig en eerlijk gezegd had ik het best.


Moedernatuur dacht daar anders over. het gevoel dat ik het met m vriend wilde was heel sterk. Hij was de vader voor m kind....dat wist ik gewoon.


Als je gevoel spreekt is er altijd ook je verstand dat meedoet, dat geeft die twijfel. Maar het is waar wat ze zeggen, als je eenmaal die eerste echo hebt gehad ben je moeder, en voelt t goed. De rest komt "vanzelf"


Lees veel, praat erover en informeer. Dat helpt beslissen.....


lautje2702
afbeelding van lautje2702
2 jun 2011 - 17:59

Ik had dat gevoel ook! Maar ik ben nu 23 weken zwanger en ik kan nu niet wachten om onze kleine in me arme te houden.


Dus het komt echt wel goed met je gevoel hoor!

Laura

Spintsje
afbeelding van Anoniem
31 mei 2011 - 00:55

Hoi Monique,


Volgens mij hebben wel veel meer mensen hier mee te maken gehad. Alleen niemand zegt dat hardop. Zelf herken ik dit gevoel wel. Op het ene moment wil je dolgraag kinderen en op het andere moment vind je het ook wel weer fijn om met z'n tweeën te zijn. Met name de vrijheid die je met z'n tweeën hebt veroorzaakte dat laatste gevoel bij me.


Die 'twijfel' heb ik altijd gehouden tot het moment daar was dat we onze zoon in onze armen konden sluiten. Ik denk ook niet dat je het twijfel kunt noemen. Zoals je al zei, het gevoel zwakt soms wat af. Een belangrijkere vraag die je je kunt stellen is: "Wil je moeder worden?" En dat is zoals ik begreep een volmondig 'Ja!' Dus daar is geen twijfel over mogelijk. Dan is de volgende vraag die je je kunt stellen "Waarom niet nu?"


Als ik namelijk een klein beetje tussen de regels door lees, dan klinkt het alsof jullie meer twijfelen over de timing. En tja, wanneer is de tijd rijp? Moet je wachten tot er carrière is gemaakt? Moet je wachten tot financieel alles tiptop in orde is? Moet je wachten tot het huis klaar is? ..........? Dan kun je denk ik wachten tot je een ons weegt of totdat je 50 bent. En dan lukt het niet meer natuurlijk.


Kinderen zijn een grote verantwoordelijkheid, maar als je ze hebt dan wil je ze voor geen goud meer kwijt. Met alle liefde heb ik mijn vrijheid ingeleverd, maar dat betekent niet dat je helemaal niet vrij meer bent. Het is gewoon wat meer organiseren. En natuurlijk houd je van die momenten dat je denkt 'Waar zijn we wel ooit aan begonnen?!' als de baby huilerig of zeurderig is, maar dat weegt niet op tegen de momenten dat de baby je lief aankijkt of aan het schaterlachen is.


Dus ik zou zeggen: "Stop maar met de pil. En veel plezier toegewenst!" Het komt vanzelf wel weer goed met je gevoel.