schoonmoeder

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
joppie18
afbeelding van joppie18
27 jun 2013 - 20:15
schoonmoeder

Hallo Ik heb nu 2x een opmerking gekregen van mijn schoonmoeder. Als wij als gezin op visite gaan bij mijn schoonouders. Is onze dochter alleen bij mij. Ze zit bij mij op schoot of speelt voor mij op de grond. Ze gaat niet bij haar vader zitten. Maar ze wil ook niet bij haar opa en oma gaan zitten. Nu heeft mijn schoonmoeder gezegd als jij (ik dus) erbij bent wil ze alleen maar bij jou zitten zegt mijn schoonmoeder. Dan ga ik er op letten. Maar mijn dochter doet dat alleen bij mijn schoonouders en niet bij anderen. Ze doet het zelfs niet bij mensen die ze minder ziet dan haar opa en oma (mijn schoonouders). Nu vraag ik mij af hoe mijn schoonouders met haar omgaan. Waarom doet mijn dochter zo?

Zay01
afbeelding van Zay01
4 aug 2013 - 09:25

Ik vind dit heel zielig voor je dochter en ze zal er zeker naar mate ze ook ouder word last van krijgen. Dit kan niet. En wat zijn die mensen zwaar egoistisch. Zal het kind nog gedoe mee krijgen. Als het nu al zo gaat. Elk mens word ongelukkig als ze dingen moeten doen die ze niet willen en vooral een kind. Als dat is wat ze willen vanwege hun egoisme.

joppie18
afbeelding van joppie18
3 aug 2013 - 13:45

Ik snap dat een kind het liefst bij de moeder is. Maar waarom doet ze het alleen bij mijn schoonouders. Bij anderen die ze zelden ziet doet ze het niet. Ik probeer wel is iets te vragen maar er word niet naar geluisterd of er word een andere draai aangegeven. Of ze kijkt je niet aan. Ik heb haar een x gevraagd hoe hoe mijn vriend als baby kind was. Hij is dyslectisch kun je niks aan doen en je kunt hulp er bij krijgen. Maar ze keek mij niet aan. Ik kreeg op dat moment gevoel dat ze zich schaamt. Maar waarom. En zo gaat het vaker. En daarbij mijn schoonvader geeft mijn dochter als hij haar ziet een aai over de hoofd en dat is het. Geen knuffels niet optillen. Verder niks. Dus mijn gevoel zegt heel sterk dat er niet naar mijn dochter word geluisterd. Dat ze maar dingen moet doen die zei willen. En dat heeft mijn vriend ook. Ze moet trekkers mooi vinden. Ze praat er niet over. Ze wil ook weinig van haar vader weten altijd al zo geweest. Ik zeg op mijn beurt hij luistert alleen naar zichzelf en niet naar zijn kind. Hij kan met haar niet praten alleen over de boerderij dat is zijn werk. En ze hebben het druk maar er is ook meer dan dat. Aar wat mij opvalt aan mijn vriend hij zegt tegen zijn kind ga is fietsen op je driewieler ga van de glijbaan ga nu dit doen. Ga nu is zitten en stil zijn. Dat kan niet. En dan het gedrag van zijn ouders. Ik ammonium kind dan wel dat ze zich er niet prettig bij voelt

moilightning
afbeelding van moilightning
25 jul 2013 - 20:48

Hallo! Ik herken het!! Mijn dochter heeft dit ook gehad. En ook mijn schoonmoeder zei dat tegen ons en zelfs pakte ze haar van de grond of uit mijn armen!! Ik kon dan heel duidelijk zien en merken dat mijn kind dat niet wilde. Ze ging wel niet huilen ofzo maar ze bleef naar mij kijken en ook strekte ze haar armpjes naar me uit zo van...ik wil terug!!! Nu past mijn schoonmoeder of mijn eigen moeder niet op mijn kinderen. Inmiddels is mijn dochter bijna 3 en mijn zoontje is 1. Mijn zoontje doet precies hetzelfde als mijn dochter toen deed. Mijn schoonmoeder had mijn zoontje laatst eens vast en toen wilde hij ook naar mij met zijn armpjes uitgestrekt en ze zei toen : je blijft nu maar hier zitten want jullie mam heeft jou straks weer steeds vast als je thuis bent!! Ik zie hier niet iets verkeerds in. Ze is heel trots op haar kleinkinderen en wil ook graag met hun knuffelen. In mijn ogen wil een klein kind altijd het liefst bij haar of zijn ouders in de buurt zijn. Toen mijn dochter ook kon duidelijk maken dat ze iets niet wilde deed ze dat ook wel. Ik heb haar ook altijd meteen verteld, zodra ze dat begreep, dat als ze iets niet wilde ze dat ook niet hoefde. Dus ook inderdaad niet bij iemand zitten etc waarvan ze dat niet wil. Zelf kom ik toevallig ook van een boerderij en weet als geen ander hoe het leven er daar aan toe gaat. Ook het buiten werken etc en vaak dezelfde denkwijze over het harde werken. Als je er zelf maar duidelijk in bent tegen je schoonmoeder en je man wat je wel en niet wilt ivm de omgang met je kinderen denk ik dat je er niet te zwaar aan moet tillen. En mocht ze nog eens dezelfde opmerking maken dan zou ik zeggen: Ja, ze wil nou eenmaal graag het liefst zo dicht mogelijk bij mij zijn...haar moeder!! Logisch toch eigenlijk?!! Misschien kun je het er wellicht eens over hebben met je schoonmoeder hoe de dag eruit ziet als ze op je dochter past en of er dingen zijn die je moet weten ivm de omgang tussen beide. Kinderen van 2 jaar kunnen ook een eigen willetje hebben en dat is ook niet altijd even handig voor een schoonmoeder die daar 1x per week ofzo op past. Elk mens heeft zijn eigen dingen, normen, waarden etc. En soms botst dat een beetje maar dat wil niet zeggen dat het helemaal verkeerd is toch?!! Succes

Of denk je dat er iets anders is voorgevallen?? 

Zay01
afbeelding van Zay01
28 jun 2013 - 21:09

Ja ik zou eens vragen aan je kleine meid wat het nou is als ze al zo goed kan praten en dingen duidelijk kan maken.... En wat zeer egoistisch van hun dat ze willen dat jou dochter boerin word..... Dus die mag haar eigen dromen en eigen wil niet volgen???? Sorry hoor maar dat is een vraag om een ongelukkig mens.

joppie18
afbeelding van joppie18
28 jun 2013 - 12:55

Hallo
Ik heb verder geen problemen met mijn schoonmoeder. Mijn schoonmoeder past eigenlijk wekelijks een ochtend op haar. Dan is mijn vriend er ook bij. Ze runnen gezamenlijk een boerderij. Mijn vriend is dan met name buiten en mijn dochter binnen met oma. Ik vind wel dat ze soms raar denkt. Maar daar zeg ik niks van. Mijn dochter word vergeleken met haar vader. De boerderij is geweldig. En wat mij laatst erg opviel mijn schoonmoeder luistert niet naar wat mijn dochter haar verteld. Mijn dochter is bijna 2 en kan al goed duidelijk maken wat ze wil. Daarnaast is mij vriend heel erg met de boerderij bezig. Hij zegt van niet maar hij dringt mijn dochter op dat ze boer moet worden. Alles draait om de boerderij. En dan vraag ik mij af hoe ze met haar omgaan op de boerderij. Misschien moet ze wel iets wat ze niet wil of eng vind. En word er niet naar haar geluisterd maar moet ze doen wat zij met elkaar willen. Ik ben benieuwd. Ik zal haar anders is vragen waaronder die opmerking heeft gemaakt. Misschien zit haar iets dwars. Of ze heeft het zelf gemist bij haar eigen zoon. Die wilde als kind niet bij haar zitten.

bienbien
afbeelding van bienbien
28 jun 2013 - 00:38

Voel jij je prettig bij je schoonouders? Als jouw dochter jouw ongemak voelt zal ze niet zo snel van je zijde wijken. Kinderen voelen dat haarfijn aan en blijven dan juist klampen om de veiligheid op te zoeken. Is jouw man/vriend al eens alleen met jullie dochter langs geweest? Ik heb zelf een verstoorde relatie met mijn schoonouders en ik heb me daar gelukkig bij neergelegd. Mijn man gaat eens in de zoveel tijd met onze dochter naar hun toe en zij voelt vooral hun liefde naar haar. Zij voelt zich dan vertrouwd en is bijna net zo dol op ze als ze op mijn ouders is (die ze veel vaker ziet). Ik vraag me echt af of dat ook zo zou zijn als ik erbij zou zijn.

Even om het voor je schoonmoeder op te nemen: hoevaak ze ook zeurt of hoe vervelend haar opmerkingen zijn, bedenk dat het vooral voortkomt uit de liefde die ze voor haar kleinkind voelt. Zeker als het om schoonmoeders gaat valt het me op hoe bang ze zijn om geen goed contact te hebben met hun kleinkinderen, vanwege de relatie met hun schoondochter, terwijl het vooral die angst is waarom ze soms zo onbeholpen kunnen reageren. Ik weet uit ervaring dat het niet makkelijk is om er zo naar te kijken en hoe makkelijk je je gekwetst of boos kan voelen om opmerkingen en gebemoei van schoonouders, maar ik weet ook dat ik er, door er op die manier naar te kijken, rust in heb kunnen vinden en dat nu alle partijen gelukkiger zijn. Ik wil daarmee trouwens niet zeggen dat je alles moet accepteren of jezelf moet wegcijferen.

Zo...het is een heel verhaal geworden. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Succes!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Zay01
afbeelding van Zay01
27 jun 2013 - 21:34

Hoe oud is je dochter? En zijn ze ooit alleen met haar geweest?... Kinderen voelen de gevoelens van anderen heel goed aan. En ik weet dat als ik mij niet lekker voel bij een persoon doet mijn dochter dat ook niet.

 

 

En ik vind dat je schoonmoeder niet zo moet zeuren. Als jou dochter zich op deze manier het lekkerst voelt op dat moment dan so be it!                 Mijn schoonmoeder heeft het ook nooit echt leuk gevonden dat mijn dochter liever bij mij zit dan bij haar vader of bij haar.