schoonmoeder

6 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
loloessie
afbeelding van loloessie
29 sep 2011 - 15:35
schoonmoeder

Nu heb ik ook wat.
Mijn schoonmoeder is al een tijdje niet goed. ze heeft veel pijn en is daardoor erg humeurig. Maar ze is gemener dan ooit!!
Ze woont net als mijn ouders in een dorp en daar word dus veel gepraat.
Nu blijkt dat ze helemaal geen oma wilde worden. Dus daar hebben we haar mee geconfronteerd.
Zegt ze dus dat ze dat nier gezegd heeft. Nou oke prima alles in orde. Dacht ik.
Vervolgens zitten we op verjaardag gooit ze er zo uit dat mijn moeder gezegd heeft dat ze geen oma wilde zijn en valt mij hierover aan???
Ik heb er niet op gereageerd. Onze kleine meid is net een jaar geworden zegt ze tegen mijn moeder dat onze feestjes altijd zo karig zijn
Dus ik alles uit de kast getrokken om ook haar tevreden te stellen gaat ze na een halfuur weg!!
De nieuwe week was net begonnen, krijg ik telefoon. Wat ik wel niet dacht om zo uitgebreid feestje te geven en waarom bij mijn ouders.
Dat laatste heb ik beantwoord met dat zij de ruimte hebben en wij niet.
Verweet ze me dat ik mijn moeder liet lopen en ik had het dan maar in twee keer moeten doen.
Wat denkt ze wel niet??
Ben ik de enige die mijn schoonmoeder een heks vind? En mag ik haar op haar plaats zetten?
Of moet ik begrip hebben voor de pijn en dat ze dat af reageert?

happyaapjes
afbeelding van happyaapjes
25 sep 2016 - 21:26

Mijn schoonmoeder is ook een achterbackse heks die vies jarloers is !!! Vooral op de band met mij en mijn moeder die heeft zij totaal niet met haar kinderen ze is stinkend jarloers dat ik het zo goed doe met mijn kindjes liefst zorg zij voor hun ze heeft overal commentaar op ze steukt ook mijn schoonfamilie tegen me op maar dat boeid me niet heb hun niet nodig
Mijn gezinnetje is wat teld ze doet altijd overdreven lief tegen me als iedereen erbij is en als ze niet kijken gaat ze gekke gezichten treken ze praat me ook slecht in het spaanse
Of ze negeert me waar iedereen bij is ik hoor mijn man s nachts ook dromen wat die thuis allemaal heeft meegemaakt petje af voor hem dat die nog met zijn oudste zus en zijn moeder kan omgaan ik probeer zoveel mogelijk contact met mijn schoonmoeder tevermijden ze heeft zelfs een keer na me geslagen op mijn hand dus ik probeer zoveel mogelijk haar te vermijden liefst helemaal geen contact maar dat gaat helaas niet ik laat mijn kindjes ook nooit alleen bij die verbitterde vrouw

Spintsje
afbeelding van Anoniem
29 sep 2011 - 21:28

Je bent echt niet de enige die haar schoonmoeder een heks vind. Hier zit er nog zo één. Wij wonen ook in een dorp, mijn ouders en mijn schoonmoeder wonen in hetzelfde dorp. En ja, dan wordt er wel eens gepraat.


Als ik je verhaal zo hoor (en dat is natuurlijk maar één kant van het verhaal), dan vind ik dat je schoonmoeder belachelijk reageerd! Ik snap dat je boos bent en dit ook graag wilt uiten. Ikzelf ben ook vaak genoeg boos geweest op mijn schoonmoeder, maar heb altijd nog tot 10 kunnen tellen. Een normaal mens had mijn schoonmoeder allang de waarheid verteld, maar ik ben niet normaal... ik heb engelengeduld. Ooit gaat hier de bom ook nog wel eens barsten, maar het is dat ik familie zo ontzettend belangrijk vind, dat ik de bom nog steeds op tijd kan dismantelen.


Je moet doen waar jij je goed bij voelt. Maar overleg dit wel met je man. Wat vind hij? Vind hij dat je overdreven reageerd? Of is hij het met je eens?


Toen wij mijn schoonmoeder vertelde dat ik zwanger was, was het eerste wat uit haar mond kwam: "Maar ik ben nog te jong om oma te worden hoor!" Ze heeft ons niet eens gefeliciteerd. Toen we een 10 minuten later vertelden dat we misschien ook wel gingen trouwen, maar dat nog niet zeker wisten, was haar reactie letterlijk: "Oh? Nou, als jullie die kant van de familie ook uitnodigen, dan weet ik niet of ik wel kom hoor." Ik hoor het haar nog zeggen. Dat schoot mij in het verkeerde halsgat. Het LEF! Wij mogen toch zeker uitnodigen wie WIJwillen? Dat bepaald zij niet! Inwendig stond ik te koken, maar ik heb kalm gereageerd en gezegd dat ik dat haar reactie niet leuk vond en dat we dat wel van plan waren, want dat is tenslotte ook familie. Dat zij er ruzie mee heeft, moet zij weten, maar ik vind het belachelijk dat zij ons wou laten kiezen tussen hun en haar. Ik heb op de terugweg tegen mijn man gezegd dat we sowieso die familieleden ook uitnodigden, want ze zou heus haar eigen zoon zijn bruiloft niet willen missen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik toon mijn respect voor haar, want ze is wel mijn man zijn moeder. Maar als zij geen respect toont voor ons en onze beslissingen dan zeg ik er wel wat van. En dat helpt tot nu toe, maar het blijft lastig. En het is misschien raar gezegd, maar ik had eigenlijk liever gehad dat zij er niet meer was en dat mijn schoonvader nog wel leefde. Daar kon je namelijk wel normaal mee praten.


Sterkte met jouw heks.... euh.... ik bedoel schoonmoeder.


Als je even je hart wilt luchten met wat ze nu weer heeft gezegd of gedaan, dan schrijf je het hier maar even van je af.

Gretha
afbeelding van Gretha
29 sep 2011 - 17:05

ga je niet in allerlei bochten wringen om haar een plezier te doen, leef je eigen leven, zodat je iig zelf gelukkig bent! dat zij niet gelukkig is, is niet jouw probleem
moeilijk.. maar zo heb jij t meeste plezier aan je eigen leven.. dus verjaardagen zoals jij het wil etc.. en niet zoals zij het wil... dan geniet je er zelf niet van en zij blijkbaar toch nooit.. dus heeft niemand er wat aan..
veel sterkte!

Lilypie First Birthday tickers

fiesta
afbeelding van fiesta
29 sep 2011 - 17:01

Gewoon je mond open trekken. Ik ken je gevoel, alleen heb ik het met mijn eigen moeder. Ook zo`n heks. Doet niets anders als roddelen, liegen etc. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Praat er met je man over, wat vind hij ervan? Zijn jullie het met elkaar eens? Zo ja, gewoon open die mond!!! Is jullie leven en jullie kind, dus jullie beslissingen.

En pijn of niet, dat zijn gewoon geen uitspraken, die hoef jij niet te slikken.

klinkt misschien erg kort door de bocht, maar bij mijn moeder helpt het af en toe, al is ze het vaak na een week of 2 weer vergeten en kunnen we weer opnieuw beginnen.

Claudia86
afbeelding van Claudia86
29 sep 2011 - 16:10

Oh k ken het.

Mijn schoonouders zijn gescheiden helaas heb ik nu 2 minder leuke

schoonmoeders.

De ene gaat wel ........ maar kan ooit heel raar doen en de dag erna

weer heel vriendelijk.

Mn vriend zn echte moeder is de grootste heks....

Ze heeft jaren geen contact met mn vriend gehad omdat hij het niet

wilde ........10 Jr geleden was ik heel benieuwd naar haar........ nu zou

ik willen dat ik haar nooit ontmoet had.

Toen k vd eerste hoogzwanger was zei ze uit t nix als t n ongelukkig

kind is schaam k me echt.

Dat was fout 1.....

Daarna krijg k van mn schoonzus te horen dat mn schoonmoeder

vind dat k niet op mn vriend mag mopperen en dat ze me dat wel

eens zou zeggen want hij had tenslotte ook n moeder!

Zit helaas te w8ruimte dat ze t me zegt want dan krijgt ze de wind

van voren

K vind dat je t haar gerust mag zeggen.

Jullie moeten toch zelf weten hoe of wat .......

Heel erg vd pijn die ze heeft maar das geen reden om dr zo te

gedragen.

Heel veel sccs

X clau