Schoonfamilie

8 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Anoniem
afbeelding van Anoniem
22 jul 2009 - 12:35
Schoonfamilie

Schoonfamilie. Nooit een probleem. Tot ik zwanger raakte, na drie maanden relatie.
Bemoeizuchtige oudtante (jullie komen nog wel in de problemen!).
Ongeinteresseerde opa/oma.
Verbitterde tante (na anderhalf jaar zelf nog geen moeder).

Ik ben er letterlijk ziek van.

Gretha
afbeelding van Gretha
6 aug 2009 - 14:53

moet eerlijk zeggen dat ik tot nu toe iig de liefste schoonouders hebt die je maar kan wensen.. ze wonen op kwartier rijden afstand, mijn vader op 5kwartier en mn ma geen contact mee.. maar schoonmoeder is echt als een moeder voor me en wil zich niet opdringen juist, dus moet af en toe zelfs vragen of ze iets wil doen ;) (wat ze met alle liefde juist doet, maar ze wil niet te veel uit haar zelf doen. om dr niet op te dringen)


hebben met verhuizen super geholpen, veel cdeautjes voor kleine, echt genieten!!1 hun 1e kleinkind.. ook voor mijn vader, maar toch zo'n wereld van verschil.. betrek mn schoonmoeder bij alles terwijl ik mn vader enkel op de hoogte hou van t noodzakelijke.. en gister pret echo gehad.. moest hem echt ff bewust uitnodigen.. terwijl t voor mij meer dan logisch was dat mn schoonouders mee gingen.. echt heel apart..


maar hopeijk blijft dit ook zo na bevalling ;) dat blijft natuurlijk afwachten, ben er niet bang voor, maar wel op mijn hoede.. dankzij jullie verhalen!! (op positieve manier..!!)


veel sterkte met jullie schoonfam... laat je niet gekmaken, jullie hebben samen relatie, jullie moeten gelukkig zijn samen, laat dat alsjeblieft niet door anderen verpesten :(

Lilypie First Birthday tickers

Joyy
afbeelding van Joyy
6 aug 2009 - 13:54

Bij ons was het juist andersom ..


omdat mijn schoonouders dachten dat ze nooit opa en oma zouden worden (mijn vriend zei altijd ik kinderen? neem wel een hond als ik ergens voor wil zorgen!) toen hij mij leerde kennen waren we na 2 maanden zwanger.


allemaal geen probleem , hij vond het geweldig en helemaal toen stijntje geboren was ! kon me geen betere vader voorstellen .. maar toen begon de ellende met mijn schoonouders!!! .. we woonde ivm te kleine woning een half jaar op hun zolder .. en zodra stijn 1 kick gaf had ze m al vast .. in mijn kraamtijd moest ik alleen op zolder liggen terwijl zij met stijn aan het pronken was ( bij haar familie als ik mijn familie wilde uitnodigen moest ze de kalender erbij pakken en dan kon het eigenlijk pas altijd over een maandje)


Nu zwanger van een tweede (en wonend in een eigen huis) maak ik me toch weer zorgen! .. want ze heeft een te gekke wiegje bij de klingloop gehaald en dat was perfect voor de tweede .... maar ditmaal laat ik me niet meer inslepen in haar wereld .... mijn eerste keer de kraamtijd was een rottijd .. maar deze keer laat ik haar dat niet afpakken


dus schoonouders ,,, soms kunnen ze echt erg of bemoeizuchtig zijn of weten ze het wel beter .. misschien komt het omdat het om hun zoon gaat? ik weet het niet.


maar laat je absoluut niet gek maken .. dat ze bezorgt zijn dat is begrijpelijk maar ze moeten het niet overdrijven .! en het moet vooral hun probleem zijn en het niet jou probleem maken!

Joyy40031.4980092593
DELETED_Esther1...
afbeelding van DELETED_Esther1111_anonymized
31 jul 2009 - 15:27

Wat een vervelende situatie.
Het is natuurlijk heerlijk als iedereen om je heen net zo enthousiast is als jullie.
Ene kant moet ik wel zeggen dat ik hun kan enigszins wel begrijp. Na 3 maanden hebben ze misschien nog niet zo'n zicht op jullie relatie en of het voor de lange duur is, ondanks dat jullie dat zelf waarschijnlijk gewoon al zo voelen. Dan kunnen ze misschien minder blijdschap laten blijken omdat ze zich zorgen maken over jullie toekomst, straks met zijn 3tjes. Een kindje is toch ook niet niks?

Ik hoop voor jullie dat de reacties in je familie niet gewoon afgunst zijn, maar dat ze gewoon heel erg moeten wennen aan het idee...

Geniet samen met je partner van de zwangerschap, of de rest het nou wel of niet leuk vindt, het blijft zo ontzettend bijzonder om een kindje te verwachten! Hopelijk draait je familie wat bij.

sas76
afbeelding van sas76
30 jul 2009 - 15:06

Hoi Lisa,


Laat je niet gek maken! Ook al was het waarschijnlijk onverwacht dat jullie zwanger raakten, maak er iets moois van. Een zwangerschap en het mogen krijgen van een kind, is het mooiste wat er bestaat op deze wereld. Laat dat niet verzieken door mensen die jullie het geluk niet gunnen of zich niet over de schok heen kunnen zetten. Dat soort mensen heb je nu echt even niet nodig. Laat hen maar weer een stap in jullie richting doen, neem nu zelf even afstand, want je mag je hierdoor niet ziek laten maken! Jouw kindje heeft je hard nodig. Steunt je partner je ook? Want die heb je ook nodig!


Heel veel sterkte en ik wens jullie een mooie, rustige zwangerschap toe!


Groetjes Saskia
muisje84
afbeelding van muisje84
30 jul 2009 - 14:32

Ik weet hoe het is als je schoonfamilie je niet met rust laat tijdens je zwangerschap!

Mijn man heeft een nogal ingewikkelde familie en sinds ik mijn man ken al vaak confrontaties gehad met zijn vader.

We hebben hem aardig snel verteld dat we een kleine krijgen om maar weer een positieve stap zijn kant op te doen, maar hij heeft hier misbruik van gemaakt door het meteen aan andere familieleden te vertellen. Zo konden wij het leuke nieuws niet vertellen!!!! Erg teleurstellend.

Hiernaast spelen er nog veel meer moeilijk dingen, waardoor wij echt gestresst waren. Niet goed voor de kleine dus!!

We hebben nu echt voor ons gezin gekozen. We hebben een gesprek gehad en verteld wat wij erg vervelend vinden aan zijn gedrag en gezegd dat wij vooral tijdens de zwangerschap rust en positieviteit willen.

We hebben nu weinig contact en dat is echt beter.We gaan wel proberen om het contact rustig op te bouwen, maar als er weer stress en negativiteit uit komt kappen we het weer af.

Bescherm jezelf tijdens de zwangerschap. Laat duidelijk merken dat dit goed is voor jullie! Zijn ze het er niet mee eens dan hebben ze pech!!!!

Heel veel sterkte ermee. Dit soort dingen kunnen relaties veel pijn doen... Geniet lekker van elkaar en van de mensen die wel blij zijn, laat de anderen maar lekker..

filtered_html
MamaAnne-Marie
afbeelding van MamaAnne-Marie
22 jul 2009 - 13:59

Laat ze lekker in hun sop gaar koken!!!


Tja misschien komen jullie nog in de problemen. Zo te zien ben je begin 20 en heb je nog niet zo heel lang een relatie maar aan de andere kant ken ik wel 1000den verhalen van mensen die na jaren en jaren uit elkaar gaan met alle drama van dien.


Ik ben zelf na een krap jaartje getrouwd met mijn man toen ik 20 was (leek ons leuk) en een jaar later was is zwanger van ons eerste dochtertje. Nu 7 jaar laten zijn wij nog steeds gelukkig getrouwd en is ons derde dochtertje opkomst. Dat is misschien een leuke tegenhanger. Alles jullie er blij mee zijn, het allemaal zien zitten en vol met leuke plannen zitten voor jullie gezinnetje dan is dat toch echt het enigste wat telt! Want nu zijn jullie een gezin en de rest is graag of niet hoor!!!


Laat je niet gek maken en succes met alles!

sanne180
afbeelding van sanne180
22 jul 2009 - 12:48

Herkenbaar. Ik ben ook zwanger geraakt na 9 maanden relatie te hebben...
Schoonfamilie was er in het begin niet echt blij mee... Vonden het veel te snel gaan. Zeker als we het vertellen tegen ooms/tantes krijg je verbaasde reacties. Maar ja, wij zijn er super blij mee en lisa als jij/jullie er zelf ook blij mee zijn laat het dan geen invloed hebben. Zoek dan geen contact eventjes met ze op totdat ze van de schrik zijn bekomen.


Ik kon me er in het begin ook heel erg druk om maken, maar nu we weer wat weken verder zijn laat ik niks meer in de weg staan. En vergeet niet ziek zijn en stress is niet goed voor het wezentje in je, dus probeer je er niet te druk om te maken.


Heel veel sterkte in ieder geval en probeer je er niet teveel van aan te trekken.

[/url]